Ухвала
від 11.08.2015 по справі 127/18777/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/18777/15-к

Провадження 1-кс/127/8042/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 серпня 2015 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участі слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі Вінницького міського суду Вінницької області клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області капітана міліції ОСОБА_3 , про надання дозволу Державній Фінансовій Інспекції у Вінницькій області на проведення у кримінальному провадженні №12015020000000173, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 191 КК України, протягом 15 робочих днів позапланової виїзної ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності комунального закладу «Кашперівський дитячий туберкульозний санаторій «Лісова Пісня», ЄДРПОУ 20098871, юридична адреса Вінницька область, Козятинський район, с.Кашперівка, провулок Санаторний, 1, за відсутності клопотання про застосування технічних засобів фіксації судового процесу, -

ВСТАНОВИВ:

10.08.2015, слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду із вказаним клопотанням, мотивуючи його тим, що ним провадиться досудове розслідування в кримінальному провадженні внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12015020000000173 від 27.04.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 191 КК України.

Під час розгляду, з матеріалів клопотання встановлено, що службові особи комунального закладу «Кашперівський дитячий туберкульозний санаторій «Лісова Пісня» зловживаючи своїм службовим становищем, протягом 2013-2015 р.р. здійснює розтрату та привласнення бюджетних коштів, які виділяються на функціонування лікувального закладу.

В ході здійснення досудового розслідування допитано заявника ОСОБА_4 , який пояснив, що він перебуває на посаді депутата Районної ради. Так, на початку 2015 року до нього, як депутата Районної Ради, звернулися працівники комунального закладу «Кашперівський дитячий туберкульозний санаторій «Лісова Пісня», прізвище яких він не розголошує, з повідомлення, що директор комунального закладу систематично вчиняє розтрату та привласнення бюджетних коштів, які виділяються із бюджету на функціонування закладу. А саме: бюджетні кошти, які виділяються на харчування та на купівлю медикаментів, директор комунального закладу використовує на власний розсуд, а лише частину використовує за призначенням, використовує службовий автомобіль та кошти виділені на паливно-мастильні матеріали не за призначенням, завищив ціни на придбання метало пластикових вікон та дверей, виділенні кошти на капітальний ремонт даху харчоблоку комунального закладу привласнив, після чого провів лише косметичний ремонт перекриття, для «приближеного кола осіб» встановив подвійний посадовий оклад, здійснює незаконну закупівлю медичної техніки. Крім того, із свідчення ОСОБА_4 , стало відомо, що головний бухгалтер комунального закладу- ОСОБА_5 , веде «подвійний» бухгалтерський облік.

В ході розслідування, допитано директора комунального закладу «Кашперівський дитячий туберкульозний санаторій «Лісова Пісня»- ОСОБА_6 . Під час допиту, останній вказав, що викладені в заяві про вчинення кримінального правопорушення факти, не правдиві та знайдуть свого підтвердження.

Зважаючи на те, що слідчими (розшуковими) діями не можливо підтвердити чи спростувати факти викладені у заяві про вчинення кримінального правопорушення, виникла необхідність у залучені спеціаліста (ревізора) Державної фінансової інспекції, до кваліфікації яких відноситься перевірка наведених фактів під час проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності комунального закладу.

Слідчим СУ УМВС України у Вінницькій області направлено лист до Державної фінансової інспекції у Вінницькій області для погодження терміну проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності комунального закладу «Кашперівський дитячий туберкульозний санаторій «Лісова Пісня». 16.06.2015 отримано лист від начальника ДФІ у Вінницькій області ОСОБА_7 , у якому вказано, про можливість проведення позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності комунального закладу «Кашперівський дитячий туберкульозний санаторій «Лісова Пісня» в першій половині серпня 2015 року.

Ураховуючи викладене, керуючись п. 4 ч. 2 ст. 40 КПК України, ст. 11 закону України «Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні» та спільним наказом Головного контрольно-ревізійного управління, Міністерства внутрішніх справ України, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури України від 19.10.2006 року № 346/1025/685/53 «Про затвердження порядку взаємодії між органами державної контрольно-ревізійної служби та органами прокуратури, внутрішніх справ і Служби безпеки України, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 25.10.2006 року за № 1166/13040, слідчий в судовому засіданні просив суд дане клопотання задовольнити.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, вислухавши учасників судового процесу, слідчий суддя дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 7 ст. 11 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні позапланові виїзні ревізії суб`єктів господарської діяльності, незалежно від форми власності, які не віднесені цим Законом до підконтрольних установ, проводяться органами державного фінансового контролю за рішенням суду, ухваленим на підставі клопотання слідчого, прокурора для забезпечення розслідування під час кримінального провадження.

Оскільки здійснення державного фінансового контролю за використанням і збереженням державних фінансових ресурсів, ефективним використанням коштів і майна, станом і достовірністю бухгалтерського обліку і фінансової звітності у суб`єктах господарювання, незалежно від форми власності, відноситься до головних завдань органу державного фінансового контролю, а забезпечення розслідування кримінального провадження є можливим лише при проведенні позапланової ревізії окремих питань фінансово - господарської діяльності установи, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 40, 93 КПК України, ст. ст. 2, 11 Закону України Про основні засади здійснення державного фінансового контролю в Україні, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СУ УМВС України у Вінницькій області капітана міліції ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області на проведення у кримінальному провадженні № 12015020000000173 позапланової виїзної ревізії фінансово-господарської діяльності комунального закладу «Кашперівський дитячий туберкульозний санаторій «Лісова Пісня», ЄДРПОУ 20098871, юридична адреса Вінницька область, Козятинський район, с.Кашперівка, провулок Санаторний, 1.

Встановити строк проведення позапланової виїзної ревізії тривалістю 15 робочих днів.

Проведення ревізії доручити Державній фінансовій інспекції у Вінницькій області.

Ухвала є остаточною та оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення11.08.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу48910747
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів фіксації судового процесу

Судовий реєстр по справі —127/18777/15-к

Ухвала від 11.08.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Ковбаса Ю. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні