Ухвала
від 26.04.2013 по справі 332/1791/13-ц
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

Справа № 332/1791/13-ц

Провадження №: 2/332/793/13

У Х В А Л А

іменем України

26 квітня 2013 р.

Заводський районний суд м. Запорожья в складі судді Марченко Н. В., при секретарі Фурдак В.І. розглянувши заяву по забезпечення доказів по цивільній справі за позовом ТОВ В«Знам*янський меблевий комбінатВ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2, ОСОБА_3 про спростування недостовірної інформації.

ВСТАНОВИВ

ТОВ В«Знам*янський меблевий комбінатВ» просить забезпечити докази посилаючись на те , що предметом позовних вимог у даній справі є визнання недостовірною та такою, що порочить ділову репутацію ТОВ В«Знам'янський меблевий комбінатВ» , інформацію про те, що:

1) ТОВ В«Знам'янський меблевий комбінатВ» (Код ЄДРПОУ 32315925) є рейдерською фірмою;

2) ОСОБА_3 (69035, АДРЕСА_1) є власником нежитлової будівлі літ. А-3 розташовану по вул. Перемоги, 2 у м.Запоріжжі.

Позовні вимоги, серед іншого, обґрунтовуються тим, що ОСОБА_3 розповсюджує недостовірну інформацію, що начебто він є власником нежитлової будівлі літ, А-3, розташованої за адресою м. Запоріжжя, вул. Перемоги, буд. 2 (далі - Будівля), яка насправді належить позивачу.

ОСОБА_3 стверджує таке, посилаючись на те, що він є засновником -членом трудового колективу ЗКБУ В«МашбудВ» , та що кожен із членів трудового колективу цього підприємства є власником зазначеного майна. Проте, таке твердження не відповідає дійсності, ОСОБА_3 не був членом трудового колективу ЗКБУ В«МашбудВ» .

Так, згідно пункті І.І., 5.3 Статуту ЗКБУ В«МашбудВ» (копія додається), що регулював діяльність ЗКБУ В«МашбудВ» у 2002 році на момент відчуження Будівлі,:

В«ОСОБА_4 коллективное строительное управление В«МашстройВ» именуемое в дальнейшем тексте Устава В«ПредприятиеВ» , создано трудовим коллективом ...В» ;

В« 5.3 К исключительной компетенции собрания относится:

5.3.5. Принятие в члены трудового коллектива и исключение из членов трудового коллектива,В» .

Доказом того, що ОСОБА_3 не є учасником ЗКБУ В«МашбудВ» є відсутність відповідного рішення зборів трудового колективу цього підприємства. Якщо таке рішення трудового колективу існує то воно міститься в матеріалах реєстраційної справи щодо ЗКБУ В«МашбудВ» . Проте, самостійно надати докази на підтвердження цього позивач не має можливості, оскільки копії матеріалів реєстраційної справи можуть бути надані лише на підставі судового рішення.

Так, згідно частині, 2 ст. 13 Закону України В«Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємцівВ» :

В« 1. Витребування документів з реєстраційних справ здійснюється на підставі судового рішення.

2. Державний реєстратор зобов'язаний зробити копії документів, що вилучаються з реєстраційної справи, пронумерувати,прошити та завірити їх власною печаткою. До реєстраційної справи долучаються судове рішення про витребування документів, супровідний лист або документ, яким суд уповноважив особу на їх одержання, а також копія опису документів, які вилучені. Оригінали документів, які вилучені з реєстраційної справи, надсилаються поштовим відправленням з описом вкладення до суду або передаються безпосередньо особі, уповноваженій судом на їх одержанняВ» .

ЗКБУ В«МашбудВ» зареєстрований розпорядженням виконкому Орджонікідзевського районної ради 13.01.94 р., отже матеріали реєстраційної справи цього підприємства зберігаються у реєстратора в архіві або Орджонікідзевської районної державної адміністрації м. Запоріжжя, або Запорізької міської ради. Докази указані позивачем мають суттєве значення для вирішення справи та у зв*язку з тим, що у позивача є труднощі щодо їх витребування .

Суд вважає вимогу заявника обґрунтованою та такою , що підлягає задоволенню, оскільки витребування указаних в заяві доказів являється необхідним для подальшого розгляду справи.

Керуючись ст. 133, 135 ЦПК Украины , суд

УХВАЛИВ

Забезпечити докази по справі за позовом ТОВ В«Знам*янський меблевий комбінатВ» до ОСОБА_1 , ОСОБА_2, ОСОБА_3 про спростування недостовірної інформації.

Витребувати у державного реєстратора Орджонікідзевської районної державної адміністрації м. Запоріжжя (69035, м. Запоріжжя, вул. Сєдова, 5) копії матеріалів реєстраційної справи Запорізького колективного будівельного управління В«МашбудВ» (код ЄДРПОУ 05513796, 69001, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 2);

Витребувати у Державного реєстратора Запорізької міської ради (69105, м. Запоріжжя, пр. Леніна, 206) копії матеріалів реєстраційної справи Запорізького колективного будівельного управління В«МашбудВ» (код ЄДРПОУ 05513796, 69001, м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 2).

Ухвала може бути оскаржена протягом 5 днів з дня її проголошення.

Судья: Н.В.Марченко

Дата ухвалення рішення26.04.2013
Оприлюднено09.09.2015
Номер документу49553816
СудочинствоЦивільне
Сутьспростування недостовірної інформації

Судовий реєстр по справі —332/1791/13-ц

Ухвала від 26.04.2013

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 13.06.2013

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 04.06.2013

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 23.04.2013

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

Ухвала від 24.10.2013

Цивільне

Заводський районний суд м. Запоріжжя

Марченко Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні