Ухвала
від 31.08.2015 по справі 915/1540/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

======================================================================

УХВАЛА

31 серпня 2015 року Справа № 915/1540/15

м. Миколаїв

Суддя Ржепецький В.О., розглянувши матеріали

за заявою кредитора : Державної податкової інспекції у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області, 54052, м. Миколаїв, вул. Артема,1-А, код ЄДРПОУ 38694583

до боржника : фізичної особи - підприємця ОСОБА_1 АДРЕСА_1, РНОКПП НОМЕР_1

про : порушення провадження у справі про банкрутство

встановив:

25.08.2015 Державна податкова інспекція у Корабельному районі м. Миколаєва Головного управління ДФС у Миколаївській області звернулась до господарського суду Миколаївської області із заявою про порушення справи про банкрутство фізичної особи - підприємця ОСОБА_1.

Розглянувши матеріали заяви, суд дійшов висновку про повернення її без розгляду на підставі наступного.

Частина 1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (надалі - Закон) встановлює, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до ч. ч. 2, 7 ст. 11 Закону, до заяви про порушення справи про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом він не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази того, що сума безспірних вимог кредитора (кредиторів) сукупно становить не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, якщо інше не передбачено цим Законом; рішення суду про задоволення вимог кредитора, що набрало законної сили; відповідна постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора; докази того, що сума вимог кредитора (кредиторів) не забезпечена повністю заставою майна боржника (за наявності застави). До заяви кредитора повинно бути додано копію виконавчого документа та докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів. До заяви кредитора - органу доходів і зборів чи інших органів, які здійснюють контроль за правильністю та своєчасністю справляння податків і зборів (обов'язкових платежів), страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування, додаються докази вжиття заходів до отримання відповідної заборгованості у встановленому законодавством порядку.

Кредитором до заяви не додано доказів на підтвердження повноважень особи, якою підписано заяву, доказів на підтвердження безспірності кредиторських вимог, а саме: доказів вжиття заходів до отримання відповідної заборгованості у встановленому законодавством порядку (копії виконавчого листа, постанови державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження).

Відповідно до ч. 1 ст. 15 Закону, господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, зокрема, якщо: заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі, якщо, зокрема, заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі, не надано доказів щодо сплати судового збору у встановлених порядку та розмірі, не надано доказів надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущеного порушення.

Керуючись ст. 11, ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. п. 1, 3 ст. 63 ГПК України, ст. 86 ГПК України, господарський суд -

УХВАЛИВ:

Заяву та додані до неї документи, разом з актом відділу документального забезпечення суду від 25.08.2015, повернути заявнику без розгляду.

Суддя В.О.Ржепецький

СудГосподарський суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення31.08.2015
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49424929
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —915/1540/15

Ухвала від 31.08.2015

Господарське

Господарський суд Миколаївської області

Ржепецький В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні