Ухвала
від 06.02.2013 по справі 668/1407/13-к
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХЕРСОНА

Справа №668/1407/13-к

н/п 1-кс/668/421/13

УХВАЛА

06.02.2013 рокум.Херсон

Слідчий суддя Суворовського районного суду м. Херсона Головко О.В., при секретарі Дровосєкової В.М., розглянувши клопотання старшого слідчого відділу СУ УМВС України в Херсонській області майора міліції Свєтлова І.С. у матеріалах досудового розслідування за №12012230000000035 про надання дозволу на проведення обшуку у квартирі АДРЕСА_2 яка належить на праві приватної власності ОСОБА_2 та додані до клопотання матеріали, -

ВСТАНОВИВ:

У провадженні СУ УМВС України в Херсонській області знаходиться кримінальне провадження № 12012230000000035, за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 205 КК України, відносно ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_2 та ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_3 за фактом фіктивного підприємництва, тобто придбання суб'єктів підприємницької діяльності: ПП "Мидас плюс", ПП ПТФ "Колсада", ПП "Будтрест Херсон", з метою прикриття незаконної діяльності, або здійснення заборонених видів діяльності, вчинене повторно.

Встановлено, що досудовим розслідуванням встановлено що, ОСОБА_3 діючи спільно з ОСОБА_4 з метою прикриття незаконної діяльності на території Херсонської області, яка пов'язана з "конвертацією" грошових коштів, ухиленням від сплати податків, зборів та інших обов'язкових платежів, передбачену статутом фінансово-господарську діяльність не здійснювали - фактично діяльність підприємства зводилась до документального підтвердження перед контролюючими органами неіснуючих операцій на отримання та продаж товарно-матеріальних цінностей, послуг, робіт та видачі суб'єктам підприємницької діяльності завідомо підроблених первинних бухгалтерських документів, що надавали суб'єктам підприємницької діяльності право на формування податкового кредиту з ПДВ, валових витрат, та відшкодування ПДВ.

З цією метою придбано та створено наступні підприємства: ПП ПТФ "Колсада", ПП "Будтрест - Херсон", ТОВ "Південна елеваторна група №1", ПП "Марія", ТОВ "ТПК "Стиль", ТОВ "Комерційна група "Інтеграл", ДП ТОВ "Ербіс-авант", ПП "Мидас плюс".

За вказаним фактом СУ УМВС України в Херсонській області вищевказаний факт зареєстровано до ЄРДР за № 12012230000000035 від 21.11.2012, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст.205 КК України.

Допитано в якості свідків директора ПП "Мидас плюс" ОСОБА_5 який показав, що ОСОБА_3 та ОСОБА_4 запропонували бути директором вказаних фірм, отримувати зарплатню, але не приймати участь господарській діяльності підприємств.

Допитано в якості свідка директора ТОВ "КГ "Інтеграл" ОСОБА_6 який показав, що йому було запропоновано бути директором вказаного підприємства, отримувати зарплатню, але не приймати участь господарській діяльності підприємства.

Проведено оперативно-технічні заходи відносно підозрюваних ОСОБА_3 та ОСОБА_4 вході яких було вилучено бухгалтерські документи ТОВ "КГ "Інтеграл".

Слідством у вчинені вищевказаного кримінального правопорушення підозрюються ОСОБА_3 та ОСОБА_4 які показали, що ПП "Марія", ТОВ "ТПК "Стиль", ТОВ "Комерційна група "Інтеграл" вони придбали для здійснення фіктивного підприємництва.

28.09.2011 у приміщені офісу ОСОБА_4 та ОСОБА_3 за адресою: АДРЕСА_1, проведено санкціонований обшук де було вилучено реєстраційні документи та первинно-бухгалтерську документацію щодо ПП "Марія", ТОВ "ТПК "Стиль", ТОВ "Комерційна група "Інтеграл".

Досудовим розслідуванням встановлено, що ТОВ "Агрорезерв Україна" мало взаємовідносини з фіктивними підприємствами ТПК "Стиль" ЄРДПОУ 31006793, ПП "Мария" ЄРДПОУ 24117971, ТОВ "КГ Інтеграл" (ЄДРПОУ 35468646) ПП "Мидас плюс" (ЄДРПОУ 35869610).

Крім цього, директором ТОВ "Агрорезерв Україна" ОСОБА_7 було надано первинно фінансово-господарські та бухгалтерські документи, які підтверджують взаємовідносини з вищевказаними фіктивними підприємствами, але не повному обсязі.

Також, ОСОБА_7 було допитано в якості свідка, який показав, що він є директором ТОВ "Агрорезерв Україна" і він мав взаємовідносини з підприємствами ТПК "Стиль", ПП "Мария", ТОВ "КГ Інтеграл", ПП "Мидас плюс".

Відповідно до відомостей ДПІ у м. Херсоні засновником і директором ТОВ "Агрорезерв Україна" є ОСОБА_7, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженець м. Херсону, ідентифікаційний номер НОМЕР_1.

Згідно свідоцтва № 3485 про право власності на житло квартира АДРЕСА_2 належить батьку ОСОБА_7.

Згідно копії паспорта громадянина України на ім'я ОСОБА_7 зареєстрований за адресою: АДРЕСА_2

В ході виконання доручення слідчого у вказаному кримінальному провадженні встановлено, що за місцем реєстрації ОСОБА_7 за адресою: АДРЕСА_2, (яка належать батьку останнього ОСОБА_2) можуть знаходитись первинні бухгалтерські документи, які підтверджують взаємовідносини ТОВ "Агрорезерв Україна" з фіктивними підприємствами ТПК "Стиль", ПП "Мария", ТОВ "КГ Інтеграл", ПП "Мидас плюс", комп'ютерна техніка, магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, які використовувались у діяльності підприємства, чорнові записи, які б підтверджували взаємовідносини ТОВ "Агрорезерв Україна" з вищевказаними фіктивними підприємствами та причетність службових осіб ТОВ "Агрорезерв Україна" до протиправної діяльності по ухиленню від сплати податків.

Перелічені документи та речі необхідні для використання під час призначення та проведення експертиз, пред'явленні при допитах у даному кримінальному провадженні. Документи, речі та їх зміст мають значення у провадженні, як речові докази та можуть свідчити про здійснення безтоварних операцій з метою ухилення від сплати податків та без яких встановити суму заподіяної шкоди державі, не можливо. При цьому їх необхідно вилучити, так як зміст та реквізити документів необхідно дослідити під час проведення відповідних судово-почеркознавчих експертиз, щодо їх правомочності.

Вивчивши матеріали досудового розслідування №12012230000000035, судом встановлено, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки вилучення таких документів та речей у спосіб, відмінний від обшуку, може призвести до їх знищення або переховування службовими особами ТОВ "Агрорезерв Україна".

У зв'язку з чим, керуючись ст.ст. 110, 234-236 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Надати дозвіл на проведення обшуку у квартирі АДРЕСА_2 яка належить на праві приватної власності ОСОБА_2 з метою вилучення первинно бухгалтерських документів, які підтверджують взаємовідносини ТОВ "Агрорезерв Україна" (ЄДРПОУ 36420055) з фіктивними підприємствами ТПК "Стиль", ПП "Мария", ТОВ "КГ Інтеграл", ПП "Мидас плюс", комп'ютерну техніку, магнітні та електронні засоби зберігання та передачі інформації, які використовувались у діяльності підприємства, чорнові записи, які б підтверджували взаємовідносини ТОВ "Агрорезерв Україна" з вищевказаними фіктивними підприємствами та причетність службових осіб ТОВ "Агрорезерв Україна" до протиправної діяльності по ухиленню від сплати податків.

Строк дії ухвали складає 30 днів з моменту її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:О. В. Головко

Дата ухвалення рішення06.02.2013
Оприлюднено31.08.2016
Номер документу49258254
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення обшуку у квартирі АДРЕСА_2 яка належить на праві приватної власності ОСОБА_2 та додані до клопотання матеріали

Судовий реєстр по справі —668/1407/13-к

Ухвала від 06.02.2013

Кримінальне

Суворовський районний суд м.Херсона

Головко О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні