Ухвала
від 27.11.2013 по справі 127/28665/13-к
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа 127/28665/13-к

Провадження 1-кс/127/6609/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

27 листопада 2013 року м. Вінниця

Слідчий суддя Вінницького міського суду Вінницької області Клапоущак С.Ю., розглянувши клопотання слідчої відділення розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області Брояки І.В. про надання дозволу на проведення обшуку у приміщенні де проживає ОСОБА_2, за адресою: АДРЕСА_1, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

Слідча Брояка І.В. звернулася до суду із вказаним клопотанням, яке погоджене з прокурором Ковальським А.А.

Клопотання мотивоване тим, що відділенням розслідування злочинів у сфері господарської діяльності СВ Вінницького МВ УМВС України у Вінницькій області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні №42013010010000498 від 14.11.2013р, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 205 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено: невстановлені особи зареєстрували АЕС «Сінай» (ЄДРПОУ - 13308030), яке зареєстровано за адресою: м.Вінниця, вул.Порика 7, які здійснювали діяльність, що спрямована на здійснення операцій, пов'язаних з формуванням «фіктивного» податкового кредиту з метою надання податкової вигоди іншим суб'єктам господарювання.

Відповідно до звітних документів у період часу 2010-2013рр. АЕС «Сінай» сформовано податковий кредит, на суму близько 1 816 000 грн. із ПП «Офіс - 2000», ТОВ «АТЗ - Сервіс», ПП «Єврофасад - Черкаси», ТОВ «Стройбетонукраїна», ПП «Видавництво «Прессбол - 2008», ТОВ «Агрохімпостач - 2003», ТОВ «Строймак СО», ТОВ «Укркомплекта». Згідно автоматичної системи співставлення податкового кредиту та податкових зобов'язань вказані підприємства віднесені до «вигодоформуючих» та «вигодотраспортуючих» суб'єктів господарювання, що створені з метою надання податкового вигоди реальному сектору економіки та мають відповідні ознаки фіктивності.

За наданими відомостями з інформаційної бази даних підприємств, організацій ГУ Міндоходів у Вінницькій області «АІС податки» стосовно АЕС «Сінай»: ОСОБА_3 являється ОСОБА_3; засновники: 1). МП «Фавор» (ОСОБА_4, ОСОБА_2, ОСОБА_5, ОСОБА_6), 2). «Будмайстер ЛТД» (ОСОБА_7).

На підставі наведеного, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знарядь кримінального правопорушення, а саме: 1). Первинні бухгалтерські документи, які стосуються взаєморозрахунків із ПП «Офіс - 2000», ТОВ «АТЗ - Сервіс», ПП «Єврофасад - Черкаси», ТОВ «Стройбетонукраїна», ПП «Видавництво «Прессбол - 2008», ТОВ «Агрохімпостач - 2003», ТОВ «Строймак СО», ТОВ «Укркомплекта» та іншими суб'єктами господарської діяльності, які містять ознаки фіктивності. 2). Печатки, гроші, комп'ютерна техніка, на якій можуть міститься електронні підписи та відбитки печаток фіктивних підприємств, а також приймаючи до уваги що є достатні підстави вважати, що такі відомості та предмети знаходяться у житлі, де проживає ОСОБА_2, за адресою: АДРЕСА_1, слідча просила клопотання задоволити.

Дослідивши клопотання та матеріали кримінального провадження вважаю, що клопотання є обгрунтованим та підлягає до задоволення з наступних підстав.

Частиною 1 ст. 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення.

Враховуючи те, що з матеріалів кримінального провадження вбачається наявність достатніх підстав вважати, що за місцем проживання ОСОБА_2, за адресою: АДРЕСА_1, можуть знаходитися речі та документи, що свідчать про обставини вчинення кримінального правопорушення та мають значення для встановлення істини у даному кримінальному провадженні, а також можуть бути доказом під час судового розгляду, клопотання підлягає до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 166, 234, 235 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання зодоволити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у приміщенні за місцем проживання ОСОБА_2, за адресою: АДРЕСА_1, з метою відшукання та вилучення відшукання знарядь кримінального правопорушення, а саме: 1). Первинні бухгалтерські документи, які стосуються взаєморозрахунків із ПП «Офіс - 2000», ТОВ «АТЗ - Сервіс», ПП «Єврофасад - Черкаси», ТОВ «Стройбетонукраїна», ПП «Видавництво «Прессбол - 2008», ТОВ «Агрохімпостач - 2003», ТОВ «Строймак СО», ТОВ «Укркомплекта» та іншими суб'єктами господарської діяльності, які містять ознаки фіктивності. 2). Печатки, гроші, комп'ютерна техніка, на якій можуть міститься електронні підписи та відбитки печаток фіктивних підприємств.

Ухвала діє протягом 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення27.11.2013
Оприлюднено01.09.2016
Номер документу49293396
СудочинствоКримінальне
Сутьобставини вчинення кримінального правопорушення

Судовий реєстр по справі —127/28665/13-к

Ухвала від 27.11.2013

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Клапоущак С. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні