Постанова
від 26.10.2011 по справі 1-42/2011
ВЕЛИКОБАГАЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 1-42/2011

П О С Т А Н О В А

26.10.2011 року Великобагачанський районний суд Полтавської області в складі: головуючого - судді Хоролець В.В.

при секретарі -Зіненко Н.О.

з участю прокурора -Дулича О.Д.

захисника адвоката -ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в селищі Велика Багачка Полтавської області кримінальну справу по обвинуваченню ОСОБА_2 у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.172 КК України, -

в с т а н о в и в:

Органом досудового слідства ОСОБА_2 обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.172 КК України.

В судовому засіданні 26.10.2011 року захисник підсудного ОСОБА_2 адвокат ОСОБА_1 заявив клопотання про надання судового доручення для з'ясування обставин, що мають значення по справі, зокрема, яким нормативно-правовим документом передбачено (встановлено) зразок трудового договору між власником (уповноваженим ним органом) та найманим працівником, встановити суму недорахованої заробітної плати працівникам ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 та витребувати штатний розпис посадових окладів по ФГ В«Остап'євський патріотВ» , оскільки на нього міститься посилання в матеріалах даної кримінальної справи.

Суд, заслухавши думки учасників судового розгляду щодо заявленого клопотання захисника підсудного адвоката ОСОБА_1, вивчивши матеріали справи, приходить до висновку, що з метою повного, всебічного та об'єктивного дослідження обставин справи є передбачені законом підстави для надання судового доручення органу, який проводив досудове слідство, виходячи з таких підстав.

Згідно ст.22 КПК України суд зобов'язаний вжити всіх передбачених законом заходів для всебічного, повного і об'єктивного дослідження обставин справи.

З матеріалів справи, що були досліджені в ході судового слідства по справі, вбачається, що в них міститься посилання на штатний розпис посадових окладів ФГ В«Остап'євський патріотВ» , однак сам даний штатний розпис в матеріалах справи відсутній. Також, з матеріалів справи вбачається, що орган досудового слідства посилається на обов'язковість укладення трудового договору між власником та найманим працівником у письмовій формі встановленого зразка, однак підлягає встановленню, на підставі якого нормативно-правового акту затверджено зразок (форму) відповідного трудового договору та не долучено його затверджений зразок.

Згідно ст. 315-1 КПК України з метою перевірки та уточнення фактичних даних, одержаних у ході судового слідства, суд вправі доручити органу, який проводив розслідування, виконати певні слідчі дії.

Суд вважає, що з метою повного, всебічного та об'єктивного розгляду кримінальної справи, з урахуванням досліджених в судовому засіданні матеріалів справи необхідно, при виконанні судового доручення виконати наступні слідчі дії: у порядку, встановленому КПК України витребувати для приєднання до матеріалів справи та оглянути штатний розпис посадових окладів ФГ В«Остап'євський патріотВ» , встановити, на підставі якого нормативно-правового акту затверджено зразок (форму) відповідного трудового договору та долучити його затверджений зразок.

Суд вважає, що дані обставини мають суттєве значення для справи, перевірка та встановлення вищевказаних фактів випливає з вимог ст. 22 КПК України, тому при таких обставинах справи є підстави для надання відповідного судового доручення.

Виходячи зі змісту ст.275 КПК України та обставин, що підлягають з'ясуванню по даній справі суд не вбачає підстав для надання судового доручення по іншій частині клопотання захисника підсудного адвоката ОСОБА_1, а тому в задоволенні клопотання про надання судового доручення з метою встановити суму недорахованої заробітної плати працівникам ОСОБА_3, ОСОБА_4, ОСОБА_5 та ОСОБА_6 належить відмовити.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 22,273,275,315-1 КПК України, суд, -

п о с т а н о в и в:

1.Доручити слідчому прокуратури Великобагачанського району Полтавської області у порядку, встановленому КПК України витребувати для приєднання до матеріалів справи та оглянути штатний розпис посадових окладів ФГ В«Остап'євський патріотВ» , а також встановити, на підставі якого нормативно-правового акту затверджено зразок (форму) відповідного трудового договору та долучити його затверджений зразок, провівши для з'ясування обставин, вказаних в судовому дорученні необхідні слідчі дії.

2. В іншій частині клопотання захисника адвоката ОСОБА_1 -відмовити.

3.Постанову направити для організації виконнаня прокуратуру Великобагачанського району Полтавської області.

4. Розгляд даної кримінальної справи відкласти на 09 год. 11 листопада 2011 року.

Строк виконання судового доручення встановити до 10 листопада 2011 року.

Постанова оскарженню не підлягає.

Головуючий

СудВеликобагачанський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення26.10.2011
Оприлюднено03.09.2015
Номер документу49188002
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-42/2011

Постанова від 07.04.2017

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Пальчик О. О.

Постанова від 07.04.2017

Кримінальне

Автозаводський районний суд м.Кременчука

Пальчик О. О.

Постанова від 20.01.2011

Кримінальне

Старокостянтинівський районний суд Хмельницької області

Цішковський В. А.

Вирок від 11.02.2011

Кримінальне

Першотравневий районний суд м.Чернівців

Федіна А. В.

Постанова від 16.05.2011

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

Постанова від 17.10.2011

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Постанова від 26.10.2011

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Постанова від 12.05.2011

Кримінальне

Великобагачанський районний суд Полтавської області

Хоролець В. В.

Постанова від 26.12.2011

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Левик Я. А.

Постанова від 20.10.2011

Кримінальне

Золочівський районний суд Львівської області

Левик Я. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні