Ухвала
від 20.09.2013 по справі 127/22203/13-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 127/22203/13-к

Провадження 1-кс/127/5112/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

20.09.2013 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області Клапоущак С.Ю. розглянувши клопотання старшого слідчого відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1 про тимчасовий доступ до речей та документів, які перебувають у службових осіб ВКП „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ (фактична адреса: Одеська область, м. Южне, вул. Миколаївське шосе, 3, юридична адреса: Одеська область, м. Южне, вул. Одесько-Миколаївське шосе, 3), зокрема до оригіналів документів виробничо - комерційне підприємство „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ (код ЄДРПОУ 20945116), які свідчать про проведення фінансово - господарської діяльності приватного підприємства „РіексВ» з ВКП „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ, за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся до суду з клопотанням погодженим прокурором В.В. Ольховим про тимчасовий доступ до оригіналів документів виробничо - комерційне підприємство „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ (код ЄДРПОУ 20945116), які свідчать про проведення фінансово - господарської діяльності приватного підприємства „РіексВ» з ВКП „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ, які зберігаються у у службових осіб ВКП „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ (фактична адреса: Одеська область, м. Южне, вул. Миколаївське шосе, 3, юридична адреса: Одеська область, м. Южне, вул. Одесько-Миколаївське шосе, 3), мотивуючи свої вимоги тим, що у нього в провадженні знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № № 42013010010000377 від 04.07.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено: невстановлені особи зареєстрували ПП "Віталагро" (код ЄРДПОУ 36604425, м. Вінниця, вул. Стеценка, 75А) та ПП "Ріекс" (код ЄРДПОУ 13309466, м.Вінниця, вул. Ватутіна, 19), які здійснювали діяльність, яка спрямована на здійснення операцій, пов'язаних з формуванням В«фіктивногоВ» податкового кредиту з метою надання податкової вигоди іншим суб'єктам господарювання. Протягом травня 2012 року - червня 2013 року ПП В«РіексВ» сформовано В«ризиковийВ» податковий кредит в розмірі 1 663,7 тисяч гривень, від підприємств, які мають ознаки фіктивності.

В ході досудового розслідування встановлено, що ПП „РіексВ» протягом зазначеного періоду здійснювалась господарська діяльність, спрямована не на реальне проведення фінансово - господарських операцій, пов'язаних як з придбанням так і реалізацією товарів (робіт, послуг), а з метою надання неправомірної вигоди, яка полягала у подальшому безпідставному формуванню податкового кредиту іншим суб'єктам господарювання.

В подальшому, за рахунок безпідставно сформованого „ризиковогоВ» кредиту від вищевказаних суб'єктів господарювання, ПП „РіексВ» протягом квітня 2012 - червня 2013 р.р. здійснено реалізацію, а тим самим надано неправомірну вигоду у вигляді формування „ризиковогоВ» податкового кредиту наступним суб'єктам господарювання: науково - технічна виробнича фірма „ПромсервісВ» у формі ТОВ (код ЄДРПОУ 30542824); ТОВ „Алеф - Виналь - КримВ» (код ЄДРПОУ 32148768); ТОВ „Лоджистік ЛайнВ» (код ЄДРПОУ 37136757); ТОВ „Виробничо - комерційна компанія „УнітехВ» (код ЄДРПОУ 37350199); ТОВ „ТерейнВ» (код ЄДРПОУ 37202976); приватне підприємство „БерікВ» (код ЄДРПОУ 33484419); виробничо - комерційне підприємство „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ (код ЄДРПОУ 20945116); ТОВ „Ділекс ТранспортВ» (код ЄДРПОУ 35362511); ТОВ „Катадин - ЕкотехнВ» (код ЄДРПОУ 32086838); ТОВ „Аква СервісВ» (код ЄДРПОУ 33568646).

02.08.2013 року призначено перевірку з питань дотримання вимог податкового та валютного законодавства ПП В«РіексВ» .

Відповідно до листа вих. №5562/10/22 від 29.08.2013 року ГУ Міндоходів у Вінницькій області, встановлено відсутність за юридичною адресою ПП В«РіексВ» та його посадових осіб, що унеможливлює проведення перевірки.

В ході досудового розслідування, з метою з'ясування усіх обставин зазначеного кримінального правопорушення, виникла необхідність у проведенні позапланової документальної перевірки діяльності ПП В«РіексВ» , для чого необхідно отримати оригінали документів (накладних, податкових накладних, угод, доручень, актів виконаних робіт (послуг), товарно - транспортних накладних, платіжних доручень (банківських виписок), які свідчать про проведення фінансово - господарської діяльності приватного підприємства „РіексВ» з ВКП „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ .

За наявною інформацією, зазначені вище документи зберігаються у службових осіб ВКП „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ.

Враховуючи, що зазначені вище документи мають важливе значення для повного, об'єктивного та неупередженого провадження досудового розслідування, тому що інформація, яка у них міститься необхідна для виявлення винних у вчиненні кримінального правопорушення осіб, має суттєве значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню у кримінальному провадженні, тому виникла необхідність звернутися до суду з клопотанням про надання тимчасового доступу до оригіналів документів, які свідчать про проведення фінансово - господарської діяльності приватного підприємства „РіексВ» з виробничо - комерційне підприємство „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ, а саме: накладних, податкових накладних, угод, доручень, актів виконаних робіт (послуг), товарно - транспортних накладних, платіжних доручень (банківських виписок), а також отримати можливість вилучити їх для приєднання до матеріалів кримінального провадження та подальшого використання при проведенні позапланової документальної перевірки діяльності ПП В«РіексВ» та судових експертиз.

У зв'язку з вищевикладеним та неможливістю встановити обставини у кримінальному провадженні без тимчасового доступу та вилучення вказаних вище речей, слідчий просив клопотання задоволити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав

Представник виробничо - комерційного підприємства „Ілона ЛТДВ» до судового засідання не з'явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча був повідомлений про дату і час судового розгляду завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв'язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи про доступ до яких клопоче останній перебувають в виробничо - комерційному підприємстві „Ілона ЛТДВ» та мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Оскільки прокурор має намір направити в експертну установу для проведення експертизи оригінали документів з наміром проведення експертизи, тому підлягає задоволенню клопотання в частині вилучення вказаних оригіналів документів.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 159, 163, 164 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати старшому слідчому відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_1 дозвіл на тимчасовий доступ та вилучення оригіналів документів виробничо - комерційне підприємство „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ (код ЄДРПОУ 20945116), які свідчать про проведення фінансово - господарської діяльності приватного підприємства „РіексВ» з ВКП „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ, які зберігаються у службових осіб ВКП „Ілона ЛТДВ» у формі ТОВ (фактична адреса: Одеська область, м. Южне, вул. Миколаївське шосе, 3, юридична адреса: Одеська область, м. Южне, вул. Одесько-Миколаївське шосе, 3).

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення20.09.2013
Оприлюднено03.09.2015
Номер документу49219171
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/22203/13-к

Ухвала від 20.09.2013

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні