Постанова
від 01.03.2011 по справі 4-242/11
СВЯТОШИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 4-242/11

П О С Т А Н О В А

іменем України

"01" березня 2011 р. суддя Святошинського районного суду м. Києва Домарацька А.В., за участю прокурора Святошинського району м. Києва Заріцької О.А., розглянувши подання слідчого СВ ПМ ДПІ у Святошинському районі м. Києва Гришина О.М. про розкриття банківської таємниці та проведення виїмки у банківській установі, по кримінальній справі № 78-00164, -

В С Т А Н О В И В :

Слідчий СВ ПМ ДПІ у Святошинському р-ні м. Києва, за згодою прокурора Святошинського району м. Києва в зв'язку з розслідуванням кримінальної справи №78-00164, порушеної слідчим відділенням податкової міліції ДПІ у Святошинському районі м. Києва за фактом фіктивного підприємництва, а також пособництва в умисному ухиленню від сплати податків, вчиненого ОСОБА_3, за ст.ст. 27 ч.3, 205 ч.2, ст.ст. 27 ч.5, 212 ч.3 КК України, а також за фактом умисного ухилення від сплати податків службовими особами ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 212 ч.3 КК України, звернувся до суду з поданням про розкриття банківської таємниці та проведення виїмки у Львівській філії АБ «Експрес-банк», МФО 325956 по рахункам ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»(код ЄДРПОУ 33133794) - № НОМЕР_1, НОМЕР_2, НОМЕР_3, НОМЕР_4, НОМЕР_5.

Вивчивши подання, матеріали справи, заслухавши думку слідчого Гришина О.М., який вніс подання, думку прокурора Заріцької О.А., яка просить подання задовольнити, суд вважає, що подання підлягає задоволенню з таких підстав.

З матеріалів кримінальної справи вбачається, що ОСОБА_3, за попередньою змовою із ОСОБА_4, ОСОБА_5, ОСОБА_6 та іншими невстановленими слідством особами, з метою прикриття незаконної діяльності, а саме: конвертації безготівкових грошових коштів у готівку та ухилення від сплати податків, діючи на території м. Дніпродзержинська Дніпропетровської області, м. Києва та м. Львова, організував створення та діяльність ряду суб'єктів підприємницької діяльності.

Так, ОСОБА_3, який організував схему незаконної діяльності щодо сприяння підприємствам мінімізації ними податкових зобов'язань, які підлягають сплаті до бюджету, переслідуючи умисел, направлений на ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, в період липня - серпня 2010 року, у невстановленому місці вступив у попередню змову зі службовими особами ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології» (код 33133794) м. Львів, зареєстроване Пустомитівською районною державною адміністрацією Львівської області 10.09.04р. за юридичною адресою: Львівська область, Пустомитівський район с. Зубра, вул. Б.Хмельницького, 144, фактично знаходячись за адресою: м. Львів вул. Академіка Лазаренка, 1.

Для функціонування зазначеної схеми ОСОБА_3 за попередньою змовою з ОСОБА_5 створено суб'єкт підприємницької діяльності ТОВ «Регіонагро»(код 36981117).

Використовуючи реквізити та банківські рахунки вказаного підприємства ОСОБА_3 за попередньою змовою з ОСОБА_5 документально оформлювали неіснуючі операції на отримання та продаж товарно-матеріальних цінностей, послуг, робіт, після чого, дані документи передавались замовникам послуг службовим особам ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»для їх відображення в бухгалтерському і податковому обліку, з метою незаконного формування податкового кредиту і валових витрат, заниження своїх податкових зобов'язань з податку на додану вартість.

Так, встановлено, що в період липня - серпня 2010 року, реалізуючи свої злочинні наміри, направлені на умисне ухилення від сплати податків, службові особи ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології», за попередньою змовою з ОСОБА_3, здійснювали перерахування грошових коштів на поточні рахунки ТОВ „Регіонагро" з призначенням платежу „комплектуючі матеріали (заготовка клеми, поліамід, анкерна відливка)".

Фактично вказаний товар ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»не отримувало, а операції з ТОВ „Регіонагро" носили безтоварний характер.

В подальшому, службові особи ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»для надання злочинним зв'язкам вигляду господарських, маскуючи незаконний переказ грошових коштів на поточні рахунки ТОВ „Регіонагро" за попередньою змовою з ОСОБА_3, який усвідомлював, що сприяє ухиленню від сплати податків, склали первинні бухгалтерські документи -угоди, податкові накладні між вказаними підприємствами, які документально підтверджували перерахування коштів по нібито проведеним господарським операціям.

Згідно первинних документів, щодо придбання товару (заготовка клеми, поліамід, анкерна відливка) від ТОВ „Регіонагро" службові особи ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»при настанні відповідних податкових періодів, будучи обізнаними про проведені безтоварні операції, з метою завищення податкового кредиту з ПДВ за результатами фінансово-господарської діяльності, в порушення вимог п.п.7.4.1 п.7.4 ст.7 Закону України „Про податок на додану вартість" №168/97-ВР від 03.04.1997 року зі змінами, внесли недостовірні дані в податкові декларації ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»в податкові декларації з ПДВ за липень-серпень 201о року, що згідно довідки № 10/35-30 про результати аналізу фінансових операцій проведених ТОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології»(код 33133794) за участю ТОВ «Регіонагро»(код 36981117) від 24.02.2011 року спричинило фактичне ненадходження до державного бюджету ПДВ у сумі 2 762 652,0 грн.

В результаті дій ОСОБА_3, який діяв за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Корпорація Колійні ремонтні технології» державі спричинена шкода в особливо великих розмірах.

Враховуючи, що інформація про стан руху коштів ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»(код ЄДРПОУ 33133794), а також документи які стали підставою для відкриття та використання поточних рахунків, документи з отримання готівкових коштів, мають істотне значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальній справі і в свою чергу є банківською таємницею, керуючись ст.ст. 14-1, 178, 179 КПК України, -

П О С Т А Н О В И В :

Подання слідчого задовольнити.

Львівській філії АБ «Експрес-банк», МФО 325956 розкрити банківську таємницю клієнта банку -ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»(код ЄДРПОУ 33133794) та провести виїмку наступних документів:

- платіжні документи, складені стосовно надходження та списання грошових коштів (рух коштів) по рахункам № НОМЕР_1, НОМЕР_2, НОМЕР_3, НОМЕР_4, НОМЕР_5, які належать клієнту банка - ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»(код ЄДРПОУ 33133794) на паперових та електронних носіях із зазначенням часу, дати, суми, призначення платежів, назви і коду ЄДРПОУ контрагентів, номери рахунків на який відправлено та з якого надійшли кошти, з моменту відкриття рахунків по дату оголошення даної постанови;

- касові чеки, складені під час видачі готівкових коштів; картки зі зразками підпису та печатки; копії паспортів службових осіб ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»(код ЄДРПОУ 33133794); відомості про власників; анкета юридичної особи; заява на відкриття поточного рахунку; накази (протоколи загальних зборів) про призначення службових осіб ТОВ «Корпорація колійні ремонтні технології»(код ЄДРПОУ 33133794); накази про встановлення ліміту каси; заяви на отримання чекових книжок; заявки на замовлення готівкових коштів; довіреності на отримання грошових коштів; видаткові касові ордери (видаткові відомості) про використання готівки, договір щодо автоматизованого обслуговування поточного рахунку з обов'язковим зазначенням IP- адреси з якої були зроблені сеанси зв'язку, дати та часу, номеру телефону з якого було здійсненого дзвінок.

Проведення виїмки доручити членам слідчо -оперативної групи по кримінальній справі.

Постанова є обов'язковою для виконання.

Суддя Святошинського

районного суду м. Києва Домарацька А.В.

Постанову оголошено "_____"


2011 року


(підпис, час ознайомлення, П.І.Б., посада)

Дата ухвалення рішення01.03.2011
Оприлюднено31.08.2015
Номер документу49064979
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-242/11

Постанова від 24.10.2011

Кримінальне

Приморський районний суд м.Маріуполя

Пантелєєв Д. Г.

Постанова від 18.10.2011

Кримінальне

Каховський міськрайонний суд Херсонської області

Марків Т. А.

Постанова від 25.11.2011

Кримінальне

Жовківський районний суд Львівської області

Мікула В. Є.

Постанова від 25.02.2011

Кримінальне

Зарічний районний суд м.Сум

Янголь Є. В.

Постанова від 17.10.2011

Кримінальне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Мєркулова Л. О.

Постанова від 15.04.2011

Кримінальне

Дрогобицький міськрайонний суд Львівської області

Хомик А. П.

Постанова від 01.03.2011

Кримінальне

Святошинський районний суд міста Києва

Домарацька А. В.

Постанова від 15.06.2011

Кримінальне

Орджонікідзевський районний суд м.Маріуполя

Гноєвой С. С.

Постанова від 24.11.2011

Кримінальне

Бериславський районний суд Херсонської області

Сіянко В. М.

Постанова від 10.06.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Батюк В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні