Ухвала
від 31.08.2015 по справі 903/330/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення заяви без розгляду

"31" серпня 2015 р. Справа № 903/330/15

Суддя Кравчук А. М ., розглянувши матеріали

за заявою Департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації

про відстрочення виконання рішення суду

по справі № 903/330/15

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Стир-Агробуд", Луцький р-н., с. Боратин

до відповідача: Департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації, м. Луцьк

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Баківцівська сільська рада, Луцький р-н., с. Баківці

про стягнення 34 472 грн. 40 коп.

Суддя Кравчук А.М.

Представники:

від заявника: Ковальчук І.С., довіреність № 1533/17/2-15 від 27.07.2015 року

від стягувача: н/з

від третьої особи: н/з

Відповідно до ст. 20 Господарського процесуального кодексу України роз'яснено право відводу судді. Відводу судді не заявлено. На підставі ст. 22 ГПК України роз'яснено процесуальні права та обов'язки сторін.

Суть спору: боржник - Департамент агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації в заяві від 14.08.2015 року №1676/15/2-15 просить відстрочити виконання рішення господарського суду Волинської області у справі №903/330/15 до 1 січня 2016 року.

Стягувач, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача правом участі у судовому засіданні не скористалися, повноважних представників у судове засідання не направили, хоч були належним чином повідомлені про дату, місце та час розгляду справи, що підтверджується витягами щодо відстеження пересилання поштових відправлень з офіційного сайту Українського державного підприємства поштового зв'язку "Укрпошта" (а.с. 111-112).

31.08.2015 року у судовому засіданні оголошено перерву до 15 год. 00 хв. для подачі заявником доказів надіслання заяви про відстрочку виконання рішення суду третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача (оригінал опису вкладення в цінний лист).

Після оголошеної перерви заявник в судове засідання не з'явився, витребувані судом документи не подав.

Відповідно до ч.1 ст.121 Господарського процесуального кодексу України при наявності обставин, що ускладнюють виконання рішення або роблять його неможливим, за заявою сторони, державного виконавця, прокурора або за своєю ініціативою господарський суд, який видав виконавчий документ, у десятиденний строк розглядає це питання у судовому засіданні з викликом сторін, прокурора і у виняткових випадках, залежно від обставин справи, може відстрочити або розстрочити виконання рішення, ухвали, постанови, змінити спосіб та порядок їх виконання.

Відповідно до п. 7.3 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 17.10.2012 року №9 "Про деякі питання практики виконання рішень, ухвал, постанов господарських судів України" заяву про надання відстрочки, розстрочки, зміну способу і порядку виконання рішення слід розглядати за правилами ГПК у межах розглянутої господарським судом справи. Зокрема, заявник повинен подати докази надіслання другій стороні копії цієї заяви і доказів на її обґрунтування, сторони мають бути повідомлені про час і місце розгляду заяви.

Заявника зобов'язано надати суду докази надіслання заяви про відстрочку виконання рішення суду третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача.

Відповідно до ст. 56 ГПК України заявник зобов'язаний при поданні заяви надіслати сторонам копії заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Належним доказом відправлення стягувачу заяви про відстрочку виконання рішення суду та доданих до неї документів є опис вкладень в поштовий конверт та документ, що підтверджує надання поштових послуг (касовий чек, розрахункова квитанція тощо), надані в оригіналі.

Департаментом агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації не надано доказів направлення третій особі, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача копії заяви про відстрочку виконання рішення суду та доданих до неї документів, а тому вимоги суду не виконано.

Відповідно до п. 4.9 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 року №18 "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції" при вирішенні питання щодо залишення позову (заяви) без розгляду (стаття 81 ГПК) господарським судам слід мати на увазі, що застосування пункту 5 частини першої цієї статті можливо лише за наявності таких умов, зокрема, додаткові документи вважаються витребуваними, тільки якщо про це зазначено у відповідному процесуальному документі або, в разі оголошення перерви в судовому засіданні, - в протоколі такого засідання; витребувані документи чи явка представника позивача дійсно необхідні для вирішення спору, тобто за їх відсутності суд позбавлений можливості вирішити спір по суті.

За таких обставин, враховуючи встановлені господарським процесуальним кодексом України строки розгляду відповідної заяви, відсутність доказів надіслання заяви третій особі, обізнаності її зі змістом заяви та право подати свої пояснення, суд дійшов висновку про залишення заяви Департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації про відстрочку виконання рішення суду по справі №903/330/15 без розгляду на підставі п. 5 ст. 81 ГПК України.

Керуючись п. 5 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

У Х В А Л И В :

Заяву Департаменту агропромислового розвитку Волинської обласної державної адміністрації від 14.08.2015 року №1676/15/2-15 про відстрочку виконання рішення суду по справі №903/330/15 залишити без розгляду.

Суддя А. М. Кравчук

СудГосподарський суд Волинської області
Дата ухвалення рішення31.08.2015
Оприлюднено03.09.2015
Номер документу49335692
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/330/15

Ухвала від 31.08.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 19.08.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 06.08.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 30.07.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Судовий наказ від 11.05.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Рішення від 29.04.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 08.04.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

Ухвала від 27.03.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Кравчук Антоніна Михайлівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні