Ухвала
від 30.09.2014 по справі 760/21208/14-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Провадження № 1-кс/760/5959/14

Справа №760/21208/14-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 вересня 2014 року слідчий суддя Солом`янського районного суду міста Києва ОСОБА_1 , розглянувши клопотання старшого слідчого другого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_2 , погоджене зі старшим прокурором прокуратури Солом`янського району м. Києва ОСОБА_3 , про проведення обшуку на підставі матеріалів кримінального провадження № 32014100090000136, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.08.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 212, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий звернувся з клопотанням, в якому просив надати дозвіл на проведення обшуку в житловому приміщені за адресою: АДРЕСА_1 , де фактично проживає головний бухгалтер ТОВ «Укр-Клімат» (код ЄДРПОУ 38419570) ОСОБА_4 , з метою відшукання та вилучення оригіналів фінансово-господарських документів, що свідчать про придбання та реалізацію даних ТМЦ, тобто договори, специфікації та додатки до них, акти приймання-передачі майна, акти виконаних робіт, податкові накладні, видаткові накладні, товарно-транспортні накладні, прибуткові накладні, звіти, платіжні доручення, рахунки-фактури, сертифікати якості та відповідності, документи листування та інші бухгалтерські документи; комп`ютерної техніки, електронних та цифрових носіїв інформації, що можуть зберігати відомості щодо вказаних операцій; грошових коштів, здобутих злочинним шляхом; печатки підприємств, які мають ознаки фіктивності.

Обґрунтовував своє клопотання посиланням на те, що в провадженні СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві перебувають матеріали досудового розслідування, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32014100090000136 від 05.08.2014 року за ч.1 ст. 212 КК України.

Матеріалами ОУ ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві (рапорт вх. 858/вн від 05.08.2014 року) встановлено, що службові особи ТОВ «Укр-Клімат» (код ЄДРПОУ 38419570) в період 2014 року шляхом не відображення по бухгалтерському та податковому обліках підприємства придбання та реалізацію товарно-матеріальних цінностей імпортного походження, які завозяться на митну територію України з порушенням норм митного та податкового законодавства, ухилились від сплати податку на додану вартість на загальну суму 750 000 грн.

Слідством встановлено, що ТОВ «Укр-Клімат» перебуває на обліку в ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві та має стан 0 (платник податків за основним місцем обліку). Основним видом діяльності зазначеного підприємства є оптова торгівля побутовими електротоварами й електронною апаратурою побутового призначення для приймання, записування, відтворювання звуку й зображення. Податкова адреса підприємства відповідно до свідоцтва про державну реєстрацію - м. Київ, Солом`янський район, пр. Космонавта Комарова, буд. 42, корпус Ж, кв. 2, директором ТОВ «Укр-Клімат» є ОСОБА_5 (і.н. НОМЕР_1 ).

В ході здійснення досудового розслідування було встановлено, що ТОВ «Укр-Клімат» здійснювало реалізацію товарно-матеріальних цінностей торгової марки «Dimlex» (Ірландія), а саме: електрокамінів, камінокомплектів, біокамінів, чугунних топок та аксесуарів до них. Однак відповідно інформації, отриманої з Київської митниці Міндоходів, митні оформлення товарів торгової марки «Dimplex» у 2013 - 2014 році даним підприємством не здійснювались, що свідчить про незаконність ввезення на митну територію України зазначених товарно-матеріальних цінностей.

Слідством в подальшому встановлено, що продаж даних ТМЦ здійснюється на адресу фізичних осіб та підприємств, що займаються торгівлею побутовими електротоварами та електронною апаратурою в мережі магазинів. Розрахунок за придбання вище вказаної продукції здійснюється лише у готівковій формі в іноземної валюти (долари США та євро), без відображення зазначених операцій в бухгалтерському та податковому обліках підприємств.

Згідно з рапортом вх. №858/вн від 05.08.2014 року встановлено, що головним бухгалтером ТОВ «Укр-Клімат» є ОСОБА_4 (іпн. НОМЕР_2 ), яка зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 . До її функціональних обов`язків входить ведення фінансово-господарської документації, подача звітності до ДПІ, а також ведення «чорної» бухгалтерії, що не відображається в звітності підприємства. Дана інформація підтверджується відомостями, отриманими в ході проведення відповідних оперативно-технічних заходів співробітниками ОУ ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві.

Відповідно до довідки №37786( И-2014) від 28.07.2014 року, наданої Київським міським БТІ та реєстрації права власності на об`єкти нерухомого майна, встановлено, що 2/5 частини житлового приміщення за адресою: АДРЕСА_2 , на праві власності зареєстрована на ім`я ОСОБА_4 .

Тому слідчий зазначав, що є достатні підстави вважати що за вказаною адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитись розшукувані вищевказані документи, речі та докази, які мають важливе доказове значення в рамках здійснення досудового розслідування.

Відповідно до ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Дослідивши матеріали додані до клопотання, слідчий суддя приходить до висновку що у клопотанні слід відмовити повністю з наступних підстав.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно з ч. 3 ст. 234 КПК України у разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням, яке повинно містити відомості про: найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер; короткий виклад обставин кримінального правопорушення, у зв`язку з розслідуванням якого подається клопотання; правову кваліфікацію кримінального правопорушення з зазначенням статті (частини статті) закону України про кримінальну відповідальність; підстави для обшуку; житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, де планується проведення обшуку; особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться; речі, документи або осіб, яких планується відшукати. До клопотання також мають бути додані оригінали або копії документів та інших матеріалів, якими прокурор, слідчий обґрунтовує доводи клопотання, а також витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань щодо кримінального провадження, в рамках якого подається клопотання.

Як зазначено в ч. 5 ст. 234 КПК України слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: було вчинено кримінальне правопорушення; відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

Між тим, в поданому клопотанні відсутні належні відомості про власника (власників) квартири адресою: АДРЕСА_2 , доступ до якої з метою обшуку просить надати слідчий, оскільки надані 28.07.2014 року Київським міським БТІ та реєстрації права власності на об`єкти нерухомого майна відомості про реєстрацію даної квартири на праві власності за ОСОБА_4 станом на 01.06.2010 року є неповними, а тому може у разі надання дозволу на обшук порушити законні права та інтереси дійсного власника (власників) вказаної квартири, що є недопустимим.

Крім того, відсутні наявність достатніх підстав вважати, що відшукувані речі та документи перебувають у володінні останньої, а також знаходяться у зазначеному приміщенні за вказаною адресою, тобто відсутній достатній виклад обставин та потреб досудового слідства, обумовлених для проведення обшуку зазначених приміщень, тому підстав для надання слідчому дозволу на проведення обшуку не вбачається.

На підставі викладеного і керуючись ст. ст. 234, 235, 372 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

В задоволенні клопотання старшого слідчого другого відділу кримінальних розслідувань СУ ФР ДПІ у Солом`янському районі ГУ Міндоходів у м. Києві ОСОБА_2 про проведення обшуку на підставі матеріалів кримінального провадження № 32014100090000136, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.08.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 212, відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення30.09.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу49607873
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку на підставі матеріалів кримінального провадження № 32014100090000136, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань 05.08.2014 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 212

Судовий реєстр по справі —760/21208/14-к

Ухвала від 30.09.2014

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Калініченко О. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні