Постанова
від 14.04.2010 по справі 2-а-2382/10/2270
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-2382/10/2270

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

14 квітня 2010 рокум. Хмельницький

Хмельницький окружний адміністративний суд

в складі:головуючого-суддіОСОБА_1 при секретаріОСОБА_2 за участі:ОСОБА_3 розглянувши у судовому засіданні в залі суду м. Хмельницького адміністративну справу за позовом управління Пенсійного фонду України в Теофіпольському районі Хмельницької області до фермерського господарства «Рідний край», с.Карабіївка Теофіопольського району Хмельницької області,

про стягнення заборгованості по сплаті внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, -

В С Т А Н О В И В:

В поданій до суду позовній заяві позивач зазначив, що відповідач зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа та перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Теофіпольському районі як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування. Відповідно до ст.ст. 14, 15, 17, 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» відповідач є платником страхових внесків до системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, а отже, зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески. Станом на 10 лютого 2010 року у відповідача утворилась заборгованість зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 3813 грн. 68 коп. за січень 2010 року. Добровільно відповідач дану заборгованість не погасив, тому УПФУ в Теофіпольському районі просить стягнути вказану суму на свою користь.

В судовому засіданні представник позивача підтримала заявлені вимоги, підтвердила зазначені в позовній заяві обставини. Представник відповідача в судове засідання не з'явився, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце судового розгляду справи.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши матеріали справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до статей 14, 15 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» (далі - Закону) страхувальниками та платниками страхових внесків є підприємства, установи і організації, створені відповідно до законодавства України, незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання, об'єднання громадян, профспілки, політичні партії (у тому числі філії, представництва, відділення та інші відокремлені підрозділи зазначених підприємств, установ, організацій, об'єднань громадян, профспілок, політичних партій, які мають окремий баланс і самостійно ведуть розрахунки із застрахованими особами).

Як видно із пояснень представника позивача та наявних в матеріалах справи розрахунку суми заборгованості, копій картки особового рахунку страхувальника юридичної особи, розрахунку суми страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, корінця вимоги про сплату боргу № Ю-63-І від 5 березня 2010 року, довідок ЄДРПОУ, свідоцтва про державну реєстрацію суб'єкта підприємницької діяльності-юридичної особи відповідач зареєстрований як суб'єкт підприємницької діяльності - юридична особа та перебуває на обліку в управлінні Пенсійного фонду України в Теофіпольському районі як платник страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування.

Згідно статей 17, 20 Закону страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду. Страхові внески підлягають сплаті незалежно від фінансового стану платника страхових внесків.

Всупереч цьому відповідач вчасно зазначених внесків не сплачував, у зв'язку з чим станом на 10 лютого 2010 року у відповідача утворилась заборгованість зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі в сумі 3813 грн. 68 коп. за січень 2010 року.

Управління Пенсійного фонду України в Хмельницькому районі на адресу боржника направляло вимогу, яка не була ним оскаржена у встановленому законодавством порядку і набрала чинності.

За таких умов суд вважає, що заявлені вимоги обґрунтовані, підтверджені належними доказами, у зв'язку з чим підлягають задоволенню в повному обсязі.

Враховуючи зазначене, на підставі ст.ст. 11, 14, 15, 17, 20 Закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», керуючись ст.ст. 7 - 12, 17, 18, 70, 71, 86, 99, 100, 158 - 163, 186, 254 КАС України, суд

П О С Т А Н О В И В:

Позов управління Пенсійного фонду України в Теофіпольському районі Хмельницької області задовільнити.

Стягнути з фермерського господарства «Рідний край», с.Карабіївка Теофіопольського району Хмельницької області (код ЄДРПОУ 31503440), на користь управління Пенсійного фонду України в Теофіпольському районі Хмельницької області (р/р № 25601358110341, Хмельницьке обласне відділення ВАТ «Державний ощадний банк», МФО 3315784, код ЄДРПОУ 04864507) заборгованість зі сплати внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування в сумі 3813 (три тисячі вісімсот тринадцять) грн. 68 коп. за січень 2010 року.

Постанова відповідно до ч. 1 ст. 254 КАС України набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, встановленого цим Кодексом, якщо таку заяву не було подано.

Постанова суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду шляхом подання заяви про апеляційне оскарження постанови суду та апеляційної скарги. Заява про апеляційне оскарження постанови суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня складення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом двадцяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження.

Повний текст постанови виготовлено 19 квітня 2010 року

Суддя ОСОБА_1

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.04.2010
Оприлюднено31.08.2015
Номер документу48959133
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2382/10/2270

Постанова від 14.04.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

Ухвала від 25.03.2010

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Коваль Р.Й.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні