Ухвала
від 02.09.2015 по справі 909/984/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

cpg1251

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

02 вересня 2015 р. Справа № 909/984/15

Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Скапровської І.М.

розглянувши заяву Коломийської об'єднаної державної податкової інспекція, вул. Б. Хмельницького, 3, м. Коломия, 78200.

про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Росмар", вул. А. Чайковського, 40/22, м. Коломия, код ЄДРПОУ 34517880,

встановив, що Коломийської об'єднаної державної податкової інспекція, звернулась до господарського суду Івано-Франківської області з заявою про порушення справи про банкрутство ТОВ "Росмар", в порядку ст. ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Розглянувши заяву про порушення справи про банкрутство та додані до неї документи, суд вважає що заяву та додані документи слід повернути без розгляду.

При цьому суд врахував наступне:

ч.1 ст. 2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" встановлено, що провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

відповідно до ч. 1 ст. 56 ГПК України позивач, прокурор зобов'язані при поданні позову надіслати сторонам копії позовної заяви та доданих до неї документів відповідно до кількості відповідачів та третіх осіб листом з описом вкладення.

Належним доказом направлення копії позовної заяви іншій стороні у справі з дотриманням вимог ст. 56 ГПК України, є бланк опису вкладення, який згідно п. 61 Правил надання послуг поштового зв'язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.03.2009 р. № 270, заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв'язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв'язку повинен зазначити номер поштового відправлення. За бажанням відправника на примірнику опису, що вкладається до поштового відправлення, вартість предметів може не зазначатися.

Згідно положень п. 2 ч. 1 ст. 57 ГПК України до позовної заяви додаються документи, які підтверджують відправлення відповідачеві копії позовної заяви і доданих до неї документів у випадку неподання яких суддя, на підставі п. 6 ч. 1 ст. 63 ГПК України, повертає позовну заяву з додатками без розгляду.

Частиною 7 ст.11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" передбачено, що до заяви кредитора додаються, докази надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

З заяви та документів долучених до заяви вбачається, що зазначені положення ГПК України при подачі заяви заявник залишив без уваги і не долучив до неї належних доказів, в підтвердження факту направлення копії заяви та доданих до неї документів боржнику, зокрема опису вкладення, що позбавляє суд можливості встановити які саме документи заявник надіслав боржнику.

Відповідно до ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо заява не відповідає змісту вимог, зазначених у цьому Законі; якщо заявник-кредитор не надав доказів надсилання боржнику копії заяви і доданих до неї документів.

Керуючись ст. 2, ч.7 ст. 11, п.5 ч.1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. 6 ч. 1 ст. 63, ст. 86, Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

заяву вх. №9214/15 від 31.08.2015р. Коломийської об'єднаної державної податкової інспекція про порушення справи про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "Росмар" та додані до неї документи повернути заявнику.

Повернення заяви про порушення провадження у справі про банкрутство не перешкоджає повторному зверненню з такою заявою до господарського суду у встановленому порядку після усунення допущених порушень.

Суддя Скапровська І.М.

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


Микитин Р. Р. 02.09.15

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення02.09.2015
Оприлюднено08.09.2015
Номер документу49523991
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/984/15

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Скапровська І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні