Ухвала
від 14.10.2014 по справі 127/22068/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/22068/14-к

Провадження 1-кс/127/7245/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 жовтня 2014 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий ОСОБА_3 звернувся до суду з вказаним клопотанням, яке погоджено з прокурором ОСОБА_4 , вказавши, що у неї в провадженні знаходяться матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №12014020010006911 від 24.09.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 366 КК України.

Клопотання мотивоване тим, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код. ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична та фактична адреса: АДРЕСА_2 ) ніколи не перебувало та на даний момент відсутнє за юридичною та фактичною адресою, місцезнаходження службових осіб ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » невідоме, персонал, виробничі потужності та транспортні засоби на товаристві відсутні. В подальшому було встановлено, що ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » в ряді випадків, не будучи платником податку на додану вартість, подавало декларації ПДВ з метою створення податкового кредиту для контрагентів. Зазначене вказує на внесення до декларацій ПДВ ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » завідомо неправдивих відомостей з метою їх подальшого використання.

Відповідно до акту податкової перевірки ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » від 12.08.2014 року №2172/2203/13314777, вищевказаному товариству належить банківський рахунок № НОМЕР_3 , відкритий 20.12.2013 в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (рахунок закритий 15.07.2014).

З метою з`ясування усіх обставин вказаного кримінального правопорушення, виникла необхідність у тимчасовому доступі до інформації, яка містить банківську таємницю та знаходиться у володінні ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , конт. тел. НОМЕР_4 ), а саме до документів про відкриття і використання рахунку № НОМЕР_3 , який належить ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 ».

Враховуючи, що зазначені вище документи мають важливе значення для повного, об`єктивного та неупередженого провадження досудового розслідування, іншим чином неможливо довести обставини, які передбачається довести, тому слідчий просив клопотання задоволити.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав.

Представник ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча був повідомлений про дату і час судового розгляду завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав..

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи про доступ до яких клопоче останній перебувають у ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 ».

Крім того, під час розгляду клопотання знайшов своє підтвердження факт того, що документи, про вилучення яких клопоче слідчий, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Згідно п. 5 ч. 1 ст. 162 КПК України відомості, які можуть становити банківську таємницю належать до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах.

Судом встановлено, що документи про доступ до яких надійшло клопотання, перебувають в ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та містять банківську таємницю.

Згідно ч. 6, 7 ст. 163 КПК України слідчий суддя постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю, якщо стороною кримінального провадження буде доведено можливість використання як доказів відомостей, що містяться в цих речах і документах, та неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів. Слідчий судя, суд в ухвалі про надання тимчасового доступу до речей і документів може дати розпорядження про надання можливості вилучення речей і документів, якщо сторона кримінального провадження доведе наявність достатніх підстав вважати, що без такого вилучення існує реальна загроза зміни або знищення речей чи документів, або таке вилучення необхідне для досягнення мети отримання доступу до речей і документів.

Судом встановлено, що вказані обставини є доведеними матеріалами кримінального провадження, оскільки сукупність інших заходів, застосованих слідчим підтверджує факт неможливості отримання вказаних відомостей іншими способами, запитувані документи мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому слід дане клопотання задоволити.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 159, 162, 163, 164, 165 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати слідчому СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 , слідчому СВ ВМВ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_5 , а також за їх дорученням оперативним працівникам УДСБЕЗ УМВС України у Вінницькій області дозвіл на тимчасовий доступ до документів, з можливістю з ними ознайомитися та вилучити, які містять банківську таємницю, а саме до документів ПАТ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (МФО НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 , конт. тел. НОМЕР_4 ), щодо відкриття та використання ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (код. ЄДРПОУ НОМЕР_2 , юридична та фактична адреса: АДРЕСА_2 ) банківського рахунку № НОМЕР_3 , а саме:

роздруківку про рух коштів по даному рахунку з дати відкриття по теперішній час із зазначенням контрагентів, призначення платежів, щоденних вхідних та вихідних залишків, ідентифікаційних кодів кореспондентів, МФО банківських установ, номерів розрахункових рахунків кореспондентів, назв кореспондентів, обігу грошових коштів по дебету та кредиту на банківському рахунку № НОМЕР_3 ;

карток із зразками підпису та печатки;

заяв на відкриття та обслуговування рахунку а також документів, що стали підставою для відкриття та використання вказаного рахунку № НОМЕР_3 .

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

У разі невиконання даної ухвали, за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів, суд має право постановити ухвалу про проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення14.10.2014
Оприлюднено13.01.2023

Судовий реєстр по справі —127/22068/14-к

Ухвала від 14.10.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні