Ухвала
від 01.03.2007 по справі б29/112/06
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Б29/112/06

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ОКРЕМА УХВАЛА

в порядку ст. 90 ГПК України  

01.03.07р.

Справа № Б29/112/06

За заявою     Управління Пенсійного фонду України в Кіровському районі, м.Дніпропетровськ,        

до боржника Центра прикладної інформатики інститута кібернетики ім. В.М.Глушкова,м.Дніпропетровськ,

про визнання банкрутом

Суддя Полєв Д.М.

ВСТАНОВИВ:

          Ухвалою господарського суду від 23.05.06р. порушено провадження у справі про банкрутство Центра прикладної інформатики інститута кібернетики ім.В.М.Глушкова, м.Дніпропетровськ, за правилами ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

          Постановою господарського суду від 05.06.06р. відносно боржника відкрито процедуру ліквідації, ліквідатором призначено ініціюючого кредитора управління Пенсійного фонду України в Кіровському районі м. Дніпропетровська.

          15.02.07р. до господарського суду з заявою про витребування доказів звернувся ліквідатор. Заява обгрунтовується тим, що ліквідатором був направлений запит до КП "ДМБТІ" з метою отримання інформації щодо реєстрації за підприємством-банкрутом права власності на нерухоме майно. КП "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації" листом від 25.01.07р. відмовило в безкоштовному наданні інформації.

          Відповідно до п.5 Положення про Пенсійний фонд України затвердженого Указом Президента України від 01.03.2001 року №121/2001 Пенсійний фонд України має право: отримувати безоплатно від органів державної влади, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання і від фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності відомості, пов'язані з нарахуванням, обчисленням та сплатою страхових внесків, а також інші відомості, необхідні для виконання ним функцій, передбачених законодавством.

          Згідно з п.2.3 Положення про управління Пенсійного фонду України в районах, містах і районах у містах, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України від 30.04.2002 року №8-2 встановлює, що управління має право: отримувати безоплатно від органів державної влади, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, виду діяльності та господарювання і від фізичних осіб - суб'єктів підприємницької діяльності відомості, пов'язані з нарахуванням, обчисленням та сплатою страхових внесків, а таож інші відомості, необхідні для здійснення покладених на управління завдань.

          Відповідно до вимог ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" ліквідатор зобов'язаний вжити заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута.

          Зазначеними діями КП "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації" були порушені норми чинного законодавства, Конституції України, Господарського процесуального кодексу України, а саме:

згідно зі ст. 124 Конституції України судові рішення ухвалюються судами іменем України і є обов'язковими до виконання на всій території України;

згідно зі ст.115 ГПК України рішення, ухвали, постанови господарського суду, що набрали законної сили, є обов'язковими на всій території України і виконуються у порядку, встановленому Законом України “Про виконавче провадження”.

          Викладене свідчить про неналежне виконання посадовими особами КП "ДМБТІ" своїх обов'язків стосовно забезпечення реалізації процедур банкрутства щодо відсутнього боржника, відсутність належного рівня знань у сфері застосування Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” та порядку надання інформації органам державної влади, як наслідок –безпідставні матеріальні витрати, затрати робочого часу працівників суду, перешкоджання у роботі та виявлення неповаги до господарського суду.

          Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 90 ГПК України, -

УХВАЛИВ:

Зобов'язати КП "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації" вжити заходів щодо усунення порушень норм чинного законодавства України, Конституції України, Господарського процесуального кодексу України, Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Зобов'язати КП "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації" в строк до 01.04.07р. надати управлінню Пенсійного фонду України в Кіровському районі м. Дніпропетровська необхідну інформацію стосовно майна банкрута.

Копію окремої ухвали направити на адресу КП "Дніпропетровське міжміське бюро технічної інвентаризації" та управління Пенсійного фонду України в Кіровському районі м. Дніпропетровська.

Про результати розгляду окремої ухвали повідомити господарський суд Дніпропетровської області у строк до 01.04.07р.

Суддя

  Д.М. Полєв

            

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення01.03.2007
Оприлюднено22.08.2007
Номер документу492016
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б29/112/06

Ухвала від 17.01.2008

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 28.06.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Постанова від 06.06.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 23.04.2007

Господарське

Вищий господарський суд України

Катеринчук Л.Й.

Ухвала від 26.03.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Ухвала від 01.03.2007

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

Постанова від 05.06.2006

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Полєв Д.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні