Ухвала
від 28.02.2015 по справі 200/3764/15-к
БАБУШКІНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Провадження №1-кс/200/1411/15

Справа №200/3764/15-к

УХВАЛА

27 лютого 2015 року слідчий суддя Бабушкінського районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_1 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СВ УСБУ в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей і документів -

ВСТАНОВИЛА:

Старший слідчий з ОВС СВ УСБУ України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 за погодженням із старшим прокурором відділу прокуратури Дніпропетровської області ОСОБА_3 звернувся до Бабушкінського районного суду м.Дніпропетровська із клопотанням про надання тимчасового доступу з можливістю вилучення в ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ), документів, щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме документів, щодо фінансово-господарських відносин ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , установчих документів підприємства, посадових інструкцій, документів щодо банківських рахунків, з яких відбувалось перерахування грошових коштів на рахунки ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , договорів, розпоряджень та платіжних доручень про перерахування грошових коштів на рахунки ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також документів бухгалтерської звітності та інших документів, що можуть мати доказове значення у вказаному кримінальному провадженні.

Відповідно до клопотання слідчого, слідчим відділом УСБУ у Дніпропетровській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22014040000000192 від 03.12.14 року, зареєстроване за повідомленням ГВКЗЕ УСБУ у Дніпропетровській області про вчинення кримінального правопорушення, про те, що у період квітня-жовтня 2014 року посадові особи ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_3 (МФО НОМЕР_2 юридична адреса: АДРЕСА_2 ), діючи за попередньою змовою групою осіб, організували протиправну фінансову схему, направлену на фінансування тероризму, а саме: на фінансове забезпечення терористичних організацій Луганська народна Республіка та Донецька народна Республіка, шляхом незаконного переведення в готівку та зняття грошових коштів з кредитних рахунків підставних фізичних осіб за рахунок грошових коштів підприємств з ознаками фіктивності, підконтрольних службовим особам ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_3 , яким кошти були заздалегідь з цією метою перераховані українськими підприємствами, представники яких фактично отримували дану готівку та у подальшому спрямовували її на фінансове забезпечення терористичної діяльності, тобто про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 КК України.

В ході обшуку, проведеного 19.12.2014 року в ПАТ ІНФОРМАЦІЯ_3 вилучено документи, щодо фінансових відносин з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 , через розрахункові рахунки якого здійснювалося перерахування грошових коштів, які в подальшому спрямовувалися на фінансування терористичної діяльності.

Разом з тим, в ході аналізу руху коштів ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 , було виявлено транзитне підприємство ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 (ЄДРПОУ НОМЕР_3 , АДРЕСА_3 , директор ОСОБА_4 ), що здійснювало перерахунок грошових коштів на рахунки ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_4 .

Також, в ході аналізу додатків №5 до карток податкової звітності підприемств, були встановлені суб`єкти підприємницької діяльності Дніпропетровського регіону, які з метою необґрунтованого отримання податкового кредиту, при заповненні податкових декларацій ПДВ в графі Податковий кредит вносили підроблені данні щодо взаємовідносин з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , зокрема ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ).

В ході розслідування встановлено, що ОСОБА_4 будь-якого відношення до фінансово-господарської діяльності ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , не має, та ніколи не мав.

В судове засідання слідчий надав заяву про розгляд клопотання у його відсутність, у зв`язку з виробничою зайнятістю, вимоги клопотання підтримав та просив задовольнити, представник ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 не викликався, в порядку ч.2 ст.163 КПК України.

Дослідивши надані слідчим матеріали, доходжу висновку, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки доведено наявність достатніх підстав вважати, що зазначені в клопотанні слідчого документи, які перебувають у володінні ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, а саме для доведення події злочину та встановлення винних осіб.

Також, вважаю доведеним можливість використання зазначених документів як доказів, а також відсутність можливості іншими способами довести ті обставини, які передбачається довести за допомогою цих речей і документів.

Керуючись ст.ст.159,163,164,166 КПК України

УХВАЛИЛА:

Клопотання старшого слідчого з ОВС УСБУ України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 про надання тимчасового доступу до речей і документів задовольнити.

в ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 (ЄДРПОУ НОМЕР_1 , АДРЕСА_1 ) надати слідчому з ОВС УСБУ України в Дніпропетровській області ОСОБА_2 тимчасовий доступ з можливістю вилучення документів, щодо фінансово-господарської діяльності ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 , а саме документів, щодо фінансово-господарських відносин ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 з ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , установчих документів підприємства, посадових інструкцій, документів щодо банківських рахунків, з яких відбувалось перерахування грошових коштів на рахунки ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , договорів, розпоряджень та платіжних доручень про перерахування грошових коштів на рахунки ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 , а також документів бухгалтерської звітності та інших документів, що можуть мати доказове значення у вказаному кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали до 27 березня 2015 року включно.

У разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів, слідчий суддя за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення28.02.2015
Оприлюднено21.03.2023

Судовий реєстр по справі —200/3764/15-к

Ухвала від 28.02.2015

Кримінальне

Бабушкінський районний суд м.Дніпропетровська

Шевцова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні