Постанова
від 08.11.2011 по справі 2а-0770/3152/11
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2a-0770/3152/11

рядок статзвіту –8.2.1

код - 01

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 листопада 2011 року                                         м. Ужгород

          Закарпатський окружний адміністративний суд в особі судді Андрійцьо В.Д., розглянувши в порядку письмового провадження адміністративну справу за позовною заявою Ужгородського районного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового соціального страхування України на випадок безробіття в Ужгородському районі Закарпатської області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Консервіс-Трейд" про стягнення заборгованості в сумі 35 901,51 грн., -

ВСТАНОВИВ:

          Позивач - суб'єкт владних повноважень - Ужгородський районний центр зайнятості - робочий орган виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового соціального страхування України ни випадок безробіття в Ужгородському районі Закарпатської област звернувся до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю "Консервіс-Трейд" про стягнення заборгованості у сумі 35 901, 51 грн.

Будучи належним чином повідомленими про день, час та місце судового розгляду справи сторони у судове засідання не з'явилися, однак позивач заявив клопотання про розгляд справи без його участі.

У відповідності до ч. 6 ст. 128 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд розглядає справу у письмовому провадженні.

          На підставі наведеного, суд приходить до висновку про можливість розгляду даної справи в порядку письмового провадження, на підставі наявних у справі доказів.

          Дослідивши подані суду письмові докази, оцінивши їх за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді у судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, суд приходить до наступного висновку.

          Товариство з обмеженою відповідальністю "Консервіс - Трейд" зареєстроване в Ужгородському районному центрі зайнятості як платник до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

          Згідно ст. 35 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", відповідач зареєстрований платником внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття.

У відповідності до ст. 12 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" на органи служби зайнятості покладається обов'язок контролю правильності нарахування, своєчасності сплати страхових внесків, а також витрат на страхування на випадок безробіття та представляти інтереси Фонду в судових та інших органах.

Як встановлено судом, 25 травня 2011 року Ужгородським районним центром зайнятості було проведено перевірку товариства з обмеженою відповідальністю "Консервіс - Трейд" з питань правильності нарахування, своєчасності і повноти перерахування страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного страхування на випадок безробіття.

За результатами даної перевірки складено Акт № 44 від 25 травня 2011 року, в якому було зафіксовано порушення вимог пп. 2 п. 2 ч. 2 ст. 35 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" в частині несвоєчасної та не в повному обсязі сплати страхових внесків, що призвело до виникнення простроченої заборгованості до Фонду в сумі 35901,51 грн.

Згідно пункту 7.4 Інструкції про порядок обчислення і сплати внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття та обліку їх надходження до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України на випадок безробіття, затвердженої наказом Міністерства праці та соціальної політики України від 18 грудня 2000 року № 339, позивачем було прийнято Рішення про стягнення простроченої заборгованості зі сплати страхових внесків в розмірі 35901,51 грн.

У відповідності до п. 2 ст. 35 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" роботодавець зобов'язаний своєчасно та в повному обсязі сплачувати страхові внески.

Відповідно до абз. 1, 2 ч. 1 ст. 38 вищевказаного Закону роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців. У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки, штраф та пеню.

Пунктом 3 ст. 17 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" передбачено, що роботодавці сплачують страхові внески один раз на місяць в день одержання в установах банку коштів на оплату праці.

Ст. 38 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття" передбачає відповідальність за несвоєчасну та неповну сплату страхових внесків, згідно з якою роботодавець несе відповідальність за несвоєчасність реєстрації як платник страхових внесків, несвоєчасність сплати та неповну сплату страхових внесків, у тому числі страхових внесків, що сплачують застраховані особи через рахунки роботодавців.

У разі несвоєчасної сплати страхових внесків страхувальниками, у тому числі через ухилення від реєстрації як платника страхових внесків, або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню. Пеня обчислюється виходячи з 120 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки (без урахування штрафів) за весь її строк.

          За наведених обставин, позовні вимоги підтверджені належними та допустимими доказами і підлягають до задоволення повністю.

          

          Судові витрати по справі згідно ч. 4 ст.94 Кодексу адміністративного судочинства України з відповідача не стягуються.          

          

          Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -          

ПОСТАНОВИВ:

1. Позовні вимоги Ужгородського районного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в Ужгородському районі Закарпатської області - задовольнити повністю.

2. Стягнути з відповідача –товариства з обмеженою відповідальністю "Консервіс - трейд" (89435, Закарпатська область, Ужгородський район, с. Часлівці, вул. Геївська, буд. 2, код ЄДРПОУ 35170047) на користь Ужгородського районного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в Ужгородському районі Закарпатської області (88009, Закарпатська область, м. Ужгород, вул. Бородіна, буд. 14) прострочену заборгованість у сумі 35901 (тридцять п'ять тисяч дев'ятсот одна) грн. 51 коп., яку слід перерахувати на р/р 37178975900286 в Головному управлінні державного казначейства Закарпатської області, код - 13586220, МФО - 812016, код надходження - 50040500 (вид надходження - "штрафні санкції").

3. Виконавчий лист видати після набрання, відповідно до статті 254 Кодексу адміністративного судочинства України, постановою законної сили в порядку, визначеному частиною 1 статті 258 Кодексу адміністративного судочинства України.

Постанова суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Постанова може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через суд першої інстанції, який ухвалив постанову.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Суддя Андрійцьо В.Д.

Дата ухвалення рішення08.11.2011
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49333684
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-0770/3152/11

Ухвала від 11.10.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

Постанова від 08.11.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

Постанова від 08.11.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

Ухвала від 11.10.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

Ухвала від 27.09.2011

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Андрійцьо В.Д.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні