Ухвала
від 10.08.2015 по справі 757/19774/15-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/19774/15-к

У Х В А Л А

10 серпня 2015 року

Слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «Трейдплюс» про скасування арешту майна, -

В С Т А Н О В И В :

ТОВ «Трейдплюс» звернулося до слідчого судді з клопотанням, в якому просить скасувати арешт грошових коштів, які знаходяться на рахунку ТОВ «Трейдплюс» № НОМЕР_1 , відкритому в АТ «УкрСибБанк» (м. Харків, МФО 351005), накладений ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва 01.12.2014р. у провадженні № 757/35423/14-к.

В обґрунтування вимог клопотання представник товариства зазначає, що грошові кошти, які знаходяться на рахунках набуті підприємствами під час законної господарської діяльності, а тому відсутні підстави для їх арешту.

Представник товариства у судове засідання не з`явився про день, час та місце проведення судового засідання повідомлявся, проте в чергове в судове засідання не з`явився.

Слідчий, за клопотанням якого було накладено арешт, направив до слідчого судді лист в якому він проти задоволення клопотання не заперечував та просив розгляд провадження здійснювати за його відсутності.

Дослідивши матеріали клопотання та оцінивши надані слідчим письмові пояснення, слідчий суддя дійшов висновку, що клопотання є обґрунтованим та підлягає задоволенню з наступних підстав.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням МВС України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12014000000000510 від 11.11.2014р. за фактами вчинення фіктивного підприємництва та легалізації (відмивання) коштів, одержаних злочинним шляхом, за ознаками злочинів, передбачених ч. 2 ст. 205, ч. 2 ст. 209 КК України. Зазначене кримінальне провадження зареєстроване за матеріалами перевірки ДДСБЕЗ МВС України. Під час досудового слідства у кримінальному провадженні встановлено, що громадяни України ОСОБА_3 та ОСОБА_4 за попередньою змовою з ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , представниками та посадовими особами реально діючих суб`єктів підприємницької діяльності (далі - СПД), в тому числі державної форми власності, посадовими особами АТ «УкрСиббанк», ПАТ «Авант-Банк» та інших банківських установ, а також іншими не встановленими на теперішній час особами організували та здійснюють на території Дніпропетровської, Харківської, Запорізької та Київської областей злочинну діяльність по незаконному переведенню безготівкових грошових коштів у готівку, з метою виведення коштів підприємств легального сектору економіки в тіньовий обіг, а також привласнення та розкрадання коштів державних підприємств.

Ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва від 01.12.2015 року задоволено клопотання слідчого слідчої групи Головного слідчого управління МВС України ОСОБА_9 та накладено арешти на грошові кошти, які містяться на банківському рахунку № НОМЕР_1 (українська гривня), що належать ТОВ «ТРЕЙДПЛЮС» (код 39157901).

Згідно ст. 41 Конституції України, ст. 321 ЦК України кожен має право володіти, користуватися і розпоряджатися своєю власністю, право власності є непорушним. Ніхто не може бути протиправно обмежений у його здійсненні. Особа може бути позбавлена права власності або обмежена у його здійсненні лише у випадках і в порядку, встановлених законом.

Відповідно до вимог ч.2 ст. 174 КПК України арешт майна може бути скасовано повністю чи частково ухвалою слідчого судді під час досудового розслідування за клопотанням підозрюваного, обвинуваченого, їх захисника чи законного представника, іншого власника або володільця майна, представника юридичної особи, щодо якої здійснюється провадження, якщо вони доведуть, що в подальшому застосуванні цього заходу відпала потреба або арешт накладено необґрунтовано.

Враховуючи пояснення слідчого, з яких вбачається, що орган досудового розслідування не має жодних фактичних даних про причетність ТОВ «ТРЕЙДПЛЮС» до вказаного кримінального правопорушення, виходячи з даних що були здобуті під час досудового розслідування кримінального провадження, а також ту обставину, що однією з засад кримінального провадження є змагальність сторін та свобода в поданні ними суду своїх доказів і у доведенні перед судом їх переконливості, слідчий суддя вважає доведеною ту обставину, що потреба в арешті майна відпала, оскільки заборона будь-яких видаткових операцій по вищевказаних рахунках блокує господарську діяльність ТОВ «ТРЕЙДПЛЮС»

Керуючись ст.ст.174, 309 КПК України

У Х В А Л И В :

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРЕЙДПЛЮС» про скасування арешту майна задовольнити.

Скасувати арешт грошових коштів, які знаходяться на рахунку № НОМЕР_1 (українська гривня), що належать ТОВ «ТРЕЙДПЛЮС» (код 39157901), відкритому в АТ «УКРСИББАНК» (МФО 351005, код ЄДРПОУ 09807750), юридична адреса: м. Харків, проспект Московський, 60, накладений ухвалою слідчого судді Печерського районного суду м. Києва 01.12.2014р. у кримінальному провадженні № 757/ 35423 /14-к.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудПечерський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення10.08.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу49272159
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —757/19774/15-к

Ухвала від 10.08.2015

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Бабенко С. Ш.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні