Ухвала
від 12.02.2010 по справі 30/32-10-685
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ


УХВАЛА

"12" лютого 2010 р. Справа № 30/32-10-685

За позовом: Товариство з обмеженою відповідальністю «СОКІЛ УКРАЇНА»

До відповідача: Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «Укргазбанк»;

Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «Укргазбанк» в особі Одеської філії

Про визнання договору чинним та діючим

Суддя РОГА Н.В.

СУТЬ СПОРУ: Розглядається в порядку ст.ст.66, 67 ГПК України.

Позивач, Товариство з обмеженою відповідальністю «СОКІЛ УКРАЇНА» , звернувся до господарського суду Одеської області з позовною заявою до Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк «Укргазбанк» та до Публічного акціонерного товариства Акціонерний банк «Укргазбанк» в особі Одеської філії про визнання договору про надання охоронних послуг № 828, укладеного 10.12.2007 р. між ТОВ «СОКІЛ УКРАЇНА» та ВАТ АБ «Укргазбанк», чинним та діючим строком до 31.12.2010 р.

Одночасно з позовом позивач по справі, на підставі ст. ст. 66, 67 ГПК України, надав клопотання про вжиття заходів забезпечення позову шляхом заборони відповідачам вносити зміни до договору про надання охоронних послуг № 828 від 10.12.2007 р. та шляхом заборони відповідачам та будь-яким іншим особам чинити будь-який опір та перешкоди працівникам ТОВ «СОКІЛ УКРАЇНА» у здійсненні зобов'язань ТОВ «СОКІЛ УКРАЇНА» за Договором № 828 від 10 грудня 2007 р., а саме: здійснювати цілодобову охорону встановленого ПАТ АБ «Укргазбанк» пропускного режиму (вхід, вихід, внос, виніс, в'їзд, виїзд) в приміщення Одеської Філії ПАТ АБ «Укргазбанк» за адресою: м. Одеса, вул. Пушкінська, 7, та по наступним відділенням: за №3 (м. Одеса, вул. Пушкінська, буд. 55), за №21 (м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 92), за №19 (м. Одеса, вул. Дніпропетровська дорога, 120), а також цілодобову охорону встановленого ПАТ АБ «Укргазбанк» внутрішнього порядку в приміщеннях Одеської філії ПА ТАБ «Укргазбанк» за адресою: м. Одеса, вул. Пушкінська, 7, та по наступним відділенням: за №3 (м. Одеса, вул. Пушкінська, буд. 55), за №21 (м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 92), за №19 (м. Одеса, вул. Дніпропетровська дорога, 120).

Обгрунтовуючи дану заяву позивач посилається на те, що Товариство з обмеженою відповідальністю „СОКІЛ УКРАЇНА” належно та добросовісно виконує умови договору про надання охоронних послуг № 828, укладеного 10.12.2007 р. між ТОВ «СОКІЛ УКРАЇНА» та ВАТ АБ «Укргазбанк». Але, на сьогоднішній день з боку ПАТ АБ «Укргазбанк» вчиняються дії спрямовані на незаконне розірвання вказаного договору.

Крім того, позивач зазначає, що на адресу ТОВ «СОКІЛ УКРАЇНА» було надіслано листа про розірвання договору, також чиняться перешкоди у вільному доступі робітників позивача до охоронюваного об'єкта та створюються несприятливі умови для виконання зобов'язань за зазначеним договором. За таких обставин у позивача є підстави вважати, що невжиття заходів до забезпечення позову може ускладнити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду у разі задоволення позовних вимог позивача по справі, а також невжиття заходів до забезпечення позову може призвести до безповоротного порушення законних прав та інтересів Товариства з обмеженою відповідальністю „СОКІЛ УКРАЇНА”.

Відповідно до ст. 66 ГПК України господарський суд за заявою сторони, прокурора чи його заступника, який подав позов, або зі своєї ініціативи має право вжити заходів до забезпечення позову. При цьому, забезпечення позову допускається в будь-якій стадії провадження, якщо невжиття таких заходів може утруднити чи зробити неможливим виконання рішення господарського суду.

Засоби забезпечення позову є важливою гарантією захисту і реального поновлення прав учасників судового процесу. Поняття засобів забезпечення позову визначається як застосування судом процесуальних засобів тимчасового характеру, які гарантують можливість реалізації позовних вимог або сприяють забезпеченню існуючого положення між сторонами до винесення судового акту. Правова позиція Вищого господарського суду України з приводу окремих питань застосування судами забезпечення позову викладена у роз'ясненні ВГСУ № 02-5/611 від 23.08.1994 р. „Про деякі питання практики застосування заходів до забезпечення позову (в редакції від 10 лютого 2004 р.)”, згідно якого умовою застосування заходів до забезпечення позову є достатньо обґрунтоване припущення, що майно (в тому числі грошові суми, цінні папери тощо), яке є у відповідача на момент проявлення позову до нього, може зникнути, зменшитись за кількості або погіршитись за якістю на момент виконання рішення

За таких обставин, враховуючи матеріали справи та приймаючи до уваги, що існують достатньо обґрунтовані припущення, що невжиття заходів до забезпечення вимог може ускладнити чи зробити неможливим виконання рішення суду, суд вважає за доцільне вжити заходи щодо забезпечення позову, адже незастосування заходів забезпечення позову може привести до порушення законних прав та інтересів Товариства з обмеженою відповідальністю «СОКІЛ УКРАЇНА», а також взагалі може привести до неможливості відновленню прав та охоронюваних законом інтересів позивача.

Керуючись ст.ст. 66, 67, 86 ГПК України, суд –

                               У Х В А Л И В:

1.          Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «СОКІЛ УКРАЇНА» щодо забезпечення позову – задовольнити частково.

2.          На період розгляду справи № 30/32-10-685 заборонити Публічному акціонерному товариству Акціонерний банк «Укргазбанк» та Публічному акціонерному товариству Акціонерний банк «Укргазбанк» в особі Одеської філії та будь-яким іншим особам чинити будь-який опір та перешкоди працівникам ТОВ «СОКІЛ УКРАЇНА» у здійсненні зобов'язань ТОВ «СОКІЛ УКРАЇНА» за Договором № 828 від 10 грудня 2007 р., а саме: здійснювати цілодобову охорону встановленого ПАТ АБ «Укргазбанк» пропускного режиму (вхід, вихід, внос, винос, в'їзд, виїзд) в приміщення Одеської Філії ПАТ АБ «Укргазбанк» за адресою: м. Одеса, вул. Пушкінська, 7, та по наступним відділенням: за №3 (м. Одеса, вул. Пушкінська, буд. 55), за №21 (м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 92), за №19 (м. Одеса, вул. Дніпропетровська дорога, 120), а також цілодобову охорону встановленого ПАТ АБ «Укргазбанк» внутрішнього порядку в приміщеннях Одеської філії ПА ТАБ «Укргазбанк» за адресою: м. Одеса, вул. Пушкінська, 7, та по наступним відділенням: за №3 (м. Одеса, вул. Пушкінська, буд. 55), за №21 (м. Одеса, вул. Ак. Корольова, 92), за №19 (м. Одеса, вул. Дніпропетровська дорога, 120).

Стягувач: Товариство з обмеженою відповідальністю «СОКІЛ УКРАЇНА» (65120, м. Одеса, вул. Успенська, 64, к. 20, код ОКПО 34321893).

Боржник: Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «Укргазбанк» (65026, м. Київ, вул.. Єреванівська,1, код ЄДРПОУ 23697280).

Боржник: Публічне акціонерне товариство Акціонерний банк «Укргазбанк» в особі Одеської філії (65026, м. Одеса, вул.. Пушкінська, 7, код ОКПО 20937097).

Відповідно до п.29 Інформаційного листа Вищого господарського суду України від 14.08.2007 р. N 01-8/675 „Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України, порушені у доповідних записках про роботу господарських судів у першому півріччі 2007 року” ухвала набрала чинності 12.02.2010р. та підлягає негайному виконанню.

Ухвала дійсна для пред'явлення до виконання у строк, передбачений ст. 21 Закону України „Про виконавче провадження” 21 квітня 1999 року N 606-XIV (з наступними змінами та доповненнями).

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку передбаченому господарським процесуальним законодавством

Оскарження ухвали не зупиняє її виконання.

Суддя

СудГосподарський суд Одеської області
Дата ухвалення рішення12.02.2010
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49611344
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —30/32-10-685

Ухвала від 09.03.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

Ухвала від 12.02.2010

Господарське

Господарський суд Одеської області

Рога Н. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні