Ухвала
від 23.04.2012 по справі 17/42
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

"23" квітня 2012 р. Справа № 17/42

Господарський суд Кіровоградської області в складі судді Н.В. Болгар розглянув в засіданні заяву відділу державної виконавчої служби Світловодського міськрайонного управління юстиції у справі №17/42

за позовом: Кіровоградського міжрайонного природоохоронного прокурора в інтересах держави, в особі якої виступає державне управління екології та природних ресурсів в Кіровоградській області;

до відповідача: відкритого акціонерного товариства "Кіровоградобленерго", від імені якого діє Світловодський район електричних мереж;

про стягнення 21 430 грн.

Представники:

прокуратури - участі не брав;

позивача - участі не брав;

відповідача - заступник начальника юридичного відділу ОСОБА_1 ПАТ "Кіровоградобленерго", довіреність № 506/07 від 20.01.12.

Ухвалою від 03.03.06 господарським судом Кіровоградської області було порушено провадження у справі № 17/42 за позовом Кіровоградського міжрайонного природоохоронного прокурора в інтересах держави, в особі якої виступає державне управління екології та природних ресурсів в Кіровоградській області про стягнення з відкритого акціонерного товариства "Кіровоградобленерго", від імені якого діє Світловодський район електричних мереж, 21 430 грн.

Постановою Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 22.08.06 рішення місцевого господарського суду залишено без змін.

Згідно частини другої ст. 2, ст. 21 Господарського процесуального кодексу України позивачем у справі є державне управління екології та природних ресурсів в Кіровоградській області , відповідачем - відкрите акціонерне товариства "Кіровоградобленерго". У спірних правовідносинах від імені названого відкритого акціонерного товариства діяв Світловодський район електричних мереж.

Рішенням господарського суду Кіровоградської області від 30.05.06 позовні вимоги Кіровоградського міжрайонного природоохоронного прокурора задоволені у сумі 9 600 грн.

08.09.06 господарським судом Кіровоградської області у справі № 17/42 був виданий наказ про стягнення зі Світловодського району електричних відкритого акціонерного товариства "Кіровоградобленерго" 9 600 грн. шкоди, заподіяної незаконною вирубкою дерев на рахунок Подорожненської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області.

За ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" у виконавчому провадженні боржником є відкрите акціонерне товариство "Кіровоградобленерго".

06.04.12 до господарського суду надійшла заява відділу державної виконавчої служби Світловодського міськрайонного управління юстиції про заміну сторони виконавчого провадження - Світловодського РЕМ, який не є юридичною особою, на юридичну особу - ПАТ "Кіровоградобленерго".

Ухвалою від 09.04.12 заяву відділу державної виконавчої служби Світловодського міськрайонного управління юстиції призначити до розгляду в судовому засіданні.

18.04.12 до господарського суду від публічного акціонерного товариства "Кіровоградобленерго" надійшло заперечення на заяву про заміну сторони виконавчого провадження. Заперечення обґрунтоване тим, що

відповідно до ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження" лише у разі вибуття фізичної чи юридичної особи суд заміняє їх правонаступником, проте Світловодський район електричних мереж ніколи не був і не є юридичною особою;

відповідно до п. 1.1 Статуту публічного акціонерного товариства "Кіровоградобленерго" є правонаступником відкритого акціонерного товариства "Кіровоградобленерго", але не структурного підрозділу РЕМ.

Згідно ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Відповідно до ст. 25, у разі смерті або оголошення фізичної особи померлою, припинення діяльності суб'єкта господарювання шляхом реорганізації (злиття, приєднання, поділу, перетворення), заміни кредитора чи боржника в зобов'язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, господарський суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно п. 1.1 Статуту публічного акціонерного товариства "Кіровоградобленерго", публічне акціонерне товариство "Кіровоградобленерго" є правонаступником відкритого акціонерного товариства "Кіровоградобленерго".

Господарський суд задовольняє заяву та здійснює заміну сторони виконавчого провадження правонаступником боржника - публічним акціонерним товариством "Кіровоградобленерго".

Керуючись ч. 5 ст. 8 Закону України "Про виконавче провадження", ст.ст. 25, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В:

1. Задовольнити заяву відділу державної виконавчої служби Світловодського міськрайоного управління юстиції у справі №17/42.

2. Замінити сторону виконавчого провадження - боржника на правонаступника - публічне акціонерне товариство "Кіровоградобленерго".

3. Засвідчені належним чином примірники ухвали Кіровоградському міжрайонному природоохоронному прокурору, державному управлінню екології та природних ресурсів в Кіровоградській області, публічному акціонерному товариству "Кіровоградобленерго" та відділу державної виконавчої служби Світловодського міськрайонного управління юстиції.

Ухвала набирає законної сили з дати її винесення і оскарженню не підлягає.

Суддя Н. В. Болгар

Дата ухвалення рішення23.04.2012
Оприлюднено09.09.2015
Номер документу49604558
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —17/42

Ухвала від 28.12.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Ухвала від 23.12.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Резніченко Олена Юріївна

Судовий наказ від 11.05.2011

Господарське

Господарський суд Донецької області

Матюхін В.І.

Ухвала від 27.05.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.(звільн)

Ухвала від 27.04.2010

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Владимиренко І.В.(звільн)

Ухвала від 23.03.2010

Господарське

Львівський апеляційний господарський суд

Кузь В.Л.

Ухвала від 03.08.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 12.08.2010

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Френдій Н.А.

Ухвала від 31.07.2012

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Кушнір І.В.

Ухвала від 23.04.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Болгар Н.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні