Ухвала
від 01.12.2014 по справі 127/25495/14-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/25495/14-к

Провадження 1-кс/127/8208/14

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 грудня 2014 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчої ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчої відділення СУ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів, -

ВСТАНОВИВ:

Слідча ОСОБА_3 звернулася до суду з вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором ОСОБА_4 , мотивуючи свої вимоги тим, що в провадженні СУ УМВС України в Вінницькій області перебувають матеріали кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42013010310000318 від 24.05.2013 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 205 КК України.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження було встановлено, що невстановлені слідством особи з метою імітування фінансово-господарської діяльності 29.01.2010 року зареєстрували у виконавчому комітеті Вінницької міської ради приватне підприємство « ІНФОРМАЦІЯ_2 » (реєстраційний номер НОМЕР_1 , код ЄДРПОУ НОМЕР_2 ), після чого з метою незаконної конвертації грошових коштів невстановлені особи в період часу з 2011 року по теперішній час штучно формували податковий кредит суб`єктам господарювання різних регіонів за рахунок відображення неіснуючих операцій, чим заподіяли державі матеріальних збитків.

В ході аналізу податкової звітності, руху коштів по банківському рахунку та фінансово-господарської діяльності «фіктивного» ПП « ОСОБА_5 » встановлено, що дане підприємство входить до складу міжрегіональної групи суб`єктів підприємницької діяльності, із явними ознаками «фіктивності», що діють на території Вінницької, Хмельницької та Київської областей.

В ході відпрацювання даної групи суб`єктів встановлено, що до її складу входять наступні суб`єкти господарської діяльності, а саме: ТOB « ІНФОРМАЦІЯ_3 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_3 ), TOB « ІНФОРМАЦІЯ_4 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_4 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_7 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_6 ), ПП « ОСОБА_8 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_7 ), TOB « ІНФОРМАЦІЯ_5 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_8 ), ПП « ОСОБА_9 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_9 ), TOB « ІНФОРМАЦІЯ_6 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_10 ), ПП « ОСОБА_10 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_11 ) та ПП БФ « ІНФОРМАЦІЯ_7 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_12 ) та ряд інших СГД з ознаками «фіктивності».

Серед СГД-вигодонабувачів злочинної діяльності вказаного «конвертаційного» центру встановлено ряд підприємств, які в період з 2011 року отримали державні кошти та в подальшому перерахували їх на рахунки «фіктивних» фірм, в результаті імітування здійснення реальних господарських, укладання нікчемних угод та проведення безтоварних операцій, з метою приховання реальних доходів підприємства від оподаткування.

Одним із СПД-вигодонабувачів являється ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_13 , АДРЕСА_1 ).

З метою встановлення реальних обсягів несплачених податкових зобов`язань та всіх обставин вчиненого правопорушення, на адресу ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » направлено письмовий запит, з метою отримання фінансово-господарських та бухгалтерських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по взаємовідносинам з підприємствами із ознаками «фіктивності», який отримано під особистий підпис директором підприємства.

Однак директор та головний бухгалтер в одній особі ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » гр. ОСОБА_11 відмовився надати копії фінансово-господарських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » по взаєморозрахунках із «фіктивними» СГД.

Враховуючи те, що в матеріалах кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що запитувані документи мають суттєве значення по кримінальному провадженню, тому слідча просила клопотання задоволити.

В судовому засіданні слідча клопотання підтримала.

Представник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до судового засідання не з`явився, про причини неприбуття суд не повідомив, хоча був повідомлений про дату і час судового розгляду завчасно та належним чином, тому відповідно до ч. 4 ст. 163 КПК України клопотання розглядається у його відсутність.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали клопотання, оглянувши матеріали кримінального провадження, вважаю, що клопотання є обґрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ст. 160 КПК України сторони кримінального провадження мають право звернутися до слідчого судді під час досудового розслідування чи суду під час судового провадження із клопотанням про тимчасовий доступ до речей і документів, за винятком зазначених у статті 161 цього Кодексу.

Згідно ч. 5 ст. 163 КПК України слідчий суддя, постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з якими подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

Матеріалами кримінального провадження та клопотанням слідчого підтверджено факт того, що документи про доступ до яких клопоче останній перебувають в ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, тому клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 160, 163 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати слідчому відділення СУ УМВС України у Вінницькій області ОСОБА_3 , а також оперативному підрозділу ОУ ГУ Міндоходів у Вінницькій області за дорученням слідчого тимчасовий доступ до оригіналів фінансово-господарських документів ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а саме: договорів, податкових та видаткових накладних, актів виконаних робіт, товарно-транспортних накладних, довідок про вартість виконаних робіт, банківських виписок, платіжних доручень, прибуткових та видаткових касових ордерів по взаєморозрахунках із: ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_8 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_14 ), ПП « ОСОБА_6 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_5 ), ПП « ОСОБА_12 » (код ЄДРПОУ - НОМЕР_15 ), ПП « ОСОБА_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_9 ), ПП « ОСОБА_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_11 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_9 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_16 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_10 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_17 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_11 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_18 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_12 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_19 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_13 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_20 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_14 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_21 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_15 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_22 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_16 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_23 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_17 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_24 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_18 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_25 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_19 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_26 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_20 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_27 ), ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_21 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_28 ) та ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_22 » (код ЄДРПОУ НОМЕР_29 ) за період із 01.01.2011 року по теперішній час, тобто ознайомитись з оригіналами та вилучити належним чином завірені копії.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до документів слідчий суддя має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення01.12.2014
Оприлюднено13.01.2023

Судовий реєстр по справі —127/25495/14-к

Ухвала від 01.12.2014

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні