Ухвала
від 02.09.2015 по справі 903/971/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

ПРО ПОРУШЕННЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

"02" вересня 2015 р. Провадження 9/903/971/15

Суддя господарського суду Волинської області Вороняк А. С., розглянувши матеріали по справі 903/971/15

за позовом фізичної особи - підприємця ОСОБА_1, м.Ковель, Волинська область

до відповідача: 4 державної пожежно-рятувальної частини управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області, м.Ковель, Волинська область

про розірвання договору та стягнення вартості поліпшення орендованого майна

визнав подані матеріали достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Крім того суд зазначає, що позовна вимога, щодо стягнення вартості поліпшення орендованого майна не оплачена судовим збором.

Згідно ст.55 ГПК України ціну позову вказує позивач. У випадках неправильного зазначення ціни позову вона визначається суддею.

Згідно ч.1 ст.8 Закону України «Про судовий збір», враховуючи майновий стан сторони, суд може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на певний строк, але не довше ніж до ухвалення судового рішення у справі.

Згідно п.3.1 Постанови пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування розділу VI Господарського процесуального кодексу України» №7 від 21.02.2013р. господарський суд вправі вчинити дії, про які йдеться у статті 8 Закону, і зі своєї ініціативи з наведенням в ухвалі відповідних мотивів.

Згідно п.3.2 вищенаведеної постанови у разі відстрочення або розстрочення сплати судового збору господарський суд повинен зазначити в ухвалі (про прийняття заяви чи скарги до провадження або в іншій) конкретний строк (строки) сплати судового збору, який (які) не може бути пізнішим за дату, на яку судом призначено розгляд заяви чи скарги.

Враховуючи вищенаведене, що позивачем не вказана ціна позову за вимогою майнового характеру, суд вважає за можливе відстрочити сплату судового збору до першого судового засідання.

Керуючись ст.ст. 64, 65 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

ухвалив :

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та порушити провадження у справі.

2. Справу призначити до розгляду на 16.09.2015р. на 11:30 год.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Волинської області (м.Луцьк, пр.Волі 54а) в залі судових засідань №108.

4. Зобов'язати позивача до 15.09.2015р. визначитись з предметом позову в частині суми вартості поліпшень орендованого майна.

5. Відстрочити сплату судового збору до 15.09.2015р. в розмірі 2% від суми вартості поліпшення орендованого майна.

6. В порядку підготовки справи до розгляду зобов'язати сторін надати господарському суду для вирішення спору( в належно оформлених копіях через канцелярію суду з супровідним листом за три робочі дні до судового засідання, в оригіналах - в судове засідання для огляду ):

6.1. Позивачу: витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців на позивача та відповідача на дату подання позову до суду; докази сплати судового збору з вимоги про стягнення вартості поліпшень орендованого майна; розрахунок ціни позову; письмове клопотання в якому запропонувати питання, які мають бути роз'яснені експертом; оригінали документів долучених до позовної заяви (для огляду в судовому засіданні); письмове підтвердження того, що у провадженні господарських судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору; документальне підтвердження пояснення причин в разі ненадання витребуваних документів.

6.2 . Відповідачу : письмові пояснення по суті позовних вимог, докази в їх обґрунтування (докази, які подаються в копіях повинні бути належним чином засвідчені).

Суд попереджає, що відповідно до ст.83 ГПК України господарський суд має право стягнути в дохід Державного бюджету України з винної сторони штраф у розмірі до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом на сторону, а в разі ненадання позивачем без поважних причин витребуваних судом матеріалів, неявки позивача в судове засідання позов може бути залишено без розгляду (п. 5 ст. 81 ГПК України).

Суддя А. С. Вороняк

Дата ухвалення рішення02.09.2015
Оприлюднено08.09.2015
Номер документу49521958
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —903/971/15

Судовий наказ від 29.12.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Вороняк Андрій Сергійович

Постанова від 08.12.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Розізнана І.В.

Ухвала від 16.11.2015

Господарське

Рівненський апеляційний господарський суд

Розізнана І.В.

Рішення від 26.10.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Вороняк Андрій Сергійович

Ухвала від 30.09.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Вороняк Андрій Сергійович

Ухвала від 30.09.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Вороняк Андрій Сергійович

Ухвала від 16.09.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Вороняк Андрій Сергійович

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд Волинської області

Вороняк Андрій Сергійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні