Ухвала
від 06.02.2013 по справі 712/532/13- к
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

У К Р А Ї Н А

СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА ЧЕРКАСИ

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про проведення обшуку

м. Черкаси 22 січня 2013 року

Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси Грабовий П.С., при секретарі Мадламуж Н.В., за участю прокурора Шмітька Р.І., ст. слідчого з ОВС СУ ДПС у Черкаській області Сук І.А., розглянувши винесене в кримінальному провадженні № 32013250000000017, ст. слідчим з ОВС СУ ДПС у Черкаській області Сук І.А. і погоджене прокурором відділу нагляду за додержанням законів органами податкової міліції управління прокуратури Черкаської області Шмітьком Р.І. клопотання про проведення обшуку та додані до клопотання матеріали.

Перевіривши надані матеріали, заслухавши думку слідчого Сук І.А., прокурора Шмітька Р.І., -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні СУ ДПС у Черкаській області проводиться досудове розслідування по кримінальному провадженні, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32013250000000017 від 09.01.2013 року.

В ході проведення досудового розслідування по вказаному кримінальному провадженні встановлено, що ОСОБА_3 спільно з ОСОБА_4, діючи умисно з метою ухилення від сплати податків до державного бюджету за рахунок внесення недостовірних відомостей до документів бухгалтерської та податкової звітності товариства, в період з 01.08.2011 по 31.03.2012 років відобразили неіснуючі господарські операції по придбанню сировини для виготовлення комбікормів та придбання шрота соняшникового від фіктивних підприємства, а саме: ТОВ "Бімар" (код 37715371), ТОВ "Домес" (код 37496916), ПП "Крузо" (код 31846034), ТОВ "Марк Трейдінг" (код ЄДРПОУ 37212921) чим порушили п.п. 134.1.1 п. 134.1 ст.134 Податкового кодексу України п.198.3 ст.198 Податкового кодексу України, що призвело до заниження податку на прибуток у сумі 1 495 423 грн. та заниження суми сплати з податку на додану вартість у сумі 1 308 679 грн., а всього на загальну суму 2 804 102 грн., що є у особливо великих розмірах.

Під час досудового слідства встановлено, що ТОВ "Бімар", ТОВ "Домес", ТОВ "Марк Трейдінг" та ПП "Крузо" не мають матеріальної бази (транспорт, офісні та складські приміщення, найманих працівників), відсутність власного виробництва та можливість здійснення поставок в адресу ТОВ "Агровет Атлантик".

В ході досудового розслідування встановлено, що ТОВ "Агровет Атлантик" згідно установчих документів має фактичну адресу реєстрації, а саме : АДРЕСА_1, та яке на праві приватної власності належить ОСОБА_3 в якому можуть знаходитися предмети і документи фінансово-господарської діяльності ТОВ "Агровет Атлантик", банківські документи, документи податкової звітності, комп'ютерна техніка, електронні носії інформації, що свідчать про ухилення від сплати податків в результаті здійснення незаконних фінансово-господарських операції з "нетипового" експорту з метою штучного формування податкового кредиту з податку на додану вартість для наступного зменшення податкових зобов'язань.

Беручи до уваги вищевикладене, з метою забезпечення швидкого, повного та неупередженого розслідування кримінального провадження, перешкоджання можливості знищення первинних документів та враховуючи, що у матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що оригінали первинних бухгалтерських документів (договори, накладні, податкові накладні, акти прийому-передачі, довідки, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, комп'ютерна техніка, магнітні носії "флешки" на яких міститься електрона документація) ТОВ "Агровет Атлантик" підтверджуючих фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ "Бімар", ТОВ "Домес", ТОВ "Марк Трейдінг" та ПП "Крузо", які мають важливе значення для розслідування кримінального провадження, знаходяться в приміщенні за адресою: АДРЕСА_2, а також враховуючи, що в разі будь-якого зволікання з вилученням цих документів будуть створені можливості для їх знищення чи переховування, керуючись ст. ст.110, 234 КПК України, -

УХВАЛИВ:

1 . Задовольнити клопотання ст. слідчого з ОВС СУ ДПС у Черкаській області Сук І.А. та дозволити працівникам податкової міліції провести обшук та вилучити оригінали первинних бухгалтерських документів в приміщенні за адресою: АДРЕСА_3, яке згідно довідки БТІ належить ОСОБА_3 з метою вилучення первинних фінансово-господарських документів ТОВ "Агровет Атлантик", які підтверджують фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ "Бімар", ТОВ "Домес", ТОВ "Марк Трейдінг" та ПП "Крузо" за період з 01.08.2011 по 31.03.2012 рр., а саме договори, накладні, податкові накладні, акти прийому-передачі, довідки, товарно-транспортні накладні, платіжні доручення, комп'ютерну техніку, магнітні носії (флешки) на яких міститься електрона документація, печатки фіктивних фірм, банківські документи та інші фінансово-господарські документи, які мають важливе значення при розслідуванні кримінального провадження та свідчать про ухилення від сплати податків.

2 . Проведення обшуку доручити працівникам податкової міліції.

Строк дії цієї ухвали 10 діб з дня її винесення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя П.С. Грабовий

СудСоснівський районний суд м.Черкас
Дата ухвалення рішення06.02.2013
Оприлюднено29.08.2016
Номер документу49108031
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —712/532/13- к

Ухвала від 06.02.2013

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Грабовий П. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні