Постанова
від 07.02.2012 по справі 1007/1494/2012
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1007/1494/2012

Провадження № 4/1007/41/2012

07.02.2012

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 лютого 2012 року м. Бровари

Суддя Броварського міськрайонного суду Київської області Шевчук М.П. з участю ст. слідчого СВ ПМ Броварської ОДПІ ОСОБА_1, прокурора Кравчук Л.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні у залі суду в м.Бровари подання старшого слідчого СВ ПМ Броварської ОДПІ в Київській області про розкриття банківської таємниці та надання дозволу на проведення виїмки в Київській філії ПАТ «Укрінбанк», м. Київ, МФО 300250, -

ВСТАНОВИВ :

07 лютого 2012 року старший слідчий СВ ПМ Броварської ОДПІ в Київській області ОСОБА_2 вніс до суду подання про розкриття банківської таємниці щодо діяльності та фінансового стану ТОВ «Радамант Груп» та проведення виїмки документів в Київській філії ПАТ «Укрінбанк» в м. Києві, (МФО 300250), посилаючись на те, шо слідчим відділом податкової міліції Броварської ОДПІ в Київській області розслідується кримінальна справа № 07-8125, порушена за фактом вчинення службовими особами ТОВ «ТД Спецтехніка» службового підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 366 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що службові особи ТОВ «ТД Спецтехніка» внесли до декларацій з податку на додану вартість за березень, квітень, травень, червень, липень, серпень, вересень, жовтень, листопад 2008 року, тобто до офіційних документів, завідомо неправдиві відомості, а саме: віднесли до податкового кредиту податкових декларацій з податку на додану вартість відповідних періодів суми податку на додану вартість, сформовані на підставі первинних документів, отриманих нібито від ТОВ «Юніверсал Сервіс-Україна», ТОВ «Атлант-Сервіс Груп». В подальшому службові особи ТОВ «ТД Спецтехніка» вказані податкові декларації подали до Броварської ОДПІ, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді умисної несплати податку на додану вартість на загальну суму 1 943 995,64 грн.

Під час розслідування кримінальної справи встановлено, що службові особи ТОВ «ТД Спецтехніка» перераховували кошти з банківських рахунків підприємства на банківські рахунки ТОВ «Юніверсал Сервіс-Україна», ТОВ «Атлант-Сервіс-Груп». Згідно банківських виписок по рахунках ТОВ «Юніверсал Сервіс-Україна», ТОВ «Атлант-Сервіс Груп» стало відомо, що вказані підприємства перераховували значні суми коштів на банківські рахунки ТОВ «Радамант Груп» (код ЄДРПОУ 35644524).

З метою встановлення фактів надходження на банківські рахунки ТОВ «Радамант Груп» (код ЄДРПОУ 35644524) коштів від ТОВ «Юніверсал Сервіс-Україна», ТОВ «Атлант-Сервіс Груп», подальший їх рух на ньому, є необхідність отримати інформацію про рух коштів на банківському рахунку ТОВ «Радамант Груп».

В ході досудового слідства по справі встановлено, що в Оболонській ФАТ «Укрінбанк» у м. Києві, МФО 322993 (на даний час Київська філія ПАТ «Укрінбанк», МФО 300250), знаходяться відомості про рух коштів на рахунку, відкритому ТОВ «Радамант Груп», а також відомості про осіб, які відкривали рахунки в установі банку та користувалися ними при здійсненні фінансово господарських операцій, які мають значення для встановлення істини у даній кримінальній справі.

Вивчивши матеріали кримінальної справи, вислухавши ст. слідчого, який підтримав подання, з метою всебічного, повного та об’єктивного розслідування кримінальної справи, вважаю необхідне розкрити банківську таємницю щодо діяльності та фінансового стану ТОВ «Радамант Груп» (код ЄДРПОУ 35644524) та проведення виїмки документів в Київській філії ПАТ «Укрінбанк», м. Київ, МФО 300250.

Оскільки іншим способом, ніж розкриття банківської таємниці та проведення виїмки, отримати інформацію та документи, що мають доказове значення по справі, неможливо, подання слід задовольнити.

Керуючись ст. ст. 14-1, 22, 178, 186 КПК України, ст ст. 60,62 Закону України «Про банки та банківську діяльність», суддя -

ПОСТАНОВИВ:

Подання ст. слідчого СВ ПМ Броварської ОДПІ в Київській області ОСОБА_1 про розкриття банківської таємниці щодо діяльності та фінансового стану ТОВ «Радамант Груп» (код ЄДРПОУ 35644524) та проведення виїмки документів в Київській філії ПАТ «Укрінбанк», м. Київ, МФО 300250 - задовольнити.

Розкрити банківську таємницю щодо діяльності та фінансового стану ТОВ ««Радамант Груп» (код ЄДРПОУ 35644524) та надати дозвіл в порядку, погодженому з керівником відповідної установи на проведення виїмки документів в Київській філії ПАТ «Укрінбанк», м. Київ, МФО 300250 а саме:

роздруківок про рух грошових коштів по рахунку № 26000014003001, відкритому ТОВ «Атлант-Сервіс Груп» (код 35379944), з моменту відкриття рахунку по теперішній час з інформацією: про рух грошових коштів по рахунку за вказаний період; залишок грошових коштів на кінець та початок банківського дня; призначення платежів; розрахункові (поточні) рахунки юридичних (фізичних) осіб - контрагентів ТОВ «радамант Груп» та банківські установи в яких вони відкриті; назви юридичних (фізичних) осіб - контрагентів ТОВ «Радамант Груп», їх коди ЄДРПОУ.

- оригіналів, а в разі їх відсутності належним чином завірених копій документів щодо відкриття та закриття вказаного рахунку ТОВ «Радамант Груп» (заяв, карток із зразками підписів та відбитком печатки, всіх інших документів, які подавались ТОВ «Радамант Груп» до установи банку і знаходяться в банку), а також документів, на підставі яких було вилучено оригінали зазначених документів.

- грошових чеків, квитанцій та інших документів на отримання готівкових коштів по вищевказаному рахунку з моменту викриття по теперішній час.

Постанова є обов’язковою для виконання посадовими особами Київської філії ПАТ «Укрінбанк» і оскарженню не підлягає.

Суддя М.П. Шевчук

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення07.02.2012
Оприлюднено01.09.2015
Номер документу49009321
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1007/1494/2012

Постанова від 07.02.2012

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Шевчук М. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні