Ухвала
від 20.08.2014 по справі 214/7309/14-к
САКСАГАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

Справа № 214/7309/14-к

1-кс/214/1002/14

У Х В А Л А

іменем України

20 серпня 2014 року Саксаганский районний суд м.Кривого Рогу в складі :

слідчого судді ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2 ,

слідчого СВ Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_3

розглянувши клопотання слідчого СВ Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 від 20.08.2014 року, по кримінальному провадженню № 42014040230000010 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України, погоджене прокурором ОСОБА_4 , про проведення обшуку, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Саксаганського РВ КМУ ГУ МВС України в Дніпропетровській обл. ОСОБА_3 звернулась з клопотанням про проведення обшуку за адресами: АДРЕСА_1 ; АДРЕСА_2 ; АДРЕСА_3 . В обґрунтування якого зазначила, що ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , який є засновником ПП "НОВІ ВІКНА", використовуючи у своїй діяльності торгівельну марку ОСОБА_9 , протягом серпня 2013 року включно - лютого 2014 року включно, знаходячись в приміщенні офісу з вивіскою торгової марки "НОВІ ВІКНА", головний офіс яких розташований за адресою: АДРЕСА_3 , шляхом довіри, під приводом постачання й встановлення металопластикових вікон, заволоділи грошовими коштами мешканців Саксаганського району м. Кривого Рогу, чим завдали їм майнового збитку.

Досудовим розслідуванням встановлено, що згідно даних державної реєстраційної служби України, а саме даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців, то: - від 28.03.2002 року ОСОБА_5 зареєструвався як фізична особа - підприємець, у подальшому (ФОП); - від 23.01.2002 року ОСОБА_6 зареєструвалася як фізична особа - підприємець, у подальшому (ФОП); - від 24.04.2003 року ОСОБА_7 зареєструвався як фізична особа - підприємець, у подальшому (ФОП). Окрім того, засновником ПП Нові вікна (ідентифікаційний код юридичної особи: 25022770) є ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Так, з вказаного часу ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , діючи як фізичні особи - підприємці почали займатися підприємницькою діяльністю у м. Кривому Розі Дніпропетровської області, які разом з ОСОБА_8 , утворивши власну сімейну справу, спільно, використовуючи торгівельну марку ІНФОРМАЦІЯ_2 займалися реалізацією по виготовленню та встановленню металопластикових конструкцій. Під час своєї підприємницької діяльності, ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА_7 разом з ОСОБА_8 у період з 23.08.2013 року по 28.02.2014 року, розраховуючи на свою реєстрацію, та зловживаючи довірою населення за допомогою третіх осіб, розповсюджуючи наручно візитні картки та череж мережу інтернет рекламу про надання послуг, зловживаючи довірою з боку звернутих до них громадян, обманним шляхом на підставі укладання договорів на проведення робіт з встановлення вікон, дверей та придбання для цих цілей матеріалів, брали з замовників грошові кошти та протягом значного часу не мали намірів на виконання умови договору, тим саме завдавши значній кількості потерпілих осіб, які виступали як добросовісні замовники, матеріальних збитків. При неодноразових спробах замовників наполегливо виконати умови договору або розірвати договір з ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА_7 , діючи на підставі фізичних осіб - підприємців, та ОСОБА_8 , діючи на підставі засновника ПП Нові вікна, у односторонньому порядку та повернути гроші, надані у якості передоплати у розмірі 100% та у розстрочку, останні відмовлялися від розірвання договору та усіляко запевнювали у виконанні ним умов договору, при цьому не маючи можливостей їх виконати, що згідно показань продовжується і на сьогоднішній час, при тому що офіційних місць придбання товару у вказаних осіб не встановлено. Зокрема ОСОБА_5 були укладені вказані договори з громадянами у кількості 20 потерпілих осіб, серед яких ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 та інші; ОСОБА_6 були укладені договори у кількості 19 потерпіли осіб, серед яких є ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 та інші; ОСОБА_7 був укладений договір з ОСОБА_16 у кількості 1 потерпілої особи.

Окрім того, у ході проведеного досудового розслідування встановлені працівники, відомості про працевлаштування яких не було подано до Пенсійного Фонду України, також відсутні відомості і у Тернівському центрі зайнятості м. Кривого Рогу за місцем реєстрації ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , зокрема щодо наступних осіб: ОСОБА_17 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , ОСОБА_18 , ІНФОРМАЦІЯ_4 . Також, згідно показань свідка ОСОБА_19 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , яка повідомила, що від імені ФОП ОСОБА_7 нею були укладені договори з добросовісними замовниками та згідно показань свідка ОСОБА_18 , то її працедавцем з 2011 року виступав ФОП ОСОБА_7 , але від останнього про вказаних працевлаштованих працівників не надходили відомості згідно законодавства. Так, ФОП повинна подати трудовий договір на реєстрацію до державної служби зайнятості за місцем свого проживання (реєстрації) відповідно до п. 2 Порядку реєстрації трудового договору між працівником і фізичною особою яка використовує найману працю, затвердженого наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 08. 06. 2001 №260.

У ході проведення досудового розслідування, керуючись ч. 3 ст. 93 та 110 КПК України, попереднім слідчим СВ Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській обл. ОСОБА_20 у вказаному кримінальному провадженні був наданий запит № 31/8-5862 на отримання інформації засновнику ПП Нові вікна ОСОБА_8 , але останнім, отримавши вказаний запит, не надійшло жодної інформації, тим самим порушивши ч. 5 ст. 40 КПК України. Окрім того, слідчим СВ Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , керуючись ч. 1 ст. 135 КПК України, здійснювались телефонні виклики до ОСОБА_8 , ОСОБА_7 , ОСОБА_6 , з метою явки останніх до Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області з метою надання пояснень та надання документів, підтверджуючі їх діяльність, однак вказані особи, демонструючи ігнорування на вказані виклики, на сьогоднішній день жодного разу не з`явилися та жодних документів не надали, тим самим свідомо переховується від органів досудового розслідування, своїх обіцянок стосовно явки до СВ Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України не виконують, чим порушують досягненню завдань ефективності кримінального провадження.

В разі отримання інформації по факту укладання ОСОБА_21 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_7 договорів з третіми особами, підрядниками по факту замовлення, виготовлення та виробництва метало пластикових констукцій з метою їх подальшої реалізації, спрямовані на виконання умов договору з замовниками; встановлення та отримання товарно накладних відомостей; бухгалтерської звітності та руху коштів; встановлення та виявлення печатки, за допомогою яких були посвідчені договори; встановлення та виявлення установчих документів; документів, що посвідчують факт працевлаштованих працівників через яких ОСОБА_6 , ОСОБА_5 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 укладали договори з добросовісними замовниками з метою відшукання та вилучення облікової документації, а саме особових справ та трудових книжок наступних осіб: ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_22 , графіків роботи та табелів обліку робочого часу вищевказаних осіб, фінансово-бухгалтерської документації щодо нарахування та виплати заробітної плати зазначеним особам, іншої документації, що містить відомості та персональні дані щодо діяльності ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 та засновника ПП Нові вікна ОСОБА_8 ; виявлення злочину, а саме нових договорів, які б свідчили про факт незаконного укладання у час, що передує моменту припинення їх діяльності; виявлення факту незаконного привласнення бюджетних коштів та не подання звітності за належністю - можливе їх безпосереднє використання як речовий доказ в кримінальному провадженні, так і встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, з використанням в сукупності з іншими відомостями. Крім того, отримання іншим шляхом даної інформації законом не передбачено, до того ж дана інформація необхідна з метою встановлення знаходження грошових коштів, набутих в результаті вчинення кримінального правопорушення, в разі встановлення місцезнаходження яких, для подальшого звернення з клопотанням про тимчасове вилучення майна, його арешт.

Слідчим не заявлено клопотання про застосування технічних засобів фіксування розгляду клопотання, тому відповідно до ч. 1 ст. 107 КПК України, суд розглядає клопотання без застосування технічних засобів фіксування кримінального провадження.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримала та зазначила що є підстави вважати, що за місцем здійснення ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ОСОБА_7 та ПП «Нові вікна» можуть знаходитись речі і документи, які мають значення для досудового розслідування та відомості, які містяться у відшуканих речах і документах, можуть бути доказами під час досудового розслідування, тому просить дозволити провести обшук в помешканнях для відшукання та вилучення цих предметів.

Вислухавши думку слідчого, дослідивши матеріали надані до клопотання, суд вважає, що клопотання слідчого підлягає задоволенню, виходячи з наступного.

Клопотання слідчого відповідає вимогам ст.. 234 КПК України.

Відповідно до вищезазначеного у клопотанні слідчого виконані всі вимоги, які передбачені ч. 3 ст. 234 КПК України, тобто зазначені відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати.

З матеріалу кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав для відшукування речей і документів, які мають значення для досудового розслідування, відомості, які містяться у відшуканих речах і документах, можуть бути доказами під час досудового розслідування.

Так слідчим надані: витяг з Реєстру про знаходження в провадженні кримінального правопорушення за ч.1 ст. 190 КК України. Протоколи допитів потерпілих, свідків, договори потерпілих з ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 , ПП "НОВІ ВІКНА", засновником якого є ОСОБА_8 ,

За витягами з Єдиного державного Реєстру юридичних осіб ПП «Нові вікна», засновником якого є ОСОБА_8 , знаходиться за адресою: АДРЕСА_3 , ФОП ОСОБА_5 , проживає по АДРЕСА_1 ; ФОП ОСОБА_6 , проживає по АДРЕСА_1 ФОП ОСОБА_7 , АДРЕСА_4 , але із укладених ними договорів вбачається, місце виконання договорів за адресами: АДРЕСА_1 , АДРЕСА_2 та АДРЕСА_3 .

Із відомостей Реєстратора прав на нерухоме майно вбачається, що помешканням за адресою: АДРЕСА_1 володіє ОСОБА_6 та ОСОБА_5 ; помешканням за адресою по АДРЕСА_2 володіє ОСОБА_23 , нежиле приміщення за адресою АДРЕСА_3 належить ОСОБА_6

Враховуючи викладене та керуючись ст.ст. 110, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 від 20 серпня 2014 року задовольнити.

Дозволити слідчому СВ Саксаганського РВ КМУ ГУМВС України в Дніпропетровській області ОСОБА_3 провести обшук в приміщенні ФОП ОСОБА_5 за адресою: АДРЕСА_1 , яким володіє ОСОБА_6 та ОСОБА_5 , в приміщені ФОП ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_2 , яким володіє ОСОБА_23 , в нежилому приміщені ФОП ОСОБА_7 та ПП «Нові вікна» за адресою: АДРЕСА_3 ; яким володіє ОСОБА_6 , з метою відшукання та вилучення наступного: 1) укладених ОСОБА_21 , ОСОБА_5 , ОСОБА_8 , ОСОБА_7 договорів з третіми особами по факту замовлення, виготовлення та виробництва металопластикових конструкцій з метою їх подальшої реалізації, спрямовані на виконання умов договору з замовниками; 2) товарно накладних відомостей; 3) бухгалтерської звітності та документів, відображуючі рух коштів; 4) печатки, за допомогою відтиску якої були посвідчені договори; 5) установчих документів; 6) фінансово-бухгалтерської документації 8) іншої документації, що містить відомості та персональні дані щодо діяльності ФОП ОСОБА_5 , ФОП ОСОБА_6 , ФОП ОСОБА_7 та засновника ПП Нові вікна ОСОБА_8 ; 7) з метою виявлення злочину, а саме нових договорів, які б свідчили про факт незаконного укладання у час, що передує моменту припинення їх діяльності.

Перед початком виконання ухвали слідчого судді, особі, яка володіє житлом чи іншим володінням, а за її відсутністю іншій присутній особі повинна бути пред`явлена ухвала і надана її копія.

Строк дії ухвали 10 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСаксаганський районний суд м.Кривого Рогу
Дата ухвалення рішення20.08.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу49087190
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —214/7309/14-к

Ухвала від 20.08.2014

Кримінальне

Саксаганський районний суд м.Кривого Рогу

Ковтун Н. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні