Ухвала
від 15.05.2013 по справі 727/4021/13-к
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЧЕРНІВЦІВ

Справа № 727/4021/13-к

Провадження 1-кс/727/928/13

Ухвала

Іменем України

15 травня 2013 року Шевченківський районний суд м. Чернівці в складі:

слідчого судді - Мамчина П.І.

при секретарі - Колотило А.В.

сторони кримінального провадження:

слідчий - Пославський А.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Чернівці старшого слідчого СВ Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області лейтенанта міліції Пославського А.А., про надання тимчасового доступу та можливості вилучення документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12013270040001128 від 25 квітня 2013 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 358 ч. 1 КК України, -

В С Т А Н О В И В :

До суду звернувся слідчий Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області лейтенант міліції Пославський А.А. з клопотанням яке погоджено з старшим прокурором прокуратури Шевченківського району м. Чернівці Чорнеєм В.С. про надання тимчасового доступу та можливості вилучення документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12013270040001128 від 25 квітня 2013 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 358 ч. 1 КК України.

В клопотанні посилається на те, що 25.04.2013 року ОСОБА_3 звернулась до Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області, про те що невідома особа підробила її підпис у протоколах зборів учасників TOB "Медіа група СІТІ", ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", ТзОВ "Сіті Фільмі" від 17.04.2013 року.

Вказує, що по даному кримінальному провадженню виникла необхідність для проведення криміналістичних експертиз з даними документами по підписам та по відтискам мастичних печаток, а іншим шляхом отримати документи, з приводу змін щодо реєстрації чи перереєстрації власників TOB "Медіа група СІТІ", ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", ТзОВ "Сіті Фільмі" неможливо, а тому потрібно вилучити, статут та документи, які регламентують внесення змін до статуту TOB "Медіа група СІТІ", ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", ТзОВ "Сіті Фільмі", протоколів загальних зборів учасників TOB "Медіа група СІТІ", ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", ТзОВ "Сіті Фільмі", реєстраційних карток на внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Державному Реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців TOB "Медіа група СІТІ", ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", ТзОВ "Сіті Фільмі" з відділу державної реєстрації Чернівецької міської ради, за адресою м. Чернівці, вул. Богдана Хмельницького, 64А, у зв'язку з чим просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав з підстав викладених в ньому.

Слідчий суддя, ознайомившись з матеріалами справи, заслухавши доводи слідчого, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

Представник відділу державної реєстрації ЧМР будучи належним чином повідомленим про дату, час та місце розгляду клопотання в судове засідання не з'явився, причини неявки суд не повідомив.

Слідчим суддею встановлено, що 25 квітня 2013 року зареєстровано відомості в Єдиному реєстрі досудових розслідувань № 12013270040001128 за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 358 ч. 1 КК України, згідно яких: 25.04.2013 року ОСОБА_3 звернулась до Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області, про те що невідома особа підробила її підпис у протоколах зборів учасників TOB "Медіа група СІТІ", ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", ТзОВ "Сіті Фільмі" від 17.04.2013 року.

Згідно зі ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Беручи до уваги вищенаведене та враховуючи, що з клопотання та наданих до нього матеріалів вбачається наявність достатніх підстав вважати, що у відділі державної реєстрації ЧMP, можуть бути документи, які мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, що підлягають доказуванню, вважаю, що є підстави для задоволення клопотання слідчого про тимчасовий доступ та можливість вилучення цих документів.

Відповідно до ч. 7 ст. 163 КПК України, слідчий суддя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Виходячи зі змісту вищенаведеної норми, суд вважає, що клопотання в частині надання дозволу на вилучення документів слід задоволити, оскільки слідчим наведено обгрунтовані підстави вважати, що їх вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Згідно з ст. 166 КПК України у разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями цього Кодексу з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 110, 163- 166, 309 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому СВ Шевченківського РВ УМВС України в Чернівецькій області лейтенанту міліції Пославському А.А. тимчасовий доступ з можливістю вилучення установчих документів ТзОВ Телерадіокомпанія "ТВА" ЄДРПОУ №14260868, TOB "Медіа група СІТІ" ЄДРПОУ №33762021 та ТзОВ "Сіті Фільмі" ЄДРПОУ №31887112, зокрема статутів ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", TOB "Медіа група СІТІ" та ТзОВ "Сіті Фільмі" та документів, які регламентують внесення змін до статутів ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", TOB "Медіа група СІТІ" та ТзОВ "Сіті Фільмі", протоколів загальних зборів учасників ТзОВ "Телерадіокомпанія "ТВА", TOB "Медіа група СІТІ" та ТзОВ "Сіті Фільмі", реєстраційних карток на внесення змін до відомостей про юридичну особу, які містяться в Державному Реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб підприємців ТзОВ Телерадіокомпанія "ТВА", TOB "Медіа група СІТІ" та ТзОВ "Сіті Фільмі", які зберігаються в особових справах ТзОВ Телерадіокомпанія "ТВА", TOB "Медіа група СІТІ" та ТзОВ "Сіті Фільмі" у Відділі державної реєстрації ЧMP, що знаходиться у будинку №64А по вулиці Богдана Хмельницького у місті Чернівці.

Строк дії цієї ухвали 20 діб з дня її постановлення.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Апеляційного суду Чернівецької області протягом п"яти днів з моменту її проголошення.

Слідчий суддя Мамчин П.І.

Дата ухвалення рішення15.05.2013
Оприлюднено01.09.2015
Номер документу49097739
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання тимчасового доступу та можливості вилучення документів по матеріалам досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 12013270040001128 від 25 квітня 2013 року, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ст. 358 ч. 1 КК України

Судовий реєстр по справі —727/4021/13-к

Ухвала від 15.05.2013

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Чернівців

Мамчин П. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні