Ухвала
від 22.01.2010 по справі 29/15-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

"22" січня 2010 р. Справа № 29/15-10

вх. № 263/5-29

Суддя господарського суду Харківської області Тихий П.В.

без виклику представників сторін

розглянувши заяву Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області (вх. №1078 від 22.01.10) по справі за позовом

ПП "НВ-Інвест", м. Харків

до Харківської міської ради, м. Харків

про визнання права власності

ВСТАНОВИВ:

До господарського суду Харківської області звернулося ПП "НВ-Інвест" з позовною заявою до Харківської міської ради про визнання права власності на громадський будинок Супермаркет літ. „А-3” загальною площею 3581,3 кв.м., розташований за адресою м. Харків, вул. Клочківська (ріг вул. Херсонської).

Ухвалою суду від 19.01.10 Прийнято позовну заяву до розгляду. Порушено провадження у справі та призначено її до розгляду у судовому засіданні на "28" січня 2010 р. о 12:00.

22.01.10 до суду надійшла заява Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області про залучення інспекції до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору. В своєму клопотанні інспекція вказує на те, що відповідно до ст. 10 Закону України “Про архітектурну діяльність”, для забезпечення під час забудови територій, розміщення і будівництва об'єктів архітектури додержання суб'єктами архітектурної діяльності затвердженої містобудівної та іншої проектної документації, місцевих правил забудови населених пунктів, вимог вихідних даних здійснюється в установленому законодавством порядку державний архітектурно-будівельний контроль та нагляд, який у системі центрального органу виконавчої влади з питань будівництва, містобудування та архітектури здійснюється Державною архітектурно-будівельною інспекцією України та її територіальними органами. Тому Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області, вважає, що результат розгляду даної справи може вплинути на права та обов'язки інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області, на яку згідно діючого законодавства покладено здійснення архітектурно-будівельного контролю.

Статтею 65 ГПК України встановлено, що з метою забезпечення правильного і своєчасного вирішення господарського спору суддя вчиняє в необхідних випадках такі дії по підготовці справи до розгляду: зобов'язує сторони, інші підприємства, установи, організації, державні та інші органи, їх посадових осіб виконати певні дії (звірити розрахунки, провести огляд доказів у місці їх знаходження тощо); витребує від них документи, відомості, висновки, необхідні для вирішення спору, чи знайомитися з такими матеріалами безпосередньо в місці їх знаходження; вирішує питання про вжиття заходів до забезпечення позову; вчиняє інші дії, спрямовані на забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи.

Відповідно до ст. 27 ГПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора або з ініціативи господарського суду.

Дослідивши обставини, викладені в позовній заяві та документи додані до позовної заяви, суд, зважаючи на те, що позивач просить суд визнати за ним право власності на новостворене майно - будинок супермаркету, який будинком громадського користування, суд вважає заможливе допустити Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

За таких обставин, суд, керуючись ст. ст. 27, 65, 86 ГПК України,

УХВАЛИВ:

Задовольнити заяву Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області .

Допустити Інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Харківській області до участі у справі у якості третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Зобов"язати позивача направити на адресу третьої особи копію позовної заяви з доданими до неї документами, докази такого направлення надати суду.

Зобов"язати третю особу надати суду пояснення щодо обставин, викладених в позовній заяві.

Явку представників сторін визнати обов"язковою.

Суддя Тихий П.В.

СудГосподарський суд Харківської області
Дата ухвалення рішення22.01.2010
Оприлюднено04.09.2015
Номер документу49435562
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —29/15-10

Ухвала від 28.01.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Тихий П.В.

Ухвала від 22.01.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Тихий П.В.

Рішення від 17.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Тихий П.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні