Ухвала
від 01.09.2015 по справі 758/9865/15-к
ПОДІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Подільський районний суд міста Києва

Справа № 758/9865/15-к

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 вересня 2015 року слідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , з участю секретаря ОСОБА_2 , старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання слідчого про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В :

Старший слідчий СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з першим заступником прокурора Подільського району м. Києва ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку, яке обґрунтовує тим, що в провадженні органу досудового розслідування перебуває кримінальне провадження, відомості про яке внесені 22 червня 2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 32015100070000067, за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 212, ч. 3 ст.212, ч. 2 ст. 205, ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом 2013-2015 років Каракурт Ісмаіл, будучи засновником та керівником ТОВ «Ерка Електроматеріали» (код 36047551), ТОВ «Торговий Дім «Ерка» (код 39498936), шляхом придбання та реалізації товарно-матеріальних цінностей, які потрапили на територію України з порушенням митних правил та документального відображення їх походження начебто від ТОВ «АПК Ельміра» та інших, умисно хилився від сплати податків в значних розмірах.

На даний час у органа досудового розслідування є підстави вважати, що незаконно здобуті електроматеріали, документи по взаємовідносинам ТОВ «Ерка Електроматеріали» з ТОВ «АПК Ельміра», які мають значення для досудового розслідування перебувають в офісних/складських приміщеннях ТОВ «Ерка Електроматеріали», а саме, по вулиці Електриків, 23 в м. Києві, в зв`язку з чим виникла необхідність у проведенні обшуку за даною адресою з метою виявлення зазначених речей та документів, тобто виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення.

У судовому засіданні старший слідчий СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 підтримав клопотання з викладених у ньому підстав, просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали провадження, приходжу до висновку про необхідність задоволення даного клопотання з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місця знаходження розшукуваних осіб.

За результатами проведеного судового розгляду вказаного клопотання, слідчий суддя приходить до висновку, що слідчим доведено наявність у органа досудового розслідування підстав вважати, що було вчинено кримінальне правопорушення, за адресою розташування офісних/складських приміщень ТОВ «Ерка Електроматеріали» можуть знаходитись речі та документи, які мають значення для досудового розслідування та можуть бути доказами під час судового розгляду.

Таким чином, враховуючи вищевикладене, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, вбачаю достатні обґрунтовані підстави для задоволення даного клопотання.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст. 110, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання старшого слідчого СУ ФР ДПІ у Подільському районі ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про проведення обшуку задовольнити.

Дозволити проведення обшуку нежитлових приміщень ТОВ «Ерка Електроматеріали», загальною площею 225 кв.м, розташованих за адресою: м. Київ, вул. Електриків, 23, які на праві власності належать ТОВ «Комплекс рибальський», з метою виявлення незаконно здобутих електроматеріалів, документів по взаємовідносинам ТОВ «Ерка Електроматеріали» з ТОВ «АПК Ельміра» щодо реалізації незаконно-придбаних електроматеріалів у 2013-2015 роках, готівкових коштів, отриманих внаслідок реалізації незаконно здобутих електроматеріалів, з подальшою фіксацією встановлених відомостей.

Строк дії ухвали слідчого судді становить тридцять днів з дня її ухвалення.

Дана ухвала слідчого судді з підстав, зазначених у клопотанні, надає право проникнути до нежитлових приміщень ТОВ «Ерка Електроматеріали», які належать на праві власності ТОВ «Комплекс рибальський» та розташовані за адресою: м. Київ, вул. Електриків, 23, лише один раз.

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає.

Cлідчий суддя Подільського районного суду м. Києва ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення01.09.2015
Оприлюднено21.03.2023
Номер документу49485680
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —758/9865/15-к

Ухвала від 01.09.2015

Кримінальне

Подільський районний суд міста Києва

Швиденко В. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні