Ухвала
від 02.09.2015 по справі 910/22759/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

cpg1251 ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua 0,2

УХВАЛА

про повернення заяви

про порушення справи про банкрутство

02.09.2015Справа № 910/22759/15

Суддя Чеберяк П.П., розглянувши

заяву Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві

до Благодійної організації "Фонд пам'яті "Бабин Яр" (код ЄДРПОУ 33547081)

про визнання банкрутом

ВСТАНОВИВ:

Заявник звернувся до суду з заявою про порушення справи про банкрутство Благодійної організації "Фонд пам'яті "Бабин Яр", у зв'язку з неможливістю останнього погасити заборгованість у розмірі 3 820 446 грн. 57 коп.

Відповідно до ч. 3 ст. 10 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" справа про банкрутство порушується господарським судом, якщо безспірні вимоги кредитора (кредиторів) до боржника сукупно становлять не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, які не були задоволені боржником протягом трьох місяців після встановленого для їх погашення строку, якщо інше не передбачено цим Законом.

Згідно ч. 1 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" заява про порушення провадження у справі про банкрутство подається боржником або кредитором у письмовій формі та повинна містити: найменування господарського суду, до якого подається заява; ім'я або найменування боржника, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); ім'я або найменування кредитора, його місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційний код юридичної особи та реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності); виклад обставин, що є підставою для звернення до суду; перелік документів, що додаються до заяви.

Частиною 2 ст. 11 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" визначено, що до заяви про порушення справи про банкрутство додаються: докази сплати судового збору, крім випадків, коли згідно із законом він не підлягає сплаті; довіреність чи інший документ, що засвідчує повноваження представника, якщо заяву підписано представником; докази того, що сума безспірних вимог кредитора (кредиторів) сукупно становить не менше трьохсот мінімальних розмірів заробітної плати, якщо інше не передбачено цим Законом; рішення суду про задоволення вимог кредитора, що набрало законної сили; відповідна постанова органу державної виконавчої служби про відкриття виконавчого провадження з виконання вимог кредитора; докази того, що сума вимог кредитора (кредиторів) не забезпечена повністю заставою майна боржника (за наявності застави).

Заява про порушення справи про банкрутство Благодійної організації "Фонд пам'яті "Бабин Яр" подана до Господарського суду м. Києва за підписом представника Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві Мазніченко О.В.

Однак, з доданої до заяви копії довіреності б/н від 21.07.2015 не вбачається, що Мазніченко О.В. наділена правом підписувати від імені Державної податкової інспекції у Шевченківському районі Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві саме заяву про порушення справи про банкрутство.

Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" господарський суд не пізніше п'яти днів з дня надходження до господарського суду заяви про порушення справи про банкрутство повертає її та додані до неї документи без розгляду, якщо заяву підписано особою, яка не має права її підписувати, або особою, посаду якої у заяві не зазначено.

Враховуючи викладене вище, заява про порушення справи про банкрутство та додані до неї документи підлягають поверненню заявнику без розгляду.

Керуючись п. 1 ч. 1 ст. 15 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", п. 1 ч. 1 ст. 63 Господарського процесуального кодексу України, Господарський суд м. Києва -

УХВАЛИВ:

Заяву про порушення справи про банкрутство та додані до неї документи повернути заявнику без розгляду.

Повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню з нею до господарського суду в загальному порядку після усунення допущених порушень.

Суддя П.П. Чеберяк

Дата ухвалення рішення02.09.2015
Оприлюднено09.09.2015
Номер документу49610948
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання банкрутом

Судовий реєстр по справі —910/22759/15

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Панова I. Ю.

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Шипко В.В.

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Чеберяк П.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні