Постанова
від 20.08.2015 по справі 806/2452/15
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20 серпня 2015 року Житомир справа № 806/2452/15

категорія 10.1

           Житомирський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді Черняхович І.Е.,

розглянувши у порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом

управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Двірець" про стягнення 1545,96 грн.,

встановив:

          Управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області звернулось до суду з позовом до сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Двірець про стягнення фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за травень, червень 2015 року у загальній сумі 1545,96 грн. В обґрунтуванні позову позивач зазначає, що відповідно до чинного законодавства відповідачем не було відшкодовано за травень, червень 2015 року фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, у зв'язку з чим утворилась заборгованість на загальну суму 1545,96 грн.

Ухвалою Житомирського окружного адміністративного суду від 03 липня 2015 року було відкрито скорочене провадження по справі. Ухвалу про відкриття скороченого провадження відповідач отримав 21 липня 2015 року, заперечення до суду в визначений законом термін не надіслав.

Розгляд справи проведено в порядку скороченого провадження у відповідності до ст. 183 - 2 КАС України, без проведення судового засідання та виклику осіб які беруть участь у справі.

Встановлено, що сільськогосподарське товариство з обмеженою відповідальністю "Двірець" зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, код ЄДРПОУ 01051264. З матеріалів справи вбачається, що відповідач має непогашену та неоскаржену заборгованість по відшкодуванню фактичних витрат на виплату та доставку пенсій за травень, червень 2015 року у сумі 1545,96 грн чим порушує норми ч. 2 Прикінцевих положень Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" Розрахунки фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, призначених відповідно до п.п. "а - з" ст. 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення", які відповідно до п. 6.5 Інструкції про порядок обчислення і сплати страхувальниками та застрахованими особами внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування до Пенсійного фонду України" (далі Інструкція) складаються на підставі відомостей відділів з призначення пенсій органів Пенсійного фонду України, які подаються згідно з додатком 8 та додатком 8а до 1 січня поточного року та протягом 10 днів з дня прийняття рішення про призначення нової пенсії.

Нормами п. 6.7 Інструкції передбачено, що підприємства щомісяця до 25-го числа вносять до Пенсійного фонду зазначену в розрахунку місячну суму фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Позивачем направлявся відповідачу розрахунок суми заборгованості з фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій. Докази сплати або оскарження відповідачем заборгованості управлінню Пенсійного фонду в Житомирському районі Житомирської області відсутні.

Враховуючи наявні в матеріалах справи докази, суд вважає позовні вимоги обґрунтованими. Відтак, адміністративний позов підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст. 86, 158 - 163, 167, 254 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -,

постановив:

          Позовні вимоги задовольнити.

Стягнути з сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю "Двірець" (вул. Петровського, 102, с. Двірець, Житомирський район, Житомирська область, код ЄДРПОУ 01051264 ) на користь управління Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області заборгованість по невідшкодованим сумам фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій за травень, червень 2015 року у загальній сумі 1545,96 грн.

          Постанова суду, прийнята в порядку скороченого провадження, виконується негайно, та крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

          Постанова суду першої інстанції, якщо інше не встановлено Кодексом адміністративного судочинства України, набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого цим Кодексом, якщо таку скаргу не було подано.

          Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд, який ухвалив оскаржуване судове рішення. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

          

Суддя                                                             І.Е.Черняхович

Дата ухвалення рішення20.08.2015
Оприлюднено27.08.2015
Номер документу48855785
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —806/2452/15

Ухвала від 27.01.2020

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

Ухвала від 29.11.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

Постанова від 20.08.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

Ухвала від 03.07.2015

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Черняхович Ірина Едуардівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні