Ухвала
від 04.11.2014 по справі 912/3369/14
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

04 листопада 2014 року Справа № 912/3369/14

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Є.М. Наливайко, розглянувши справу № 912/3369/14

за позовом Прокурора Маловисківського району в інтересах держави, уповноваженими органами якої виступають:

1. Кіровоградська обласна державна адміністрація

2. Головне управління Держземагентства у Кіровоградській області

до відповідачів:

1. Маловисківської районної державної адміністрації

2. Товариства з обмеженою відповідальністю "Укрлітійвидобування"

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_1,

про визнання недійсними розпоряджень, державного акта, договору, зобов'язання повернути земельну ділянку

за участю представників:

від прокурора - старший прокурор відділу прокуратури м. Кіровограда, ОСОБА_2, посвідчення № 023073 від 21.11.2013;

від позивача 1 - головний спеціаліст юридичного відділу апарату ОСОБА_3, довіреність № 01-25/48/1 від 01.10.2014,

ВСТАНОВИВ:

Прокурор Маловисківського району подав до суду позовну заяву в інтересах держави, уповноваженими органами якої виступають Кіровоградська обласна державна адміністрація та Головне управління Держземагентства у Кіровоградській області до Маловисківської районної державної адміністрації та товариства з обмеженою відповідальністю "Укрлітійвидобування", яка містить вимоги наступного змісту:

- визнати недійсним пункт 1 розпорядження голови Маловисківської районної державної адміністрації Маловисківського району Кіровоградської області від 12.04.2011 №256-р в частині надання згоди на розроблення проекту землеустрою ОСОБА_1 (п. 9 додатку до розпорядження);

- визнати недійсним пункт 5 розпорядження голови Маловисківської державної адміністрації Маловисківського району Кіровоградської області від 05.05.2011 № 318-р в частині передачі у власність земельної ділянки державної власності сільськогосподарського призначення (резервного фонду) площею 2 га ріллі для ведення особистого селянського господарства ОСОБА_1 (пункт 9 додатку до розпорядження);

- визнати недійсним державний акт на право власності на земельну ділянку серії ЯЛ №579968, виданий на ім'я ОСОБА_1, зареєстрований в Книзі записів реєстрації державних актів на право власності на землю та на право постійного користування землею, договорів оренди землі за № 352318241000320 від 06.06.2011;

- визнати недійсним договір купівлі-продажу земельної ділянки від 24.10.2011, укладений між ОСОБА_4 від імені ОСОБА_1 та ТОВ "Укрлітійвидобування", зареєстрований в реєстрі за № 1320;

- зобов'язати ТОВ "Укрлітійвидобування" повернути державі в особі Головного управління Держземагентства у Кіровоградській області земельну ділянку сільськогосподарського призначення кадастровий номер 3523182400:02:000:5110 площею 2га вартістю 30985 грн, яка розташована на території Ленінської сільської ради Маловисківського району Кіровоградської області, шляхом складання акту приймання-передачі.

Ухвалою від 08.10.2014 суддею господарського суду Кіровоградської області Є.М.Наливайко порушено провадження у справі, залучено до участі у справі в якості третьої особи ОСОБА_1, розгляд справи призначено у судовому засіданні.

28.10.2014 до господарського суду надійшло клопотання від товариства з обмеженою відповідальністю "Укрлітійвидобування" про відкладення розгляду справи у зв'язку із неможливістю явки повноважного представника вказаної юридичної особи.

Проте господарський суд не визнавав явку представника відповідача - 2 обов'язковою у дане судове засідання, тому зазначена обставина не є підставою для відкладення розгляду справи.

Прокурор у судовому засіданні підтримав позов у повному обсязі, представник позивача - 1 підтримав вимоги прокурора, що викладені у позові, надавши письмові пояснення.

Від позивача - 2 електронною поштою надійшли документи, серед яких клопотання про розгляд справи за відсутності його представника. У зазначеному клопотанні позивач - 2 зазначив свою позицію щодо підтримки позову прокурора.

Від відповідача - 1 надійшли документи, які були витребувані ухвалою від 08.10.2014, проте не у повному обсязі, а також відповідач - 1 подав суду клопотання, у якому зазначає про відповідність вимогам чинного законодавства розпоряджень, які прокурор просить визнати недійсними. У той же час Маловисківська районна державна адміністрація не заперечує проти повернення оскарженої земельної ділянки у власність держави та вирішення даного спору залишає на розгляд суду.

Відповідач - 2 витребувані господарським судом документи, необхідні для розгляду даної справи, не надав, про поважність причин невиконання вимог господарський суд не повідомив.

Прокурор вимоги господарського суду стосовно надання додаткових доказів, необхідних для вирішення спору по суті, виконав частково, витребувані документи надав не у повному обсязі.

Оскільки учасники судового процесу не повністю виконали вимоги ухвали суду, не надали суду всі витребувані докази, а також у зв'язку із необхідністю, що виникла під час розгляду справи, витребувати додаткові докази, розгляд справи підлягає відкладенню на підставі пунктів 2, 3 статті 77 Господарського процесуального кодексу України.

На підставі вищевказаних обставин прокурором подано клопотання про продовження строку розгляду справи на п'ятнадцять днів.

Відповідно до частини 3 статті 69 Господарського процесуального кодексу України у виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.

Беручи до уваги клопотання прокурора, необхідність надання документів, які прокурору потрібно отримати в інших організаціях та установах, враховуючи зазначену норму процесуального закону господарський суд продовжує строк розгляду спору на п'ятнадцять днів з метою повного та всебічного розгляду справи по суті.

Керуючись статтями 69, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк розгляду спору на п'ятнадцять днів.

2. Відкласти розгляд справи до 17.12.2014 о 12:00 год.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Кіровоградської області за адресою: м. Кіровоград, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, каб. № 207.

4. Зобов'язати учасників судового процесу до дня судового засідання подати господарському суду:

прокурора: докази надіслання позивачам та відповідачам письмово викладений зміст позовних вимог до кожного з відповідачів кожного позивача; документ, що підтверджує місце реєстрації громадянина ОСОБА_1 станом на день розгляду спору; документи, що підтверджують наявність чи відсутність обліку Полохівського родовища літієвих руд у Державному кадастрі родовищ і проявів копалин та Державному балансі запасів корисних копалин, у разі наявності обліку - відомості стосовно Полохівського родовища із Державного кадастру та Державного балансу; належні докази, що підтверджують знаходження на спірній земельній ділянці Полохівського родовища літієвих руд; письмове пояснення щодо обставин, які підтверджує інформація, що міститься у листі Державного підприємства "Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою" від 03.11.2014 №01/18-1086 з додатками; відсутній додаток на 1 аркуші до листа Державного підприємства "Кіровоградський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою" від 03.11.2014 №01/18-1086; докази на підтвердження того, що інформація про Полохівське родовище літію ДНВП "Геоінформ України" має статус офіційної (нормативно-правовий акт);

позивача 2: належні докази на підтвердження того, до якої категорії землі відноситься спірна земельна ділянка за основним цільовим призначенням (станом на 2011 рік та на теперішній час), довідка по формі 6-зем по спірній земельній ділянці;

відповідача 1: відзив на позовну заяву з обґрунтованими поясненнями або можливими запереченнями щодо заявлених позовних вимог з доданням доказів на підтвердження доводів та з посиланням на законодавство; докази направлення відзиву прокурору та позивачам; підстави припинення СТОВ "Хутірське" права оренди земельної ділянки площею 123,60 га ріллі, згідно договору оренди від 07.12.2009 розпорядженням голови Маловисківської районної державної адміністрації № 318-р від 05.05.2011;

відповідача 2: відзив на позовну заяву з обґрунтованими поясненнями або можливими запереченнями щодо заявлених позовних вимог з доданням доказів на підтвердження доводів та з посиланням на законодавство; докази направлення відзиву прокурору та позивачам;

третю особу (ОСОБА_1): письмово викладену власну позицію щодо позову прокурора.

5. На підставі статті 65 Господарського процесуального кодексу України, зобов'язати Ірпінський міський відділ Управління Державної міграційної служби у Київській області надати господарському суду до 12.12.2014 відомості про місце реєстрації громадянина України ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, паспорт серія СК № 488620, виданий Ірпінським МВ ГУ МВС України в Київській області 30.01.1997, місце проживання якого було зареєстроване за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_2.

6. Копії ухвали направити прокурору Маловисківського району Кіровоградської області (26200, Кіровоградська обл., м. Мала Виска, вул. Жовтнева, 81); Головному управлінню Держземагентства у Кіровоградській області (25006, м. Кіровоград, вул. Тімірязєва, 84); Маловисківській районній державній адміністрації (26200, Кіровоградська обл., м. Мала Виска, вул. Жовтнева, 78); товариству з обмеженою відповідальністю "Укрлітійвидобування" (26200, Кіровоградська обл., м. Мала Виска, вул. Жовтнева, 63/6); ОСОБА_1 (АДРЕСА_1); Ірпінському міському відділу Управління Державної міграційної служби у Київській області (Київська обл., м. Ірпінь, вул. ІІІ-Інтернаціоналу, 2-Є) разом із запитом.

Суддя Є. М. Наливайко

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення04.11.2014
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49424042
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/3369/14

Ухвала від 17.12.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Наливайко Є.М.

Ухвала від 17.12.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Наливайко Є.М.

Ухвала від 17.12.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Наливайко Є.М.

Ухвала від 04.11.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Наливайко Є.М.

Ухвала від 26.01.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Наливайко Є.М.

Ухвала від 08.10.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Наливайко Є.М.

Ухвала від 08.10.2014

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Наливайко Є.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні