Ухвала
від 02.09.2015 по справі 610/2891/15-а
БАЛАКЛІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №610/2891/15-а

Провадження №2-а/610/88/2015

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

02.09.2015 року Суддя Балаклійського районного суду Харківської області Тімонова В.М., перевіривши матеріали адміністративного позову ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області про визнання дій протиправними щодо відмови у призначенні пенсії за віком на пільгових умовах, зобов'язання призначити пенсію за віком на пільгових умовах та скасування рішення про відмову у призначенні пенсії та зарахуванні стажу до пільгового,

ВСТАНОВИВ:

31.08.2015 року до суду надійшла позовна заява ОСОБА_1, у якій позивач просить суд визнати протиправними дії Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області щодо відмови у призначенні йому пенсії за віком на пільгових умовах; зобов'язати відповідача призначити йому з 16.01.2015 року пенсію за віком на пільгових умовах за списком №2 із зарахуванням до стажу роботи, який дає право на пенсію згідно п. «б» ст.13 Закону України «Про пенсійне забезпечення», періоду роботи на Савинському цукровому заводі (після перейменування - ВАТ «Савинський цукровий завод») на посадах зі шкідливими і важкими умовами праці; визнати протиправним та скасувати рішення Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області №555 від 11.08.2015 року щодо відмови у призначенні йому пенсії на пільгових умовах та зарахуванні стажу до пільгового; визнати протиправним та скасувати рішення комісії при Головному управлінні Пенсійного фонду України в Харківській області №359/14-15 від 29.07.2015 року щодо відмови йому в підтвердженні пільгового стажу.

Позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.104-107 КАС України, підсудна та підвідомча даному суду. Підстав для залишення позовної заяви без руху, без розгляду повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження, немає.

Керуючись ст.ст.99, 100, 107, 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити скорочене провадження в адміністративній справі за позовом ОСОБА_1 до Управління Пенсійного фонду України в Балаклійському районі Харківської області про визнання дій протиправними щодо відмови у призначенні пенсії за віком на пільгових умовах, зобов'язання призначити пенсію за віком на пільгових умовах та скасування рішення про відмову у призначенні пенсії та зарахуванні стажу до пільгового,

2. Відповідно до ч.3 ст.183-2 КАС України роз'яснити відповідачу його обов'язок у разі заперечення проти позову у десятиденний строк з дня одержання копії цієї ухвали та копій документів надати всі матеріали, що були або мали бути взяті ним до уваги при прийнятті рішення, вчиненні дії, допущенні бездіяльності, з приводу яких подано позов, безпосередньо до канцелярії суду.

3.Справа буде розглянута суддею одноособово, без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі. У випадку неподання заперечень проти позову справа може бути розглянута за наявними у справі матеріалами.

У разі недостатності повідомлених позивачем обставин або якщо за результатами розгляду поданого відповідачем заперечення суд прийде до висновку про неможливість ухвалення законного і обґрунтованого судового рішення без проведення судового засідання та виклику осіб, які беруть участь у справі, справа буде розглянута за загальними правилами цього Кодексу, про що постановляється ухвала, яка не підлягає оскарженню.

4. Копію ухвали разом з копією позовної заяви та доданих до неї документів негайно надіслати відповідачу.

5. Роз'яснити особам, які беруть участь у справі, що вони мають права і обов'язки, визначені ст.ст.49, 51 Кодексу адміністративного судочинства України.

6.Ухвала в частині відкриття провадження може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності до Харківського апеляційного адміністративного суду через Балаклійський районний суд Харківської області у п'ятиденний строк з дня отримання копії ухвали.

Суддя

СудБалаклійський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення02.09.2015
Оприлюднено09.09.2015
Номер документу49567144
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —610/2891/15-а

Постанова від 21.09.2015

Адміністративне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

Ухвала від 06.11.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Ухвала від 13.10.2015

Адміністративне

Харківський апеляційний адміністративний суд

Присяжнюк О.В.

Ухвала від 02.09.2015

Адміністративне

Балаклійський районний суд Харківської області

Тімонова В. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні