Ухвала
від 08.05.2015 по справі 487/3366/15-к
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. МИКОЛАЄВА

Справа № 487/3366/15-к

Провадження № 1-кс/487/523/15

Заводський районний суд міста Миколаєва

54020, м. Миколаїв, вул. Радісна, 3, тел. НОМЕР_1 , E-mail: ІНФОРМАЦІЯ_1

УХВАЛА

Іменем України

про тимчасовий доступ до документів

08.05.2015 слідчий суддя Заводського районного суду міста Миколаєва ОСОБА_1 , за участю секретаря судових засідань ОСОБА_2 , розглянувши клопотання слідчого СВ Заводського РВ Миколаївського МУ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володіння товариства з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ),

встановив:

05.05.2015 слідчий СВ Заводського РВ Миколаївського МУ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_3 за погодженням з прокурором прокуратури Заводського району міста Миколаєва ОСОБА_4 в рамках здійснення досудового розслідування кримінального правопорушення, відомості про вчинення якого 30.07.2014 внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань (надалі - ЄРДР) за №12014150030003468 ініціював перед слідчим суддею вказане клопотання, в якому просив надати йому тимчасовий доступ із можливістю вилучення у ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 печатки, статутно-реєстраційні документи, документи податкового та бухгалтерського обліку, а також доступ до майна підприємства, яке знаходиться на його території та перебуває на балансі підприємства, його подальше вилучення та накладення арешту.

Доступ до відомостей слідчий мотивував тим, що вони необхідні для з`ясування важливих обставин кримінального провадження, зокрема підтвердження чи спростування факту продажу ОСОБА_5 за заниженою ціною комплексу будівель і споруд, належний ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Перевіривши клопотання, матеріали, якими слідчий його обґрунтував, включаючи витяг з ЄРДР щодо кримінального провадження, в рамках якого воно подано, слідчий суддя дійшов наступного.

Із наданих матеріалів вбачається, що СВ Заводського РВ Миколаївського МУ УМВС України в Миколаївській області здійснюється досудове розслідування кримінального правопорушення, відомості щодо вчинення якого 30.07.2014 внесені до ЄРДР за №12014150030003468, суть якого полягає в тому, що директор ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 ОСОБА_5 всупереч інтересам вказаного товариства здійснив його відчуження, попередньо занизивши реальну вартість на 400 000 грн. ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , співзасновником якого він є.

Для підтвердження чи спростування вказаного факту, перед органом досудового розслідування стоїть задача дослідити документи, що стосуються діяльності ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 з періоди, в який останнім було придбано майно ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_3 , тобто з 15.12.2008.

Іншим способом довести обставини, які органом досудового розслідування передбачається довести та встановити, окрім вивчення вказаних відомостей не можливо.

За такого, з огляду на суть кримінального правопорушення, за яким здійснено правову кваліфікацію кримінального провадження та обсяг слідчих дій, які необхідно провести для встановлення істини, суд дійшов висновку про те, що такий ступінь втручання у права та свободи особи, до документів якої слідчий просить надати доступ, повністю виправдовує потреби досудового розслідування.

В той же час, враховуючи той факт, що вилучення оригіналів документів, у відношенні яких слідчим ініційовано клопотання, може призвести до зупинки господарської діяльності ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , слідчий суддя дійшов висновку, що для встановлення тих фактів, які планується встановити на даному етапі досудового розслідування, органу що його здійснює достатньо буде вивчення копій необхідних документів. Клопотання в частині вилучення печатки підприємства задоволенню не підлягає із наведених мотивів.

Щодо доступу до майна, яке перебуває на території підприємства, слід зазначити наступне.

Вказуючи на необхідність тимчасового доступу до території підприємства, слідчий фактично ініціює перед слідчим суддею проведення огляду території ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , який згідно положень частини другої статті 237 КПК здійснюється згідно з правилами КПК України, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

З урахуванням викладеного і керуючись статтями 132, 160, 163, 164 Кримінального процесуального кодексу України, слідчий суддя

ухвалив:

Клопотання слідчого СВ Заводського РВ Миколаївського МУ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володіння товариства з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ) задовольнити частково.

Зобов`язати товариство з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), що розташоване по АДРЕСА_1 надати слідчому СВ Заводського РВ Миколаївського МУ УМВС України в Миколаївській області ОСОБА_3 , в строк до 08 червня 2015 року здійснити тимчасовий доступ та вилучити копії статутно-реєстраційних документів, копій документів податкового та бухгалтерського обліків за період з 01.01.2008 по день звернення ухвали до виконання.

В частині клопотання про тимчасовий доступ до печаток, майна ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , що знаходиться на його території та перебуває на його балансі залишити без задоволення.

Роз`яснити посадовим і службовим особам ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 положення частини 1 статті 166 КПК України, згідно яким, у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів, може бути постановлена ухвала про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання і вилучення вказаних документів.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення на ухвалу можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

СЛІДЧИЙ СУДДЯ ОСОБА_6

СудЗаводський районний суд м. Миколаєва
Дата ухвалення рішення08.05.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу48963878
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —487/3366/15-к

Ухвала від 08.05.2015

Кримінальне

Заводський районний суд м. Миколаєва

Кузьменко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні