Постанова
від 20.05.2011 по справі 3-3431/11
РІВНЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

Справа № 3-3431/11

20 травня 2011 року

Суддя Рівненського міського суду Рівненської області Харечко С.П. з участю прокурора Семенюка О.В., представника Рівненської митниці ОСОБА_1 розглянувши матеріали, що надійшли від Рівненської митниці про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, проживаючого в ІНФОРМАЦІЯ_2, не працюючого у скоєні порушення, передбаченого ст. 336 Митного кодексу України,

ВСТАНОВИВ:

Під час несення служби 08 квітня 2011 року о 01 годині 30 хвилин працівниками ДПС ДАІ спільно з працівниками відділу митної варти Рівненської митниці в с. Великі Телковичі Володимирецького району був зупинений автомобіль сарки "Опель Вектра", кузов № НОМЕР_1, державні реєстраційні номери Б8878ВН, під керуванням гр. ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_3

Під час перевірки документів, зовнішнього огляду транспортного засобу та перевірки транспортного засобу по автобазі "Автомобіль" було встановлено, що даний автомобіль в базі не значиться.

14 квітня 2011 року матеріали ЖРЗПЗ № 502 від 08 квітня 2011 року Володимирецького РВ УМВС України в Рівненській області по факту затримання автомобіля марки "Опель Вектра", кузов № НОМЕР_1, надійшли в Рівненську митницю для проведення перевірки законності перебування даного автомобіля на території України.

У відповідності до наданого пояснення від 08 квітня 2011 року гр. ОСОБА_2 підтвердив факт придбання три роки тому автомобіля з р.н. Б8878ВН у невстановленої особи за ціну 2400 гривень.

В ході проведення перевірки законності ввезення та перебування на митній території України автомобіля марки "Опель Вектра", кузов № НОМЕР_1, працівниками Рівненської митниці направлено запит до Регіональної інформаційної митниці.

З отриманої відповіді встановлено, що автомобіль марки "Опель Вектра", кузов № НОМЕР_1, був ввезений 18 червня 2005 року в зоні діяльності Ягодинської митниці гр. ОСОБА_3 у відповідності до статті 11 ЗУ "Про порядок ввезення (пересилання) в Україну, митного оформлення й оподаткування особистих речей, товарів та транспортних засобів, що ввозяться (пересилаються на митну територію України". Згідно ч. 3 ст. 11 вказаного Закону транспортні засоби тимчасово ввезені під зобов"язання про зворотне вивезення, не можуть бути розкомплектовані на запасні частини, передані у володіння або користування іншим особам.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих положень ЗУ "Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування дорожнього господарства". починаючи з 1 січня 2000 року, управління та експлуатація транспортних засобів, ввезених на митну територію України, дозволяється виключно особам нерезидентам, визначеним власниками таких транспортних засобів у момент перетину митного кордону України, або членам їх сімей. При цьому передача у володіння або користування таких транспортних засобів іншим особам не дозволяється.

У відповідності до ст. 43 МК України товари і транспортні засоби перебувають під митним контролем з моменту його початку і до закінчення згідно з заявленим митним режимом. У разі ввезення товарів і транспортних засобів на територію України в режимі тимчасове ввезення митний контроль розпочинається з моменту ввезення таких товарів та транспортних засобів до моменту вивезення їх з митної території України.

Таким чином, гр. України ОСОБА_2 володів та користувався автомобілем "Опель Вектра", кузов № НОМЕР_1, що знаходиться під митним контролем без дозволу митного органу.

У відповідності до інформації наданої ВКМВ та КТ Рівненської митниці від 19 квітня 2011 року вартість автомобіля становить 5119,19 грн.

ОСОБА_2 в судове засідання не з’явився, про дату, час і місце розгляду справи був повідомлений заздалегідь та належним чином, про що свідчить повідомлення про направлення виклику до суду (а.с. 27-28), про причини неявки суду не повідомляв.

Прокурор в судовому засіданні вказав, що протокол складений правомірно, просив застосувати до порушника стягнення у вигляді конфіскації.

Представник Рівненської митниці вказав, що у зв’язку із порушенням митних правил відносно ОСОБА_2 був складений протокол в якому викладені всі обставини справи, що підтверджують його винність у вчиненні порушення передбаченого ст. 336 МК України.

Суд дійшов до висновку, що своїми діями ОСОБА_2 вчинив порушення, передбачене ст. 336 Митного кодексу України.

Його вина доведена матеріалами справи: протоколом про порушення митних правил № 0252/20400/11, службовою запискою, поясненням та іншими матеріалами.

З матеріалів адміністративної справи вбачається, що ОСОБА_2 вперше вчинив правопорушення, передбачене ст. 336 Митного кодексу України, враховуючи характер вчиненого правопорушення, особу порушника, ступінь його вини, суд дійшов до висновку, що до порушника слід застосувати стягнення у вигляді конфіскації.

На підставі наведеного та керуючись 336 МК України, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Накласти на ОСОБА_2 за вчинення адміністратвиного правопорушення за ст. 336 МК України адміністративне стягнення у виді конфіскаціїавтомобіля марки "Опель Вектра", кузов № НОМЕР_1.

Постанова може бути осткаржена до апеляційного суду Рівненської області протягом десяти днів з дня її винесення шляхом подачі скарги через Рівненський міський суд.

Суддя: Харечко С.П.

СудРівненський міський суд Рівненської області
Дата ухвалення рішення20.05.2011
Оприлюднено03.09.2015
Номер документу49191178
СудочинствоАдмінправопорушення

Судовий реєстр по справі —3-3431/11

Постанова від 23.11.2011

Адмінправопорушення

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Постанова від 16.06.2011

Адмінправопорушення

Київський районний суд м. Одеси

Войтов Г. В.

Постанова від 10.08.2011

Адмінправопорушення

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Дяченко І. В.

Постанова від 20.05.2011

Адмінправопорушення

Рівненський міський суд Рівненської області

Харечко С.П. С. П.

Постанова від 08.06.2011

Адмінправопорушення

Мелітопольський міськрайонний суд Запорізької області

Редько О. В.

Постанова від 01.08.2011

Адмінправопорушення

Новозаводський районний суд м.Чернігова

Кузьмін М. В.

Постанова від 05.08.2011

Адмінправопорушення

Центральний районний суд м. Миколаєва

Голубкін О. І.

Постанова від 23.11.2011

Адмінправопорушення

Нікопольський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Поліщук Р. А.

Постанова від 05.01.2012

Адмінправопорушення

Заводський районний суд м. Миколаєва

Агєєва Л. І.

Постанова від 04.11.2011

Адмінправопорушення

Сихівський районний суд м.Львова

Волоско І. Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні