Ухвала
від 12.09.2011 по справі 2а/0270/4135/11
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

12 вересня 2011 р. Справа № 2а/0270/4135/11

Суддя Вінницького окружного адміністративного суду Томчук Андрій Валерійович, розглянувши матеріали позовної заяви:

за позовом : управління Пенсійного фонду України у Могилів-Подільському районі

до: відкритого акціонерного товариства "Суляцьке кар'єроуправління по виробництву вапнякового борошна"

про: стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

В С Т А Н О В И В :

До Вінницького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява управління Пенсійного фонду України у Могилів-Подільському районі до відкритого акціонерного товариства "Суляцьке кар'єроуправління по виробництву вапнякового борошна" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Ознайомившись з позовною заявою та доданими матеріалами, вважаю, що зазначена позовна заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Вимоги до позовної заяви викладено у статті 106 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України). Норми статті 106 КАС України не містять виключень і поширюється на всі випадки звернення до суду з позовною заявою, у зв'язку з чим недотримання положень статті свідчить про невідповідність позовної заяви вимогам Закону.

Згідно пункту 5 частини 1 статті 106 КАС України, у разі необхідності до позовної заяви додається заява про поновлення строку.

Водночас, частиною 1 статті 107 КАС України встановлено, що суддя після одержання позовної заяви, між іншим, з'ясовує, чи подано адміністративний позов у строк, установлений законом (якщо подано заяву про поновлення цього строку, то чи є підстави для її задоволення).

Строк звернення до адміністративного суду визначено статтею 99 КАС України. Відповідно до частини 2 статті 99 КАС України для звернення до адміністративного суду за захистом прав, свобод та інтересів особи встановлюється шестимісячний строк, який, якщо не встановлено інше, обчислюється з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення своїх прав, свобод чи інтересів.

Як вбачається з позовної заяви позивач просить суд стягнути з відповідача заборгованість з відшкодування пільгових пенсій громадян ОСОБА_1 та ОСОБА_2 за період з 01.01.2011р. по 30.06.2011р.

Як вбачається з позовної заяви, обов'язок щодо сплати заявлених до стягнення сум виникає у відповідача щомісячно до 25 числа. А тому, строк звернення до суду з вимогою про стягнення даних сум за період січня-лютого 2011 року на день подання позовної заяви вже збіг.

Тобто, позивач міг скористатись правом на своєчасне звернення до суду з даною позовною заявою, натомість, адміністративний позов, датований 06.09.2011 року, надійшов на адресу суду 08.09.2011 року, що підтверджується відповідним штампом за вх.№22973, який міститься на першій сторінці позовної заяви, а тому приходжу до висновку, що позивач пропустив строк звернення до суду з адміністративним позовом в частині стягнення коштів за період січня-лютого 2011 року. При цьому, до позовної заяви не додано заяву про поновлення строку звернення до суду та не наведено причин пропущення строку звернення. За відсутності заяви про поновлення пропущеного строку звернення до суду, приходжу до висновку, що подана позовна заява не відповідає вимогам статті 106 КАС України, а тому підлягає залишенню без руху.

За правилами визначеними частиною 1 статті 108 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених в статті 106 КАС України, постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, про що повідомляє позивача та надає йому строк для усунення недоліків.

Керуючись статтею 108 КАС України, -

У Х В А Л И В :

1. Позовну заяву управління Пенсійного фонду України у Могилів-Подільському районі до відкритого акціонерного товариства "Суляцьке кар'єроуправління по виробництву вапнякового борошна" про стягнення заборгованості по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій залишити без руху.

2. Запропонувати позивачу у строк 5 календарних днів з моменту отримання копії даної ухвали, усунути вказані недоліки шляхом: надання заяви про поновлення строку звернення до суду.

3. Дану ухвалу направити позивачу.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 КАС України.

Відповідно до ст. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали.

Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії ухвали суду безпосередньо в суді, то п'ятиденний строк на апеляційне оскарження ухвали суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії ухвали суду.

У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Томчук Андрій Валерійович

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення12.09.2011
Оприлюднено27.08.2015
Номер документу48836894
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а/0270/4135/11

Ухвала від 12.09.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Томчук Андрій Валерійович

Ухвала від 22.09.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Томчук Андрій Валерійович

Постанова від 07.10.2011

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Томчук Андрій Валерійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні