Ухвала
від 25.02.2015 по справі 127/3112/15-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/3112/15-к

Провадження 1-кс/127/992/15

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

25 лютого 2015 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю оперуповноваженого сектору ВКЗЕ ОСОБА_3 , розглянувши клопотання начальника Управління Служби безпеки України у Вінницькій області ОСОБА_4 про надання дозволу на витребування документів у ТОВ«Подільський Енергоконсалтинг» терміном на три місяці, за відсутністю клопотання учасників процесуальної дії про застосування технічних засобів -

ВСТАНОВИВ:

23.02.2015 року звернувся до суду з клопотанням про надання дозволу на витребування документів начальник Управління Служби безпеки України у Вінницькій області ОСОБА_4 .

Клопотання мотивовано тим, що управлінням у рамках контррозвідувальної справи №84, заведеної 26.06.2014, перевіряється інформація щодо діяльності посадових осіб комерційного підприємства на шкоду державній безпеці України в економічній сфері (галузі ПЕК) через неефективне та нецільове використання кредитних коштів ЄБРР та ФЧТ.

У ході роботи за справою встановлено, що проектно-кошторисна документація щодо будівництва та експлуатації енергетичних об`єктів, яка має значення для встановлення об`єктивної істини, знаходиться у ТОВ«Подільський Енергоконсалтинг» (код ЄДРПОУ36830374, м.Вінниця, вул.Гонти, буд.39а). Службові особи товариства, з метою приховування обставин протиправної діяльності, на інформаційний запит Управління (лист №2979 від 05.12.14) відмовляються надати дані та документальні матеріали, без вивчення та аналізу яких неможливо іншим способом довести або спростувати обставини діяльності на шкоду державній безпеці України в економічній сфері.

Враховуючи викладене, для перевірки та документування можливих обставин здійснення протиправних дій на шкоду економічному потенціалу держави (проведення досліджень із залученням спеціалістів ДП«Держбудекспертиза»), попередження їх вчинення в подальшому, а також недопущення знищення документів, які можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування, представник УСБУ у Вінницькій області підтримав клопотання.

В судовому засіданні оперуповноважений сектору ВКЗЕ ОСОБА_3 клопотання підтримав.

Представник ТОВ«Подільський Енергоконсалтинг» в судове засідання не викликався, оскільки матеріали справи, які надаються в обґрунтування даного клопотання містять розшифровку методів та засобів контррозвідувальної діяльності.

Згідно до ст. 7 ч. 2 п. 5 Закону України Про контррозвідувальну діяльність для виконання визначених законом завдань та за наявності підстав, передбачених статтею 6 цього Закону, в ході контррозвідувальної діяльності органи, підрозділи та співробітники Служби безпеки України мають право: витребовувати, збирати і вивчати, за наявності визначених законом підстав, документи та відомості, що характеризують діяльність підприємств, установ, організацій, а також спосіб життя окремих осіб, джерела і розміри їх доходів для попередження і припинення розвідувальних, терористичних та інших протиправних посягань на державну безпеку України.

З постанови Пленуму Верховного суду України Про деякі питання застосування судами України законодавства при дачі дозволів конституційних прав і свобод людини і громадянина під час здійснення оперативно- розшукової діяльності, дізнання і досудового слідства №2 від 28.03.2008 року вбачається, що у випадках, передбачених ст. ст. 7 ч. 2 п. 5 Закону України Про контррозвідувальну діяльність за рішенням суду можуть витребувані документи та дані, що характеризують діяльність підприємств, установ, організацій, а також способів життя окремих осіб, підозрюваних у підготовці або вчиненні злочину, джерело та розміри їх доходів.

Суд, вислухавши пояснення оперуповноваженого сектору ВКЗЕ ОСОБА_3 , дослідивши клопотання та матеріали контррозвідувальної справи № 84, заведеної 26.06.2014 року, приходить до висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню, оскільки для перевірки та документування можливих обставин здійснення протиправних дій на шкоду економічному та екологічному потенціалу держави (проведення експертних досліджень із залученням спеціалістів ДП Держбудекспертиза), попередження їх вчинення в подальшому, а також недопущення знищення документів, які можуть бути використані як докази у ході досудового розслідування необхідно надати дозвіл на витребування у ТОВ«Подільський Енергоконсалтинг» (код ЄДРПОУ36830374, м.Вінниця, вул.Гонти, буд.39а) документів проектно-кошторисної документації щодо будівництва та експлуатації енергетичних об`єктів.

На підставі наведеного, керуючись п. 5 ч. 2 ст. 7 Закону України Про контррозвідувальну діяльність, абз. 4 п. 2 Постанови Пленуму Верховного Суду України № 2 від 28.03.08 року, слідчий суддя, -

УХВАЛИВ:

Клопотання задоволити.

Надати старшому оперуповноваженому 2 сектору відділу КЗЕ Управління СБ України у Вінницькій області підполковнику ОСОБА_5 дозвіл на тимчасовий доступ у ТОВ«Подільський Енергоконсалтинг» до документів, з можливістю отриманні їх копій:

- заява про видачу ліцензії та додатки до неї;

- ліцензія на провадження будівельної діяльності з усіма додатками;

- договори, у т/ч договори субпідряду, проектно-кошторисна документація (пояснювальна записка, кошториси, тощо), акти виконаних робіт (форма №КБ-2), довідка про вартість виконаних робіт (форма №КБ-3), пояснювальна записка до проектної документації, письмовий звіт (висновок) експертизи, розрахунок категорії складності, вихідні дані на проектування, завдання на проектування, містобудівні умови та обмеження, дозвіл на проектування, архітектурно-планувальне завдання, технічні умови, накладні, податкові накладні, звіти про витрати основних матеріалів у будівництві у співставленні з виробничими нормами (форма М-29), звіт про рух матеріальних цінностей (форма М-19), накладні на придбання матеріалів і товарно-транспортні накладні на їх перевезення, контракти на придбання матеріалів і конструкцій, калькуляції вартості експлуатації будівельних машин і механізмів, наряди робітників, дорожні листи водіїв, накази, відрядження та інші необхідні документи щодо проектування та будівництва сонячних (гальванічних) електростанцій (замовники ТОВ«Ренджи девелопмент» (код ЄДРПОУ 36845124), ТОВ «Грін Агро Сервіс» (код ЄДРПОУ 36881419), ТОВ «Праймвуд» (код ЄДРПОУ 37772754), ТОВ«Ренджи Бершадь» (код ЄДРПОУ 37908389), ТОВ «Ренджи Томашпіль» (код ЄДРПОУ 37248921), ТОВ«Ренджи Тростянець» (код ЄДРПОУ37663470)), а також фінансового-господарських відносин з ТОВ«Мартіфер Солар УА» (код ЄДРПОУ38321200) у ході спорудження означених сонячних електростанцій, із зазначенням відомостей:

замовника; матеріалів (стадій) проекту будівництва (ескізний проект, проект, робочий проект, робоча документація тощо), які були розроблені та надані замовнику; коду (шифру) проекту;

дат початку та закінчення виконання проектних та будівельних робіт;

категорії складності та кошторисної вартості об`єкта;

чи проходила проектна документація експертизу (експертна організація, номер та дата звіту (висновку)).

чи виконувало підприємство функції генерального підрядника;

виду виконаних будівельно-монтажних робіт ТОВ«Подільський Енергоконсалтинг»;

переліку субпідрядних організацій, які залучалися, та виду виконаних ними робіт.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення25.02.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу49220518
СудочинствоКримінальне
Сутьзастосування технічних засобів

Судовий реєстр по справі —127/3112/15-к

Ухвала від 25.02.2015

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні