Постанова
від 17.08.2012 по справі 4-43/12-1012
ІВАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 4-43/2012 року

ПОСТАНОВА

Ім’ям України

17 серпня 2012 року Іванківський районний суд Київської області у складі: головуючого - судді Гончарука О.П.. при секретарі - Марченко Т.І., з участю прокурора Новікова С.А., у відкритому судовому засіданні в смт. Іванків, розглянув справу за поданням про обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту ОСОБА_1, який підозрюється у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 121 КК У країни,

ВСТАНОВИВ:

Органом досудового слідства ОСОБА_1 підозрюється у скоєнні злочину, передбаченого ч.І ст.121 КК України, який скоєний за наступних обставин: 15.08.2012 року близько 22 години, між ОСОБА_1 та ОСОБА_2 С,П., які знаходилися в будинку № 4 по вул. Кибенка с. Леонівка Іванківського району Київської області, на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків виникла сварка, яка переросла в бійку. В ході даної бійки ОСОБА_1, з метою нанесення тілесних ушкоджень умисно наніс один удар ножицями по тілу ОСОБА_2, в результаті чого ОСОБА_1 спричинив ОСОБА_2 тілесні ушкодження у вигляді проникаючої колотої рани грудної клітини зліва по задній аксилярній лінії на рівні 8-10 ребер з пошкодженням за очеревинного простору, які відносяться до категорії тяжких тілесних ушкоджень небезпечних для життя в момент заподіяння.

16.06.2012 року, о 11-й годині 30 хвилин ОСОБА_1 був затриманий в порядку ст. 115 КПК України, за підозрою у вчинені даного злочину.

Будучи допитаним у якості підозрюваного ОСОБА_1 підтвердив свою причетність до скоєння інкримінованого йому злочину. У судовому засіданні зазначив, що після поранення ОСОБА_2, злякався та побіг до своєї тітки, яка працює в магазині викликати швидку медичну допомогу, вважає, що запобіжний захід у вигляді взяття під варту відносно нього недоцільно обирати.

Причетність ОСОБА_1 до скоєння інкримінованих йому злочинів, підтверджується сукупністю зібраних доказів.

Слідчий, з огляду на те, що за злочин, вчинення якого інкримінується підозрюваному, передбачена міра покарання понад 5 років позбавлення волі, ніде не працює, матеріально не забезпечений, за місцем проживання характеризується негативно, місцезнаходження знаряддя злочину невідоме, а тому ОСОБА_1 може, перебуваючи на волі, продовжувати злочинну діяльність,і отже є доцільним обрати йому запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Прокурор подання підтримав з тих же підстав.

Суд, вивчивши матеріали справи, вислухавши підозрюваного, слідчого, прокурора, вважає, що відносно ОСОБА_1, слід обрати запобіжний захід у вигляді взяття під варту, оскільки він матеріально не забезпечений, ніде не працює, не одружений, підозрюється у вчиненні злочину, який кримінальним законом відноситься до категорії тяжких, з огляду на його негативну характеристику з місця проживання, суд має всі підстави вважати, що він може і далі продовжувати скоювати злочини, ухилятися від слідства і суду, крім того, за злочин, скоєння якого йому інкримінується, передбачає міру покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 8 років. Обрання більш м’яких запобіжних заходів, з огляду на викладене вище, не доцільне, і не зможе забезпечити досягнення мети щодо їх застосування.

На підставі викладеного, керуючись ст. 156, 165-2 КПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Обрати відносно ОСОБА_1, ІНФОРМАЦІЯ_1, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_2, українця, громадянина України, ІНФОРМАЦІЯ_3, не одруженого, не працюючого, раніше не судимого, жителя ІНФОРМАЦІЯ_4, запобіжний захід у вигляді взяття під варту, з триманням в СІЗО № 13 УДДУ з ПВП в місті Києві та Київській області строком на 2 місяці.

Строк тримання під вартою рахувати з моменту затримання - 16 серпня 2012 року.

Постанова може бути оскаржена до апеляційного суду Київської області протягом 3 діб з моменту її проголошення.

Суддя:

СудІванківський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення17.08.2012
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49623308
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-43/12-1012

Постанова від 17.08.2012

Кримінальне

Іванківський районний суд Київської області

Гончарук О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні