Ухвала
від 28.08.2015 по справі 517/817/15-ц
ФРУНЗІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 517/817/15-ц

Провадження № 2/517/547/2015

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

28 серпня 2015 року смт. Фрунзівка

Суддя Фрунзівського районного суду Одеської області Меєчко О.М., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Апікс», третя особа реєстраційна служба по Фрунзівському району Великомихайлівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області про розірвання та визнання договору оренди земельної ділянки недійсним, скасування державної реєстрації договору оренди земельної ділянки і повернення земельної ділянки, -

встановив:

26 серпня 2015 року ОСОБА_1 звернулась в суд з позовом до ТОВ «Апікс», третя особа реєстраційна служба по Фрунзівському району Великомихайлівського МУЮ в Одеській області про розірвання та визнання договору оренди земельної ділянки недійсним, скасування державної реєстрації договору оренди земельної ділянки і повернення земельної ділянки.

Суд, дослідивши позовну заяву та додані документи до неї, встановив, що вона не відповідає вимогам ст. 119 ЦПК України.

Так, в порушення п. 3 ч. 2 ст. 119 ЦПК України позивач в позовній заяві просить суд, визнати договір оренди землі недійсним та розірвати його.

Проте, зазначені вимоги суперечать способам захисту цивільних прав та мають різні правові наслідки.

Враховуючи те, що вказані вимоги є взаємовиключними, позивачу необхідно визначити вид способу захисту порушеного права.

Крім того, відповідно до ч. 3 ст. 119 ЦПК України позовна заява підписується відповідачем або його представником із зазначенням дати її подання. Позивачем вказана вимога закону не виконана.

На підставі викладеного, зважаючи на положення ч. 1 ст. 121 ЦПК України, суд вважає, що заяву слід залишити без руху, а позивачу надати двохденний строк для усунення вказаних недоліків.

Керуючись ст. ст. 119 - 121 ЦПК України, -

ухвалив:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Апікс», третя особа реєстраційна служба по Фрунзівському району Великомихайлівського міжрайонного управління юстиції в Одеській області про розірвання та визнання договору оренди земельної ділянки недійсним, скасування державної реєстрації договору оренди земельної ділянки і повернення земельної ділянки - залишити без руху та надати позивачу строк на усунення недоліків терміном два дні з моменту отримання копії ухвали, з урахуванням вимог викладених в ухвалі.

Роз’яснити, що в разі невиконання вимог, зазначених в ухвалі, позовна заява буде вважатися неподаною та повернута позивачеві.

Ухвала в частині залишення позовної заяви без руху остаточна і оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудФрунзівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення28.08.2015
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49405461
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —517/817/15-ц

Ухвала від 30.10.2015

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Меєчко О. М.

Ухвала від 21.09.2015

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Меєчко О. М.

Ухвала від 28.08.2015

Цивільне

Фрунзівський районний суд Одеської області

Меєчко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні