Ухвала
від 07.05.2015 по справі 761/12874/15-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 761/12874/15-к

Провадження № 1-кс/761/5812/2015

У Х В А Л А

Іменем України

07 травня 2015 року слідчий суддя Шевченківського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене з заступником начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами податкової міліції Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України старшим радником юстиції ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 32015000000000060, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19 березня 2015 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку нежитлового приміщення (магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), розташованого за адресою: АДРЕСА_1 ,

в с т а н о в и в:

07 травня 2015 року старший слідчий з ОВС першого відділу слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України підполковник податкової міліції ОСОБА_3 звернувся до суду з клопотанням, погодженим із заступником начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами податкової міліції Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України старшим радником юстиції ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 32015000000000060, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19 березня 2015 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку нежитлового приміщення (магазину «Цитрус»), розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. № 32, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, шляхом вилучення предметів та документів, а саме: оригіналів фінансово-господарських документів ТОВ «Ексім тренд» (код ЄДРПОУ 39423593) та ТОВ «Фейхуа» (код ЄДРПОУ 39299061), носіїв електронної інформації, комп`ютерної техніки, радіотелефонів системи стільникового зв`язку (смартфонів), інших товарів, щодо яких документально занижується митна вартість та вартість їх реалізації, а також інших речей, які мають значення для проведення досудового розслідування.

Повноваження слідчого, який був присутній у судовому засіданні, слідчим суддею перевірені.

Клопотання слідчий обґрунтовує тим, що у провадженні СУ КР ГСУ ФР ДФС України знаходиться кримінальне провадження № 32015000000000060, внесене до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19 березня 2015 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

У ході досудового розслідування було встановлено, що службові особи ТОВ «Ексім тренд» (код ЄДРПОУ 39423593) та ТОВ «Фейхуа» (код ЄДРПОУ 39299061) у період з 22 жовтня 2014 року по 18 лютого 2015 року ухилились від сплати податку на додану вартість у розмірі понад 11298768 грн. шляхом заниження вартості радіотелефонів системи стільникового зв`язку (смартфонів) під час їх митного оформлення та подальшої реалізації у мережі магазинів «Цитрус» від імені ТОВ «Фейхуа» (код ЄДРПОУ 39299061) та СГД ОСОБА_5 (ІПН НОМЕР_1 ).

ТОВ «Ексім тренд» у період з 22 жовтня 2014 року по 18 лютого 2015 року імпортувало на територію України товари радіотелефони стільникового зв`язку (смартфони), відображаючи у ввізних митних деклараціях вартість товару значно нижчу за ціну заводів виробників, що підтверджено Асоціацією «Підприємств інформаційних технологій України». Таким чином, була занижена сума податку на додану вартість, яка нараховується при митному оформленні ввезених товарів.

У подальшому ТОВ «Ексім тренд» відображає продаж вищевказаних товарів ТОВ «Фейхуа» за цінами у декілька разів нижчими за ринкові, а ТОВ «Фейхуа» у звітності відображає реалізацію товарів кінцевому споживачу. При цьому, ТОВ «Фейхуа» фактично здійснює реалізацію смартфонів та інших товарів через мережу магазинів «Цитрус», у тому числі і через Інтернет-магазин. Разом із цим, реальний продаж товарів здійснюється за ринковою ціною, а у податковій звітності не знайшло відображення зростання ціни продажу товарів та відповідне збільшення валових доходів відносно валових розходів. Таким чином, була занижена сума податку на додану вартість при здійсненні продажу товарів кінцевому споживачу.

Крім того, у ході досудового розслідування від оперативних співробітників ГОУ ДФС України надійшла інформація про те, що у магазині «Цитрус», розташованому за адресою: м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. № 32, можуть зберігатися документи фінансово-господарської діяльності ТОВ «Ексім тренд» (код ЄДРПОУ 39423593) та ТОВ «Фейхуа» (код ЄДРПОУ 39299061) на паперових та електронних носіях, чорнові записи щодо фактичних цін та обсягів реалізації товарів, а також предмети кримінального правопорушення товари, щодо яких документально занижується митна вартість та вартість їх реалізації, та є обґрунтовані підстави вважати, що найближчим часом ці фінансово-господарські документи можуть бути знищені або перевезені до іншого місця.

Також було встановлено, що діяльність службових осіб ТОВ «Ексім тренд» (код ЄДРПОУ 39423593) та ТОВ «Фейхуа» (код ЄДРПОУ 39299061) щодо ухилення від сплати податків триває і по теперішній час.

При цьому, слідчий зазначає, що у ході проведення обшуку планується відшукати та вилучити фінансово-господарські документи, носії електронної інформації, товари, щодо яких документально занижується митна вартість та вартість їх реалізації, речі та предмети, індивідуальні ознаки яких невідомі на час проведення обшуку, але які підтверджують вчинення протиправної діяльності та причетність осіб до її вчинення, тобто мають значення для розслідування даного кримінального провадження.

Разом із цим, слідчий звертає увагу суду на те, що іншим шляхом ніж проведення обшуку вищевказаного нежитлового приміщення (магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 ») виявити та вилучити фінансово-господарські документи, носії електронної інформації, товари, щодо яких документально занижується митна вартість та вартість їх реалізації, які будуть використовуватися як докази вчинення кримінального правопорушення під час судового розгляду, є неможливим, оскільки є ймовірність їх знищення або переміщення в інше місце.

У судовому засіданні слідчий підтримав клопотання та просив його задовольнити з підстав у ньому наведених.

Дослідивши клопотання та додані до нього матеріали, заслухавши пояснення слідчого, слідчий суддя приходить до висновку, що клопотання підлягає частковому задоволенню, з наступних підстав.

Відповідно до частини 1 та 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб. Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

Так, клопотання слідчого про надання дозволу на проведення обшуку за своїм змістом відповідає вимогам ст. 234 КПК України.

Крім того, до клопотання додані матеріали, якими слідчий обґрунтовує необхідність проведення обшуку вищевказаного нежитлового приміщення, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження № 32015000000000060 від 19 березня 2015 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, в рамках якого планується проведення обшуку.

Таким чином, при зверненні до суду з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку слідчим було доведено, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування, а також можливість знаходження цих речей та документів у нежитловому приміщенні (магазині «Цитрус»), розташованому за адресою: м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. № 32, яке на праві власності належить Сільськогосподарському товариству «Ірен-агронатурпродукт».

У матеріалах, доданих слідчим до клопотання, також вбачається наявність достатніх підстав вважати, що вищевказані речі та документи можуть бути доказами під час судового розгляду.

В іншій частині клопотання щодо відшукання інших, невизначених речей, які мають значення для проведення досудового розслідування, слідчий суддя вважає за необхідне відмовити, оскільки слідчим не зазначено конкретних ознак цих речей та не вказано, яким чином це майно пов`язане з кримінальним правопорушенням, досудове розслідування якого триває.

Строк дії ухвали слід встановити у межах одного місяця з дня її постановлення.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

п о с т а н о в и в:

Клопотання старшого слідчого з ОВС першого відділу слідчого управління кримінальних розслідувань Головного слідчого управління фінансових розслідувань ДФС України підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене з заступником начальника відділу процесуального керівництва досудовим розслідуванням і підтримання державного обвинувачення управління нагляду за додержанням законів органами податкової міліції Головного управління нагляду за додержанням законів у кримінальному провадженні Генеральної прокуратури України старшим радником юстиції ОСОБА_4 , у кримінальному провадженні № 32015000000000060, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 19 березня 2015 року, за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України, про надання дозволу на проведення обшуку нежитлового приміщення (магазину «Цитрус»), розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. № 32 задовольнити частково.

Надати дозвіл на проведення обшуку нежитлового приміщення (магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), розташованого за адресою: м. Одеса, вул. Рішельєвська, буд. № 32, яке на праві власності належить Сільськогосподарському товариству «Ірен-агронатурпродукт», з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, шляхом вилучення предметів та документів, а саме: оригіналів фінансово-господарських документів ТОВ «Ексім тренд» (код ЄДРПОУ 39423593) та ТОВ «Фейхуа» (код ЄДРПОУ 39299061), носіїв електронної інформації, комп`ютерної техніки, радіотелефонів системи стільникового зв`язку (смартфонів) та інших товарів, щодо яких документально занижується митна вартість та вартість їх реалізації.

В іншій частині у задоволенні клопотання відмовити.

Строк дії ухвали становить один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.05.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу49026951
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку нежитлового приміщення (магазину « ІНФОРМАЦІЯ_1 »), розташованого за адресою: АДРЕСА_1

Судовий реєстр по справі —761/12874/15-к

Ухвала від 07.05.2015

Кримінальне

Шевченківський районний суд міста Києва

Мартинов Є. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні