Ухвала
від 25.07.2012 по справі 5013/369/11
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

25.07.2012 Справа № 5013/369/11

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Коваленко Н.М., розглянувши справу № 5013/369/11 від 21.03.2011 року

за заявою кредитора - Світловодської об'єднаної державної податкової інспекції, м. Світловодськ Кіровоградської області

до боржника - колективного сільськогосподарського підприємства "Онуфріївський інкубатор" (далі - КСП "Онуфріївський інкубатор"), смт. Онуфріївка, Онуфріївського району Кіровоградської області

про банкрутство відсутнього боржника,-

ПРЕДСТАВНИКИ:

від кредитора ОСОБА_1 обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, від імені якого діє виконавча дирекція - ОСОБА_2, довіреність № 01-53-9 від 15.03.2005 року;

від банкрута - не з`явився.

ВСТАНОВИВ:

Постановою від 04.07.2011 року господарський суд визнав відсутнього боржника КСП "Онуфріївський інкубатор" банкрутом, відкрив ліквідаційну процедуру щодо банкрута, на строк до 04.01.2012 року. Призначив ліквідатором банкрута арбітражного керуючого ОСОБА_3

Ухвалою від 16.01.2012 року господарський суд продовжив строк ліквідаційної процедури банкрута КСП "Онуфріївський інкубатор" до 04.07.2012 року.

06.04.2012 року до господарського суду надійшло клопотання № б/н від 04.04.2012 року ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 з проханням винести ухвалу, якою зобов'язати Світловодське комунальне міжміське бюро технічної інвентаризації (вул. В. Бойка, 2-б, м. Світловодськ, Кіровоградська область, 27503) надати ліквідатору колективного сільськогосподарського підприємства "Онуфріївський інкубатор" ОСОБА_3:

1. копії, або виписки з реєстрових книг в частині перереєстрації об'єктів нерухомості колективного сільськогосподарського підприємства "Онуфріївський інкубатор" (вул. Козачий шлях, 2а, смт. Онуфріївка, Онуфріївський район, Кіровоградська область, ідентифікаційний код 05527048);

2. копії реєстраційних документів та копії правовстановлювальних документів щодо комплексу будівель за адресою: вул. Козачий шлях, 2а, смт. Онуфріївка, Онуфріївський район, Кіровоградська область;

3. в разі відчуження нерухомого майна КСП "Онуфріївський інкубатор", - повідомити, якими були дії щодо його відчуження (коли саме відчужувалось майно, точний перелік та місцезнаходження відчужуваного майна, на чию користь здійснювалося відчуження та на якій підставі).

Крім того, 14.05.2012 року до господарського суду надійшла заява № б/н від 10.05.2012 року ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 з проханням встановити та затвердити арбітражному керуючому ОСОБА_3 оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень ліквідатора банкрута.

30.05.2012 року до господарського суду надійшло клопотання № б/н від 29.05.2012 року ліквідатора банкрута, арбітражного керуючого ОСОБА_3 винести ухвалу, якою зобов'язати ПАТ КБ "Приватбанк" (вул. Набережна Перемоги, 50 м. Дніпропетровськ, 49094) надати арбітражному керуючому ОСОБА_3 інформацію стосовно наявності залишкових коштів на рахунках № 26008439624001, № 260424396224001 та № 26053439624001 відкритих колективним сільськогосподарським підприємством "Онуфріївський інкубатор" в Кіровоградському РУ ПАТ КБ "Приватбанк".

Ухвалою від 26.06.2012 року господарський суд розгляд клопотань та заяви ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 відклав до 25.07.2012 року. Для всебічного та об'єктивного розгляду яких витребував від ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3, Світловодського комунального міжміського БТІ та ПАТ КБ "Приватбанк" необхідні докази (документи). Явку ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3В та повноважного представника Світловодського комунального міжміського БТІ в засідання суду визнав обов'язковою.

Разом з тим, до господарського суду 02.07.2012 року надійшло клопотання № б/н від 02.07.2012 року ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 продовжити строк ліквідаційної процедури на шість місяців.

Ухвалою від 03.07.2012 року господарський суд розгляд клопотання ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 про продовження строку ліквідаційної процедури призначив на 25.07.2012 року. Явку ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 в судове засідання визнав обов'язковою.

На виконання вимог ухвали господарського суду від 26.06.2012 року до господарського суд 19.07.2012 року ліквідатором, арбітражним керуючим ОСОБА_3 подано реєстр вимог кредиторів КСП "Онуфріївський інкубатор".

Світловодське комунальне міжміське БТІ витребувані судом документи не подало.

За таких обставин, господарський суд вважає за необхідне, на підставі п. 3 ч.1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України розгляд клопотання № б/н від 04.04.2012 року відкласти.

У відповідності до ст. 3-1 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі Закон) - оплата послуг арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом, якщо інше не встановлено цим Законом, але не менше двох мінімальних заробітних плат та не більше середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останні дванадцять місяців його роботи перед порушенням провадження у справі про банкрутство.

Вказаний розмір оплати послуг арбітражного керуючого (ліквідатора) відповідає вимогам ст. 3-1 Закону.

Згідно ст. 3-1 Закону надання послуг професійного (ліцензованого) арбітражного керуючого відбувається на платній основі.

Частиною 10 ст. 3-1 Закону передбачено, що оплата послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого у зв'язку з виконанням ним своїх обов'язків здійснюється в порядку, встановленому цим Законом, за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, або за рахунок коштів кредиторів чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника.

Отже, у випадку, коли оплата послуг арбітражного керуючого здійснюється не за рахунок коштів, одержаних від продажу майна боржника, чи коштів, одержаних у результаті виробничої діяльності боржника, то така оплата повинна здійснюватись за рахунок коштів кредиторів.

Також відповідно до ч. 12 ст. 3-1 Закону оплата послуг арбітражного керуючого за кожен місяць здійснення ним своїх повноважень встановлюється та виплачується в розмірі, встановленому комітетом кредиторів і затвердженому господарським судом.

Провадження у справі здійснюється в порядку передбаченому ст. 52 Закону, яка не передбачає створення комітету кредиторів, а отже і органу до компетенції якого належить встановлення розміру оплати послуг. Тому, в даному випадку, суд вправі самостійно встановити порядок оплати послуг та відшкодування витрат арбітражного керуючого, який виконує обов'язки ліквідатора боржника. (постанова ВГСУ від 09.03.2011 року у справі № 11/Б-907)

За таких обставин, господарський суд вважає вимоги ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_3 про встановлення та затвердження розміру оплати послуг обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню.

ПАТ КБ "Приватбанк" вимоги ухвали суду від 26.06.2012 року не виконав, витребувані судом докази (документи) не подав, про причини невиконання вимог ухвали господарського суду не повідомив.

Відповідно до ст. 38 Господарського процесуального кодексу України сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів. У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази.

За приписами ч. 1 ст. 23 Закону з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури відомості про фінансове становище банкрута перестають бути конфіденційними чи становити комерційну таємницю.

При цьому, у відповідності до ч. 2 наведеної статті, з дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури припиняються повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном, якщо цього не було зроблено раніше, керівник банкрута звільняється з роботи у зв'язку з банкрутством підприємства, про що робиться запис у його трудовій книжці, а також припиняються повноваження власника (власників) майна банкрута, якщо цього не було зроблено раніше.

Згідно зі статтею 25 Закону ліквідатор з дня свого призначення здійснює такі повноваження, як: приймає до свого відання майно боржника, вживає заходів по забезпеченню його збереження, виконує функції з управління та розпорядження майном банкрута, здійснює інвентаризацію та оцінку майна банкрута згідно з законодавством, аналізує фінансове становище банкрута, очолює ліквідаційну комісію та формує ліквідаційну масу, пред'являє до третіх осіб вимоги щодо повернення дебіторської заборгованості банкруту, вживає заходів, спрямованих на пошук, виявлення та повернення майна банкрута, що знаходиться у третіх осіб.

Таким чином, відсутність інформації, в т.ч. про рух та залишок коштів на рахунках банкрута, яка необхідна для виконання ліквідатором своїх повноважень, значно ускладнює виконання ліквідатором законодавчо покладених на нього функцій.

Враховуючи вищевикладене, клопотання № б/н від 29.05.2012 року ліквідатора банкрута, арбітражного керуючого ОСОБА_3 підлягає частковому задоволенню.

Відповідно до ч. 2 ст. 22 Закону, строк ліквідаційної процедури не може перевищувати дванадцять місяців. Господарський суд може продовжити цей строк на шість місяців, якщо інше не передбачено цим Законом.

Клопотання № б/н від 02.07.2012 року ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 про продовження строку ліквідаційної процедури банкрута господарський суд вважає обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню на підставі ч. 2 ст. 22 Закону.

Керуючись ст. ст. 3-1, 5, 22, 23, 25, 32, 52 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , ст. ст. 4-1, 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Розгляд клопотання № б/н від 04.04.2012 року ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 відкласти на 25.09.2012 року до 15 год. 30 хв.

2. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: м. Кіровоград, вул. Луначарського 29, 3-й поверх, каб. 314.

3. Зобов'язати Світловодське комунальне міжміське БТІ до засідання суду не пізніше 24.09.2012 року, подати письмове пояснення, чи має право ліквідатор, арбітражний керуючий ОСОБА_3 як особа, що відповідно до ч. 1 ст. 25 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", наділена повноваженнями керівника банкрута КСП "Онуфріївський інкубатор", знайомитися з реєстровою книгою БТІ щодо КСП "Онуфріївський інкубатор".

4. Заяву № б/н від 10.05.2012 року ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 задовольнити.

Встановити та затвердити арбітражному керуючому ОСОБА_3 оплату послуг в розмірі двох мінімальних заробітних плат за кожен місяць здійснення ним повноважень ліквідатора колективного сільськогосподарського підприємства "Онуфріївський інкубатор".

5. Клопотання № б/н від 29.05.2012 року ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 задовольнити частково.

На підставі ст. 38 Господарського процесуального кодексу України зобов'язати ПАТ КБ "Приватбанк" (49094, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 50) не пізніше 01.08.2012 року надати суду довідку про рух (2011 - 2012 рр.) та залишок коштів на рахунках банкрута - колективного сільськогосподарського підприємства "Онуфріївський інкубатор" (смт. Онуфріївка, Онуфріївського району Кіровоградської області , код ЄДРПОУ 05527048).

6. Клопотання № б/н від 02.07.2012 року про продовження строку ліквідаційної процедури на шість місяців задовольнити.

Продовжити строк ліквідаційної процедури банкрута колективне сільськогосподарське підприємство "Онуфріївський інкубатор" до 04.01.2013 року

7. Зобов'язати ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 подати господарському суду звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, що відповідають вимогам ст. 32 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

8. Явка ліквідатора, арбітражного керуючого ОСОБА_3 та повноважного представника Світловодського комунального міжміського БТІ в засідання суду визнати обов'язковою.

9. Примірники цієї ухвали направити Світловодській ОДПІ (27500, Кіровоградська обл., м. Світловодськ, вул. Леніна, 14), Кіровоградському обласному відділенню Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, від імені якого діє виконавча дирекція (25006, м. Кіровоград, вул. Преображенська, 4), ліквідатору - арбітражному керуючому ОСОБА_3, банкруту, Онуфріївському районному центру зайнятості Кіровоградської області (28100 Кіровоградська обл., смт. Онуфріївка, вул. Поштова, 3), ПАТ КБ "Приватбанк" (за адресою: 49094, м. Дніпропетровськ, вул. Набережна Перемоги, 50) для виконання, Світловодському комунальному міжміському БТІ (за адресою: 27503, Кіровоградська обл., м. Світловодськ, вул. В. Бойка, 2-б) для виконання.

Суддя Н.М. Коваленко

Дата ухвалення рішення25.07.2012
Оприлюднено09.09.2015
Номер документу49527312
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство відсутнього боржника

Судовий реєстр по справі —5013/369/11

Ухвала від 06.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 25.09.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 03.07.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 25.07.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 01.06.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 23.05.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 09.04.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 05.03.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 12.02.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

Ухвала від 30.01.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Коваленко Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні