Постанова
від 17.05.2010 по справі б-48/09-10
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 705-14-50, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

"17" травня 2010 р. Справа № Б-48/09-10

вх. № 365/2-48

Суддя господарського суду Крестьянінов О.О.

при секретарі судового засідання Васильєва Л.О.

За участю кредитора - ПАТ „МегабанкВ» - ОСОБА_1 (дов. № 13/57/09д від 25.08.2009р.);

кредитора -ВВДФССНВУ в Жовтневому районі м. Харкова - ОСОБА_2

кредитора - УПФУ в Жовтневому районі м. Харкова - ОСОБА_3 (дов. № 357-07/31 від 12.01.2010р.);

розпорядник майна - ОСОБА_4 (ліц.серії АВ № 347228 від 03.10.2007р.);

боржника - не з'явився,

Розглянувши справу за заявою

ПАТ "Мегабанк" м. Харків

до ТОВ "Метал - інвест", м. Харків

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою господарського суду Харківської області від 25.01.2010р. порушено справу за заявою ПАТ „МегабанкВ» про банкрутство ТОВ „Метал - ІнвестВ» .

Ухвалою господарського суду Харківської області від 01.03.2010р. в підготовчому засіданні суду зобов'язано ініціюючого кредитора опублікувати в офіційному друкованому органі України оголошення про порушення справи про банкрутство боржника; введено процедуру розпорядження майном та призначено розпорядником майна арбітражного керуючого ОСОБА_4 Зобов'язано розпорядника майна разом з керівником боржника розглянути в 30-денний строк з моменту публікації оголошення заявлені вимоги кредиторів, за наслідками чого скласти реєстр вимог кредиторів; надати суду складений і підписаний керівником підприємства-боржника та розпорядником майна реєстр вимог кредиторів. Попереднє засідання господарського суду призначено на 17.05.2010р.

В судовому засіданні ініціюючий кредитор та розпорядник майна повідомили, що виконали вимоги суду, здійснили публікацію оголошення про порушення справи про банкрутство боржника в газеті „Голос УкраїниВ» . Після публікації оголошення надійшло три заяви від кредиторів з грошовими вимогами. Заявлені вимоги розглядалися розпорядником майна самостійно, оскільки встановити місцезнаходження керівних осіб боржника не вдалося, розпорядником майна були направлені відповідні повідомлення кредиторам про розгляд їх вимог та складено реєстр вимог кредиторів. Розпорядник майна надав реєстр вимог кредиторів.

З боку представників кредиторів заперечень щодо повідомлень розпорядника майна про результати розгляду їх вимог не надходило.

Представник ініціюючого кредитора (ПАТ „МегабанкВ» ) повідомив, що згідно отриманої довідки ДПІ у Жовтневому районі м. Харкова ТОВ „Метал - ІнвестВ» податкову звітність не надає більше року. На підставі викладеного звернувся до суду з клопотанням про розгляд справи за спрощеною процедурою на підставі ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та призначення ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_4

Учасники процесу підтримали клопотання представника ініціюючого кредитора.

Арбітражний керуючий ОСОБА_4 надав згоду на призначення його ліквідатором банкрута, повідомив, що не є заінтересованою особою щодо кредиторів та боржника.

Боржник в судове засідання не з'явився, витребуваних судом документів не надав. До господарського суду повернулися примірники ухвал, направлені боржнику за місцезнаходженням, з довідками пошти, що за вказаною адресою боржник відсутній. Враховуючи викладене, суд вважає, що боржник належним чином був повідомлений судом про час та місце розгляду справи. Тому, вважає можливим розглянути справу за його відсутності в порядку ч.12 ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та ст. 75 Господарського процесуального кодексу України за наявними у справі матеріалами.

Господарський суд, розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення учасників процесу, встановив наступне.

Після публікації оголошення в газеті „Голос УкраїниВ» № 50 (4800) від 20.03.2010р. про порушення господарським судом Харківської області справи про банкрутство боржника до суду надійшли заяви з вимогами до боржника від наступних кредиторів: ВВДФСС від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у Жовтневому районі м. Харкова на суму 102,88 грн.; Управління Пенсійного фонду України в Жовтневому районі м. Харкова на суму 349,24 грн. та Харківського міського центру зайнятості на суму 173,76 грн.

Однак, провести попереднє засідання господарський суд не має можливості у зв'язку з відсутністю керівних осіб боржника та неможливістю з'ясувати його позицію по заявлених вимогах.

Як свідчать матеріали справи, а саме, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців станом на 18.02.2010р. ТОВ „Метал - ІнвестВ» зареєстровано як юридична особа 09.12.2002р. Виконавчим комітетом Харківської міської ради, місцезнаходженням боржника є: м. Харків, вул. Володарського, б. 109. Статус відомостей про юридичну особу - не підтверджено. Останнє свідчить про те, що боржник в порушення вимог Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємцівВ» більше п'яти років (з 01.07.2004р.) не надавав державному реєстратору відповідні відомості про себе, що можна вважати ознакою відсутності підприємницької діяльності боржника.

Згідно довідки ДПІ у Жовтневому районі м. Харкова № 2364/10/10-16 від 27.02.2010р. ТОВ „Метал - ІнвестВ» надавало останній податковий звіт 08.09.2005р. за серпень 2005р., тобто більше року тому.

Останню розрахункову відомість про нарахування і перерахування страхових внесків та витрачання коштів Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань боржник надавав за ІІ квартал 2005р., про що свідчить відповідна розрахункова відомість.

Поштова кореспонденція, що направлялася на адресу боржника, повернулася до суду без вручення адресату.

Зазначені обставини свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника.

На підставі вищевикладеного, враховуючи ненадання боржником більш ніж протягом року до органів державної податкової служби згідно із законодавством податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, а також наявність інших ознак, що свідчать про відсутність підприємницької діяльності боржника, суд вважає клопотання ініціюючого кредитора про розгляд справи за спрощеною процедурою на підставі ст. 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , визнання відсутнього боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню.

Враховуючи згоду арбітражного керуючого ОСОБА_4 на участь у справі в якості ліквідатора, а також наявність у нього ліцензії на право провадження діяльності арбітражних керуючих, суд вважає можливим задовольнити клопотання кредитора та призначити його ліквідатором банкрута.

Керуючись ст.ст. 22-34, 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", -

ПОСТАНОВИВ:

1. Перейти до розгляду справи з особливостями, передбаченими ст. 52 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

2. Визнати юридичну особу - - Товариство з обмеженою відповідальністю "Метал - інвест", код 32239184, зареєстроване 09.12.2002р. Виконавчим комітетом Харківської міської ради, місцезнаходження: м. Харків, вул. Володарського, б. 109 - банкрутом та відкрити ліквідаційну процедуру.

3. З дня прийняття постанови підприємницька діяльність банкрута припиняється, строк виконання всіх грошових зобов'язань, та зобов'язань щодо сплати податків і обов'язкових платежів вважається таким, що настав, припиняється нарахування неустойки, процентів та інших економічних санкцій по всіх видах заборгованості, вимоги за зобов'язаннями банкрута, що виникли під час проведення процедур банкрутства, пред'являються в межах ліквідаційної процедури. Припиняються повноваження органів управління банкрута і повноваження власників майна.

4. З дня прийняття даної постанови скасовуються арешти, що накладені на майно боржника, і інші обмеження щодо розпорядження майном боржника, в тому числі податкова застава. Накладення нових арештів або інших обмежень щодо розпорядження майном банкрута не допускається.

5. Призначити ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_4 (ідентифікаційний номер НОМЕР_1. ліцензія серії АВ №347228 від 03.10.2007р., місце проживання: ІНФОРМАЦІЯ_1, б. 18, кв.184).

6. Зобов'язати ліквідатора відповідно до ст.ст. 22-34, 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» виконати дії, передбачені вказаними статтями; розглянути заявлені вимоги кредиторів, про що повідомити кредиторів та суд, скласти реєстр вимог кредиторів; щомісячно надавати суду звіти про хід ліквідаційної процедури, в строк до 17.11.2010р. виконати ліквідаційну процедуру, надати суду обґрунтований звіт про виконану роботу, всі докази, що свідчать про виконання ліквідаційної процедури, у тому числі акти інвентаризації виявленого майна банкрута, акти оцінки майна, звіт про виплачені кредиторам кошти, договори купівлі-продажу майна банкрута, довідки установ банку про закриття рахунків банкрута, докази повідомлення органів державної податкової служби, Пенсійного фонду і центру зайнятості про закінчення ліквідаційної процедури, довідку архіву про прийняття документів, які підлягають довгостроковому зберіганню, довідку органу внутрішніх справ про прийняття печаток і штампів банкрута або докази публікації оголошення про недійсність печатки та штампів банкрута у випадку їх не виявлення, оригінали установчих документів і свідоцтва про державну реєстрацію, ліквідаційний баланс та інші документи, що свідчать про виконану ліквідатором роботу по ліквідації банкрута.

7. Зобов'язати ліквідатора вжити заходів щодо з'ясування питання, чи порушувалася кримінальна справа у відношенні боржника або його посадових осіб, а також з'ясувати питання чи порушувалося виконавче провадження органами державної виконавчої служби у відношенні боржника за його місцезнаходженням. Крім того, вжити заходів щодо розшуку печатки, штампу, оригіналів установчих документів та свідоцтва про державну реєстрацію банкрута. Докази вжиття зазначених заходів надати суду.

8. Постанову направити кредиторам, ліквідатору, власнику банкрута, державному органу з питань банкрутства, державному реєстратору, ВДВС Жовтневого ХМУЮ.

Суддя Крестьянінов О.О.

Дата ухвалення рішення17.05.2010
Оприлюднено08.09.2015
Номер документу49510652
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —б-48/09-10

Ухвала від 06.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 22.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Постанова від 17.05.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 19.04.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 30.03.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 17.02.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Крестьянінов О.О.

Ухвала від 18.11.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

Постанова від 14.12.2010

Господарське

Господарський суд Харківської області

Усатий В.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні