Ухвала
від 05.07.2013 по справі 760/13500/13-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Кримінальне провадження № 1-кс/760/2507/13

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

05 липня 2013 року слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Горбатовська С.А., при секретарі Комар О.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Київській обл. Медвідь В. А., погоджене прокурором відділу прокуратури Київської обл. Хахлюк В. В., про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні оператора мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар», -

ВСТАНОВИВ :

Старший слідчий з ОВС ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Київській обл. Медвідь В. А. за погодженням з прокурором відділу прокуратури Київської обл. Хахлюк В. В. звернувся до слідчого судді з клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, які перебувають у володінні оператора мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар», мотивуючи, що в провадженні слідчого перебуває кримінальне провадження відносно службових осіб ТОВ «Гранд - Прикс» за ч. 3 ст. 212 КК України. Слідчий вказує, що у володінні ПрАТ «Київстар» перебуває інформація про надання телекомунікаційних послуг за номерами, які належать: директору ТОВ «Квітковий Гай» ОСОБА_3; особі, яка вела бухгалтерський і податковий облік ТОВ «Квітковий Гай» Ірині; директору ТОВ «Гранд - Прикс» ОСОБА_4, які, на думку слідчого, мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні.

Вивчивши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання не підлягає задоволенню з наступних підстав.

У відповідності до ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомлення з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, вилучити їх (здійснити їх виїмку.)

З матеріалів подання вбачається, що 14.06.2013 року до ЄРДР внесено кримінальне провадження № 32013100000000019 за ч. 3 ст. 212 КК України

Органом досудового розслідування встановлено, що службові особи ТОВ «Гранд - Прикс» (ЄДРПОУ 37606454) в період березень - квітень 2013 року ухилились від сплати ПДВ при здійсненні фінансово - господарських відносин з ТОВ «Квітковий Гай» (ЄДРПОУ 33269272) на загальну суму 2 878 526 грн.

Ч. 2 ст. 160 КПК України передбачений перелік відомостей, які повинно містити клопотання про тимчасовий доступ до речей і документів.

Згідно п.7 ч. 1 ст. 162 КПК України, інформація, яка знаходиться в операторів та провайдерів телекомунікацій, про зв'язок, абонента, надання телекомунікаційних послуг, у тому числі отримання послуг, їх тривалості, змісту, маршрутів передавання належить до охоронюваної законом таємниці.

У відповідності до п. 6 ч. 2 ст. 160 КПК України у клопотанні про тимчасовий доступ до речей і документів зазначається неможливість іншими способами довести обставини, які передбачається довести за допомогою документів, які містять охоронювану законом таємницю.

В матеріалах клопотання відсутні дані, які б свідчили, що вказані у клопотанні номери оператора мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар» належать саме тим особам, на яких вказує слідчий.

Крім того, у своєму клопотанні слідчий, обмежуючись фразою про необхідність тимчасового доступу до документів, не вказує, яке значення у кримінальному провадженні відносно службових осіб ТОВ «Гранд - Прикс» за ч. 3 ст. 212 КК України мають відомості, які перебувають у володінні оператора мобільного зв'язку, які обставини, які є істотними, передбачається довести за допомогою таких документів.

Таким чином, вважаю клопотання невмотивованим і таким, що не підлягає задоволенню.

За викладеним, керуючись ст. ст. 159-163, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ :

В задоволенні клопотання старшого слідчого з ОВС ВКР СУ ФР ГУ Міндоходів у Київській обл. Медвідь В. А., погодженого прокурором відділу прокуратури Київської обл. Хахлюк В. В., про тимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні оператора мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар», - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення05.07.2013
Оприлюднено07.09.2015
Номер документу49486329
СудочинствоКримінальне
Сутьтимчасовий доступ до документів, які перебувають у володінні оператора мобільного зв'язку ПрАТ «Київстар

Судовий реєстр по справі —760/13500/13-к

Ухвала від 05.07.2013

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Горбатовська С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні