Ухвала
від 11.12.2012 по справі 18/47
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

"11" грудня 2012 р. Справа № 18/47

Господарський суд Кіровоградської області у складі колегії суддів: головуючий суддя Тимошевська В.В., судді Шевчук О.Б. та Колодій С.Б., розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи № 18/47

за позовом: Міністерства внутрішніх справ України, м. Київ

до відповідачів:

І - приватного підприємства "Авто-Шанс", м. Кіровоград

ІІ - виконавчого комітету Кіровоградської міської ради, м. Кіровоград

за участю третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Управління Міністерства внутрішніх справ України в Кіровоградській області, м. Кіровоград

за участю третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору - Управління Державної автомобільної інспекції УМВС України в Кіровоградській області, м. Кіровоград

про визнання незаконним та скасування рішення, визнання права власності

Представники сторін:

від позивача - участі не брали;

від відповідача І - участі не брали;

від відповідача ІІ - участі не брали;

від 3-х осіб - участі не брали.

ВСТАНОВИВ:

Міністерство внутрішніх справ України згідно поданого позову (з урахуванням заяви від 13.07.2010р.) просить суд:

- визнати незаконним та скасувати рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 22.12.2008 р. № 2019 "Про оформлення права власності на комплекс будівель по вул. Габдрахманова, 5-а" та свідоцтво на право власності на нерухоме майно від 16.01.2009 р. серії САС № 186687;

- визнати право власності держави в особі Міністерства внутрішніх справ України на будівлю по вул. Габдрахманова, 1 а у м. Кіровограді, визначені літерою "Д", та будівлю по вул. Габдрахманова, 5 а у м. Кіровограді, визначеною літерою "А".

Ухвалою господарського суду Кіровоградської області від 26.05.2010 р. за ініціативою господарського суду, залучено до участі в справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Управління Міністерства внутрішніх справ України в Кіровоградській області.

Управлінням Державної автомобільної інспекції УМВС України в Кіровоградській області подано позов третьої особи із самостійними вимогами на предмет спору по даній справі про визнання незаконним та скасування рішення виконавчого комітету Кіровоградської міської ради від 22.12.2008 р. № 2019 "Про оформлення права власності на комплекс будівель по вул. Габдрахманова, 5-а" і свідоцтва на право власності на нерухоме майно від 16.01.2009 р. серії САС № 186687, виданого приватному підприємству "Авто-Шанс".

Ухвалою від 08.09.2010 р. господарським судом прийнято позов Управління Державної автомобільної інспекції УМВС України в Кіровоградській області та допущено вступ третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору по справі № 18/47.

Згідно ухвали від 27.12.2010р. провадження у справі № 18/47 зупинено до розгляду господарським судом Кіровоградської області справи № 14/123, порушеної за позовом Управління Державної автомобільної інспекції УМВС України в Кіровоградській області до приватного підприємства "Авто-Шанс" та Кіровоградської міської ради про визнання недійсним договору оренди землі від 19.11.2007 р.

Ухвалою від 20.11.2012р. провадження у даній справі поновлено, розгляд справи призначено в судове засідання на 11.12.2012р. та зобов'язано учасників судового процесу надати суду документи, необхідні для вирішення спору.

Ухвалами від 20.11.2012р. призначено колегіальний розгляд справи у складі трьох суддів: головуючий суддя Тимошевська В.В., судді Шевчук О.Б. та Колодій С.Б.

В судове засідання 11.12.2012р. представники сторін та третіх осіб не з'явились, витребуваних документів суду не подали.

Натомість, на адресу господарського суду 05.12.2012р. від представника позивача та третіх осіб надійшла заява про перенесення розгляду справи на інший день.

10.12.2012р. відповідачем І подано до господарського суду клопотання про зупинення провадження у справі № 18/47 до вирішення іншої справи, що знаходиться на розгляді в Ленінському районному суді м. Кіровограда за № 8а-2/11/1111 до набрання рішенням у справі № 8а-2/11/1111 законної сили. Крім того, відповідачем І подано клопотання про відкладення розгляду справи та продовження строку розгляду спору на 15 днів.

Відповідно до ч. 3 ст. 69 Господарського процесуального кодексу України у виняткових випадках за клопотанням сторони, з урахуванням особливостей розгляду спору, господарський суд ухвалою може продовжити строк розгляду спору, але не більш як на п'ятнадцять днів.

З метою створення сторонам рівних умов для встановлення фактичних обставин справи та захисту своїх прав шляхом надання необхідних доказів, які мають значення для правильного вирішення спору, господарський суд вважає за можливе продовжити строк вирішення спору в порядку ст. 69 Господарського процесуального кодексу України та відкласти розгляд справи.

З огляду на викладені обставини, у зв'язку з неявкою в судове засідання представників учасників судового процесу та неподання ними витребуваних документів, розгляд справи підлягає відкладенню на підставі п.п. 1, 2 ч. 1 ст. 77 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 65, 69, 77, 86, 87 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Продовжити строк розгляду спору у справі № 18/47 на п'ятнадцять днів.

2. Розгляд справи № 18/47 відкласти до "15" січня 2013 р. о 14:30 год.

3. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м. Кіровоград, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, 3 - й поверх, кім. № 324.

4. Зобов'язати учасників судового процесу в строк до 12.01.2013р. надати суду:

Позивача: обґрунтувати вимогу про визнання права власності на два об'єкти: об'єкт під літерою "Д" і об'єкт під літерою "А", з урахуванням висновку судового експерта, в якому зазначено, що вказані об'єкти співпадають та є одним об'єктом; навести правові підстави набуття права власності на спірний об'єкт по вул. Габдрахманова, 1-а (будівництво, придбання за договором тощо) і на комплекс будівель в цілому по вул. Габдрахманова, 1 до виділення частки об'єктів в окрему адресу та надати всі докази на підтвердження вказаного (крім документів, наявних у справі); докази перебування спірного об'єкту по вул. Габдрахманова, 1-а (до оформлення права власності за рішенням виконкому від 13.04.2009 р. №537) та комплексу будівель в цілому по вул. Габдрахманова, 1 (до виділення об'єктів) у власності, у фактичному володінні, на балансі та підтвердити понесення витрат на їх утримання і обслуговування; зазначити розмір спірного об'єкту; письмово повідомити ким саме фактично використовується (займається) об'єкт по вул. Габдрахманова, 1-а (в цілому чи його окремі частини) та з якого часу.

Відповідача І (ПП "Авто-Шанс): обґрунтування заперечень проти позову з урахуванням результатів розгляду справи №14/123, експертного висновку та встановлення співпадання спірного об'єкта нерухомості і земельних ділянок; документально підтвердженні письмові відомості щодо утримання та фактичного зайняття (використання) спірного об'єкта нерухомості; повідомити та документально підтвердити наявність законодавчо визначених підстав набуття права власності на об'єкт за спірним рішенням та з урахуванням висновку БТІ від 19.02.2009 р., згідно якого об'єкт нерухомості по вул. Габдрахманова, 1-а виділено з об'єкту нерухомості по вул. Габдрахманова, 1; відзив на позов третьої особи, яка заявила самостійні вимоги - УДАІ МВС в Кіровоградській області; докази направлення відзиву третій особі; всі додатки до договору купівлі-продажу від 21.12.2006 року (крім наявних у справі); всі докази на підтвердження права власності на об'єкт по вул. Габдрахманова, 5-а, у т.ч. на спірну частину (крім наявних у справі); докази оформлення права користування земельною ділянкою під спірним об'єктом; документально підтвердженні відомості щодо розміру об'єкту, з приводу якого виник спір.

Відповідача ІІ (виконавчий комітет Кіровоградської міської ради): відзив на позов; докази направлення відзиву сторонам у справі; обґрунтувати правомірність прийняття оскаржуваного рішення, а також рішення №537 від 13.04.2009 р., за яким оформлено право власності позивачу з прикладенням всіх документів, які слугували їх прийняттю; письмово повідомити про чинність зазначених рішень на теперішній час; пояснення щодо оформлення вказаними рішеннями права власності позивачу та відповідачу на об'єкти, які за висновком експерта співпадають.

Третю особу (Управління державної автомобільної інспекції УМВС України в Кіровоградській області): документально підтверджені пояснення щодо належності на праві власності (господарського відання, оперативного управління) об'єкта нерухомості - Державна автомобільна інспекція по вул. Габдрахманова, 1, для розміщення якої надано земельну ділянку згідно акту №001899 від 06.08.1995 р.; технічний паспорт на об'єкт по вул. Габдрахманова, 1 до і після виділення або інші документи, які наводять інвентаризаційний опис об'єкта і свідчать про його належність УДАІ; відомості щодо переоформлення права користування земельною ділянкою по вул. Гадбрахманова, 1; документально підтверджені письмові відомості щодо понесення витрат на утримання та обслуговування об'єкта нерухомості по вул. Габдрахманова, 1 до і після виділення; докази реєстрації в ЄДРПОУ в якості юридичної особи.

У разі відсутності чи неможливості подання документів - повідомити суд з наведенням документально підтверджених причин.

5. Повторно на підставі статті 65 Господарського процесуального кодексу України та статті 28 Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" витребувати від обласного комунального підприємства "Кіровоградське обласне об'єднання бюро технічної інвентаризації" інформаційну довідку з Державного реєстру прав про державну реєстрацію права власності на об'єкти нерухомості, що розташовані по вул. Габдрахманова, 1, вул. Габдрахманова, 1-а, вул. Габдрахманова, 5-а в м. Кіровограді.

Витребувану довідку просимо надати в строк до 12.01.2013р., а у разі неможливості її подання - повідомити суд з наведенням документально підтверджених причин.

Господарський суд звертає увагу, що в силу ст. 124 Конституції України ухвали суду є обов'язковими для виконання на всій території України, а тому їх невиконання тягне передбачену законодавством відповідальність, зокрема, кримінальну по ст. 382 Кримінального кодексу України.

6. Примірники ухвали направити за наступними адресами: Міністерство внутрішніх справ України (01024, м. Київ, вул. Академіка Богомольця, 10); приватне підприємство "Авто-Шанс" (25014, АДРЕСА_1); виконавчий комітет Кіровоградської міської ради (25006, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 41); Управління Міністерства внутрішніх справ України в Кіровоградській області (25000, м. Кіровоград, вул. Дзержинського, 41); Управління Державної автомобільної інспекції УМВС України в Кіровоградській області (25030, м. Кіровоград, вул. Панфіловців, 22/Б), а також відділу Держкомзему у м. Кіровограді (25006, м. Кіровоград, вул. Тімірязєва, 68), оскільки їх представники не були присутні в судовому засіданні та обласному комунальному підприємству "Кіровоградське обласне об'єднання бюро технічної інвентаризації" (25006, м. Кіровоград, вул. Калініна, 12).

Головуючи суддя В.В.Тимошевська

Суддя О.Б. Шевчук

Суддя С.Б. Колодій

Дата ухвалення рішення11.12.2012
Оприлюднено09.09.2015
Номер документу49528630
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання незаконним та скасування рішення, визнання права власності

Судовий реєстр по справі —18/47

Судовий наказ від 20.04.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Овсяннікова О.В.

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 20.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 11.12.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 01.08.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 09.08.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 09.08.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 11.06.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

Ухвала від 12.06.2013

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Тимошевська В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні