Постанова
від 02.09.2015 по справі 910/21178/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

02.09.2015Справа № 910/21178/15

За заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" (код ЄДРПОУ 32828896)

про визнання банкрутом

Суддя Чеберяк П.П.

Представники:

Від заявника (боржника) Яцько Н.М. - представник

Арб. керуючий Реверук П.К.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство - Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" (код ЄДРПОУ 32828896) в порядку, передбаченому ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 20.08.2015 заяву прийнято до розгляду, призначено підготовче засідання на 26.08.2015, зобов'язано арбітражного керуючого Капцова Олександра Івановича (свідоцтво про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого № 1506 від 18.07.2013), визначеного автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, у строк до 25.08.2015 надати до суду заяву про участь у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції".

25.08.2015 до Господарського суду м. Києва надійшли заяви арбітражних керуючих Сиволобова М.М. та Реверука П.К. про участь у справі.

Ухвалою Господарського суду м. Києва від 26.08.2015 порушено провадження у справі № 910/21178/15 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" та призначено справу до розгляду на 02.09.2015.

У судовому засіданні представник заявника (боржника) надав пояснення по суті справи.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив наступне.

25.05.2015 Загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" було прийнято рішення про ліквідацію юридичної особи та призначено головою ліквідаційної комісії товариства Малька Андрія Володимировича.

Вказане рішення оформлене протоколом № 19 Загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" від 25.05.2015.

27.05.2015 на виконання вимог ч. 1 ст. 105 Цивільного кодексу України та ч. 1 ст. 34 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців" державним реєстратором відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців Шевченківського району реєстраційної служби Головного управління юстиції у м. Києві було внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців про припинення юридичної особи за рішенням засновників.

Відповідно до вимог ст. 105 Цивільного кодексу України в Бюлетені державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців № 319 (14) від 29.05.2015 було опубліковано оголошення про припинення даної юридичної особи.

Крім того, на адресу Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві було направлено заяву про припинення платника податків за формою № 8-ОПП.

За наявними у матеріалах справи доказами підприємство не має заборгованості зі сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне соціальне страхування до Фонду соціального страхування на випадок безробіття, Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, а також до Пенсійного фонду України.

За даними ліквідаційної комісії у підприємства відсутня заборгованість із відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров'ю, виплати заробітної плати та вихідної допомоги працівникам, виплати авторської винагороди (відповідні відомості в матеріалах справи).

Виходячи з відомостей Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців боржник не є засновником (учасником) господарських товариств.

Даними статуту підприємства та витягом з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців підтверджується, що у статутному капіталі Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" частка державної власності відсутня.

Після закінчення строку, встановленого законом, для виявлення кредиторів, ліквідаційною комісією Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" був складений проміжний ліквідаційний баланс станом на 03.08.2015, який був затверджений протоколом Загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" № 20 від 03.08.2015.

З вказаного балансу вбачається, що розмір кредиторської заборгованості боржника становить 1 435 378 695 грн. 08 коп.

Разом з тим, розмір активів Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції", який складає залишок грошових коштів на рахунку боржника становить 30 грн. 18 коп.

Таким чином, у зв'язку з недостатністю майнових активів боржника для погашення кредиторської заборгованості, 03.08.2015 Загальними зборами учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" було прийнято рішення звернутись до Господарського суду м. Києва з заявою про порушення справи про банкрутство боржника, що підтверджується протоколом Загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" № 20 від 03.08.2015.

Нормами ч. 1 ст. 37 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Згідно з ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" за результатами розгляду заяви про порушення справи про банкрутство юридичної особи, майна якої недостатньо для задоволення вимог кредиторів, господарський суд визнає боржника, який ліквідується, банкрутом, відкриває ліквідаційну процедуру, призначає ліквідатора у порядку, встановленому цим Законом для призначення розпорядника майна.

Враховуючи наявні в матеріалах справи докази та встановлені в ході судового розгляду обставини, зокрема, щодо недостатності майна боржника для задоволення вимог його кредиторів, господарський суд приходить до висновку щодо наявності підстав для визнання боржника банкрутом та введення процедури ліквідації. При цьому, судом враховано та перевірено дані бухгалтерського балансу боржника, з якого слідує, що його пасиви перевищують активи, що свідчить про його неплатоспроможність.

Відповідно до ч. 2 ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" обов'язки ліквідатора можуть бути покладені на голову ліквідаційної комісії (ліквідатора) незалежно від наявності у нього статусу арбітражного керуючого.

Вищий господарський суд України у постанові від 24.12.2013 по справі № 910/8836/13 зазначив, що при призначенні ліквідатора судом мають братися до уваги всі обставини в їх сукупності, фінансове становище боржника, наявність чи відсутність коштів, які можуть бути використані для оплати послуг арбітражного керуючого, наявність інших кандидатів, яким в судовому засіданні має бути надана відповідна оцінка.

У судовому засіданні представник заявника (боржника), аналогічно викладеній у заяві про порушення справи про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" позиції, підтримав своє клопотання про призначення ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" Малька Андрія Володимировича.

Вказане клопотання обґрунтоване відсутністю у боржника майнових активів, а також грошових коштів, які б могли бути використані для оплати послуг арбітражного керуючого.

Розглянувши у судовому засіданні кандидатуру вказаної вище особи, суд дійшов до висновку, що Малько Андрій Володимирович, як особа, яка виконувала повноваження ліквідатора підприємства у досудовій процедурі ліквідації, є найбільш прийнятною кандидатурою, яка має усі необхідні знання та можливості для подальшого здійснення повноважень ліквідатора Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції".

З огляду на викладене вище, дослідивши матеріали справи, враховуючи диспозитивний характер ст. 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" щодо призначення ліквідатора банкрута, приймаючи до уваги фінансове становище боржника, а також відсутність у нього грошових коштів для оплати послуг арбітражного керуючого, суд вважає за доцільне задовольнити клопотання заявника (боржника) та призначити ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" голову ліквідаційної комісії боржника - Малька Андрія Володимировича.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 1, 37, 95, 114 Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", Господарський суд м. Києва, -

ПОСТАНОВИВ:

1. Визнати Товариство з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" (04050, м. Київ, вул. Глибочицька, буд. 33-37; код ЄДРПОУ 32828896) банкрутом.

2. Відкрити ліквідаційну процедуру.

3. Призначити ліквідатором банкрута голову ліквідаційної комісії Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" Малька Андрія Володимировича.

4. Оприлюднити на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України повідомлення про визнання Товариства з обмеженою відповідальністю "Кримські інвестиції" (04050, м. Київ, вул. Глибочицька, буд. 33-37; код ЄДРПОУ 32828896) банкрутом, текст якого додається.

5. Господарську діяльність банкрута завершити.

6. Строк виконання всіх грошових зобов'язань банкрута та зобов'язань щодо сплати податків і зборів (обов'язкових платежів) вважати таким, що настав з 02.09.2015.

7. Припинити нарахування неустойки (штрафу, пені), процентів та інших економічних санкцій за всіма видами заборгованості банкрута з 02.09.2015.

8. Припинити повноваження органів управління банкрута щодо управління банкрутом та розпорядження його майном з 02.09.2015.

9. Зобов'язати ліквідатора відкрити спеціальний банківський рахунок, на який зараховуються кошти, отримані від продажу майна банкрута, та здійснюються розрахунки з кредиторами банкрута.

10. Зобов'язати ліквідатора провести ліквідаційну процедуру та подати суду на затвердження звіт та ліквідаційний баланс банкрута.

11. Постанову направити заявнику (боржнику), ліквідатору та державному реєстратору за місцем знаходження боржника для внесення до Єдиного державного реєстру запису про відповідне судове рішення (ч. 1 ст. 39 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців").

12. Постанову для відома направити в прокуратуру м. Києва та Державну фіскальну службу України.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення02.09.2015
Оприлюднено09.09.2015
Номер документу49610917
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/21178/15

Ухвала від 16.12.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 08.12.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 02.11.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 28.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Постанова від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 26.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

Ухвала від 20.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні