Ухвала
від 14.11.2012 по справі 5013/1310/12
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ С У Д

Кіровоградської області

УХВАЛА

"14" листопада 2012 р. Справа № 5013/1310/12

Господарський суд Кіровоградської області у складі судді Колодій С.Б. розглянувши заяву арбітражного керуючого - ліквідатора ВАТ "Новоукраїнський цукровий завод" про забезпечення позову у справі № 5013/1310/12

за позовом: відкритого акціонерного товариства "Новоукраїнський цукровий завод", м. Новоукраїнка

до відповідача: товариства з обмеженою відповідальністю "Агро-Гарант-Цукор", м. Кіровоград

про витребування з незаконного володіння нерухомого майна та повернення його власнику

ВСТАНОВИВ:

Відкрите акціонерне товариство "Новоукраїнський цукровий завод" звернулося до господарського суду Кіровоградської області з позовною заявою від 24.09.12р. з вимогами про:

- витребування з незаконного володіння товариства з обмеженою відповідальністю "АГРО-ГАРАНТ-ЦУКОР" (25000, м. Кіровоград, вул. Карла Маркса, 13/16, номер 801, код ЄДРПОУ 31975271) комплекс будівель виробничого призначення, призначених для виробництва цукру ВАТ "Новоукраїнський цукровий завод", що знаходиться за адресою: м. Новоукраїнка, Новоукраїнського району, Кіровоградської області, вул. Промислова, 1 та повернути до відкритого акціонерного товариства "Новоукраїнський цукровий завод" (27100, Кіровоградська область, Новоукраїнський район, м. Новоукраїнка, вул. Промислова, 1, код ЄДРПОУ 00372084), з покладенням на відповідача судового збору.

Ухвалою суду від 08.11.2012 року відкладено розгляд справи до 22.11.2012 р.

08.11.2012 року до суду надійшла заява про забезпечення позову шляхом:

- заборони товариству з обмеженою відповідальністю "Агро-Гарант-Цукор" вчиняти будь-які дії щодо відчудження комплексу будівель виробничого призначення, призначених для виробництва цукру, що знаходиться за адресою: м. Новоукраїнка, Новоукраїнського району, Кіровоградської області, вул. Промислова, 1;

- накладення арешту на зазначене майно.

При розгляді заяви арбітражного керуючого - ліквідатора ВАТ "Новоукраїнський цукровий завод" про забезпечення позову господарський суд враховує наступне.

Відповідно до статті 66 Господарського процесуального кодексу України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або з своєї ініціативи має право вжити передбачених статтею 67 цього Кодексу заходів до забезпечення позову. Забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження у справі, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Вичерпний перелік заходів до забезпечення позову визначений статтею 67 Господарського процесуального кодексу України, серед яких накладення арешту на майно та заборона відповідачеві вчиняти певні дії.

За правилами статті 66 Господарського процесуального кодексу України заходи до забезпечення позову застосовуються господарським судом як засіб запобігання можливим порушенням майнових прав чи охоронюваних законом інтересів особи та гарантія реального виконання рішення суду.

При цьому, умовою застосування заходів до забезпечення позову є достатньо обґрунтоване припущення, що майно (в тому числі грошові суми, цінні папери тощо), яке є у відповідача на момент пред'явлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількістю або погіршитись за якістю на момент виконання рішення.

Достатньо обґрунтованим для забезпечення позову є підтверджена доказами наявність фактичних обставин, з якими пов'язується застосування певного виду забезпечення позову (п. 3 постанови Пленуму Вищого господарського суду України від 26.12.2011 № 16 "Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову").

Особа, яка подала заяву про забезпечення позову, повинна довести адекватність засобу забезпечення позову та навести суду обґрунтування, належним чином доведене, необхідності застосування заходів забезпечення позову та мотивування того, що невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання судового рішення.

Згідно статей 33-34 Господарського процесуального кодексу України кожна сторона з допомогою належних та допустимих доказів повинна довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і заперечень.

Отже, заява про вжиття заходів до забезпечення позову повинна бути обґрунтована з поданням належних і допустимих доказів, що підтверджують можливість виникнення в подальшому ускладнень при виконанні судового рішення.

Заява арбітражного керуючого - ліквідатора ВАТ "Новоукраїнський цукровий завод" не містить фактичних даних, на підставі яких можна зробити висновок про те, що невжиття заходів до забезпечення позову може утруднити або зробити неможливим виконання в подальшому рішення господарського суду.

Посилання арбітражного керуючого - ліквідатора ВАТ "Новоукраїнський цукровий завод" на порушену справу № 2/200 (10/43) про банкрутство ТОВ "Агро-Гарант-Цукор" та твердження про винесення господарським судом Кіровоградської області 16.11.2012 року ухвали про санацію боржника чи про визнання його банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури чи припинення провадження у справі, а отже можливу реалізацію нерухомого майна в межах справи про банкрутство є недоведеним та необґрунтованим, оскільки будь-яких доказів на підтвердження викладеного в заяві від 08.11.2012 р. суду не надано.

За викладених обставин заява про вжиття заходів до забезпечення позову задоволенню не підлягає.

Керуючись статтями 33, 34, 66, 67, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви арбітражного керуючого - ліквідатора ВАТ "Новоукраїнський цукровий завод" про забезпечення позову шляхом:

- заборони товариству з обмеженою відповідальністю "Агро-Гарант-Цукор" вчиняти будь-які дії щодо відчудження комплексу будівель виробничого призначення, призначених для виробництва цукру, що знаходиться за адресою: м. Новоукраїнка, Новоукраїнського району, Кіровоградської області, вул. Промислова, 1;

- накладення арешту на зазначене майно,

відмовити.

Примірники ухвали направити:

позивачу - 27100, Кіровоградська область, Новоукраїнський район, м. Новоукраїнка, вул. Промислова, 1; арбітражному керуючому - ліквідатору - ВАТ "Новоукраїнський цукровий завод" ОСОБА_1 - 26600, Кіровоградська область, смт. Вільшанка, вул. Кірова, 65; відповідачу - 25006, м. Кіровоград, вул. Комарова, буд. 64; розпоряднику майна, арбітражному керуючому ТОВ "АГРО-ГАРАНТ-ЦУКОР" ОСОБА_2 - 28000 м. Олександрія, вул. Хасанова, 68.

Суддя С. Б. Колодій

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення14.11.2012
Оприлюднено09.09.2015
Номер документу49607299
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5013/1310/12

Ухвала від 14.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Колодій С. Б.

Ухвала від 08.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Колодій С. Б.

Ухвала від 18.10.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Колодій С. Б.

Ухвала від 13.12.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Колодій С. Б.

Ухвала від 22.11.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Колодій С. Б.

Ухвала від 01.10.2012

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Колодій С. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні