Постанова
від 26.10.2011 по справі 3-2282/11
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 3-2282/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

"26" жовтня 2011 р.

Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області, у складі:

головуючого -судді Свистунової О.В.

при секретарі Каплуновій В.В.

за участі

особи правопорушника ОСОБА_1,

потерпілої ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Кривому Розі матеріали, що надійшли від Відділу оформлення ДТП та дізнання ВДАІ при ГУ МВС України в Дніпропетровській області, про притягання до адміністративної відповідальності:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, громадянина України, працюючого директором ТОВ „ДніпроінвестВ» , який зареєстрований та проживає за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_3

за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП ,

В С Т А Н О В Л Е Н О:

20 вересня 2011 року близько 06.45 год. водій ОСОБА_1 керував автомобілем НОМЕР_1, був не уважним, виїжджаючи з прилеглої території автостоянки В«ДержциркВ»на вул. Костенко, в м. Кривий Ріг, не надав дороги та скоїв наїзд на велосипед В«МінскВ»під керуванням громадянки ОСОБА_2. В наслідок ДТП автомобіль та велосипед отримали механічні пошкодження. Протокол про адміністративне правопорушення складено на підставі постанови про відмову в порушенні кримінальної справи.

Згідно до протоколу серії АЕ1 № 475401 посадовою особою зазначено, що ОСОБА_1 порушено вимоги п.2.3.В«бВ» , 10.2 ПДР України.

В судовому засіданні ОСОБА_1 винним себе у вищевказаному правопорушенні визнав повністю підтвердивши всі обставини справи. Крім того, зазначив суду, що покинув місце ДТП та повіз потерпілу до лікарні, а тому схема була складена лише зі слів. Просив суд суворо не карати.

Згідно до диспозиції ст. 124 КУпАП до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху, що спричинили пошкодження транспортних засобів, вантажів, шляхів, шляхових споруд чи іншого майна притягуються водії транспортних засобів.

Розглянувши вищевказану адміністративну справу, заслухавши пояснення особи, що притягується до адміністративної відповідальності, потерпілу, оглянувши письмові матеріали справи суд дійшов висновку щодо наявності провини в діях водія ОСОБА_1 у скоєному правопорушення, що підтверджується наявними в справі письмовими доказами.

У судовому засіданні було оглянуто письмові докази: схему ДТП, протокол огляду місця ДТП, письмові пояснення учасників ДТП, фототаблицю, висновок фахівця №2202, крім того: протокол серії АЕ1№ 475401 від 06.10.2011 року складений у відношенні ОСОБА_1.

Відповідно до ст. 33 КУпАП при накладенні адміністративного стягнення суд враховує характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника, ступінь його вини, майновий стан, обставини, що пом'якшують і обтяжують його відповідальність.

З огляду на характер вчиненого правопорушення, особу правопорушника ОСОБА_1 , ступінь його вини та обставини за яких було вчинено правопорушника, суд вважає, що на підставі зібраних по справі доказів, встановлений факт вчинення правопорушення передбаченого ст.. 124 КУпАП ОСОБА_1 однак, вирішуючи питання про призначення адміністративного стягнення, вважає за необхідне визначити покарання в межах санкції установленої даною статтею.

На підставі вищевикладеного та керуючись вимогами ст..ст.33, 34, 383, 284 КпАП України, суд -

П О С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, притягнути до адміністративної відповідальності за ст. 124 КУпАП , з застосуванням відносно нього адміністративного стягнення у вигляді штрафу в сумі 425 грн.00 коп. ( чотириста двадцять п'ять грн. 00 коп.).

Постанова судді у справах про адміністративне правопорушення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги чи протесту прокурора, що передбачено ст.. 294 КпАП України, за винятком постанов про застосування стягнення, передбаченого статтею 32 КпАП України.

Постанова судді у справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржена особою, яку притягнуто до адміністративної відповідальності, її законним представником, захисником, потерпілим, його представником або на неї може бути внесено протест прокурора протягом десяти днів з дня винесення постанови.

Апеляційна скарга, протест прокурора подаються до відповідного апеляційного суду через Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу.

Суддя:ОСОБА_3

СудДзержинський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення26.10.2011
Оприлюднено01.09.2015
Номер документу49055634
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-2282/11

Постанова від 27.09.2011

Адмінправопорушення

Краматорський міський суд Донецької області

Марченко Л. М.

Постанова від 22.05.2018

Адмінправопорушення

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ткаченко А. В.

Постанова від 07.10.2011

Адмінправопорушення

Приморський районний суд м.Маріуполя

Пантелєєв Д. Г.

Постанова від 23.12.2011

Адмінправопорушення

Шосткинський міськрайонний суд Сумської області

Євдокімова О. П.

Постанова від 22.09.2011

Адмінправопорушення

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Таранцов С. П.

Постанова від 23.11.2011

Адмінправопорушення

Красноармійський міськрайонний суд Донецької області

Заруцька Г. М.

Постанова від 06.07.2011

Адмінправопорушення

Новоград-Волинський міськрайонний суд Житомирської області

Борисюк Р. М.

Постанова від 16.09.2011

Адмінправопорушення

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Ященко М. А.

Постанова від 22.06.2011

Адмінправопорушення

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

Постанова від 26.10.2011

Адмінправопорушення

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Свистунова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні