Ухвала
від 16.12.2014 по справі 760/27205/14-к
СОЛОМ'ЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 1-кс/760/7392/14

№ 760/27205/14- к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

16 грудня 2014 року слідчий суддя Солом`янського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 розглянувши клопотання старшого слідчого з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Київській області, лейтенанта податкової міліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Київської області ОСОБА_4 , про надання дозволу на проведення обшук, на підставі матеріалів досудового розслідування № №32013100130000094 внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12.09.2013 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27, ч.3 ст.212, ч.2 ст. 205 КК України -

ВСТАНОВИВ:

В проваджені СУ ФР ГУ Міндоходів у Київській області перебуває кримінальне провадження №32013100130000094 внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань 12.09.2013 р., за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.27, ч.3 ст.212, ч.2 ст. 205 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що ОСОБА_5 за попередньою змовою з ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 та ОСОБА_10 створили ряд суб`єктів підприємницької діяльності (юридичних осіб), а саме: ТОВ «Алмаз Олма», ТОВ «Дельта Трейд», ТОВ «Еколан», ТОВ «Престижбуд», ТОВ «Бекор Груп», ТОВ "Тренінг-центр «Гудвіл-Україна», ТОВ «Бастіон Ко», ТОВ «Компанія "Сельта»,ТОВ «Живий хліб», ТОВ «Сігма Компані», ТОВ «Смарт Сервіс Київ», ТОВ «Талісман Київ», ТОВ «Атлас Компані», ТОВ «Компанія Контроль», ТОВ «Діджітал Технолоджі», ПП «Безпека комплекс», ПП «Марсбуд», ТОВ «Відео АРТ», ТОВ «Вікома Трейд», ТОВ «Юридична компанія «Астра Інвест», ПП «Юридична компанія «Форт», ТОВ «Алві Груп», ТОВ «Континент-Стиль», ПП «Лєпта» та інші ФСПД, з метою прикриття незаконної діяльності, шляхом використання їх реквізитів та банківських рахунків у злочинних схемах зі створення штучної документальної видимості здійснення фінансово-господарських операцій для незаконного завищення валових витрат з податку на прибуток підприємств та податкового кредиту з податку на додану вартість підприємствам реального сектору економіки. Також на банківські рахунки вказаних суб`єктів господарської діяльності з ознаками «фіктивності» перераховувалися грошові кошти реально діючих підприємств за нібито надані послуги, виконані роботи чи поставлені товари з метою переведення грошових коштів у готівкову форму та повернення їх клієнтам за вирахуванням певних відсотків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах.

З матеріалів кримінального провадження вбачається, що протягом 2010 2013 років ТОВ «ІСТ Термінал» (код ЄДРПОУ 25406401) формувало податковий кредит з ПДВ за результатами проведених безтоварних фінансово-господарських взаємовідносин із підприємствами з ознаками «фіктивності», а саме: ТОВ «Атласс компані» (код ЄДРПОУ 37200392) та ТОВ «Континент-стиль» (код ЄДРПОУ 34763925)

Окрім того, з матеріалів кримінального провадження та банківських документів щодо руху коштів по розрахункових рахунках вказаних вище фіктивних підприємств, задіяних у незаконних операція по переведенню безготівкових коштів у готівку, встановлено що починаючи з 01.01.2011 по 12.09.2013 рр. службові особи ТОВ «ІСТ Термінал» здійснювали перерахування грошових коштів на загальну суму понад 10 374 тис. грн. на розрахункові рахунки зазначених вище фіктивних підприємств, підконтрольних ОСОБА_5 , за начебто отримані товарно-матеріальні цінності і надані псевдо послуги, тим самим штучно сформували податковий кредит з ПДВ на суму понад 1 729 тис грн.

Відповідно до матеріалів кримінального провадження, а також відповідно до отриманої оперативної інформації встановлено, що фактичною адресою місцезнаходження ТОВ «ІСТ Термінал» є Київська обл., Києво-Святошинський район м. Вишневе вул. Київська, 6В. Окрім того, зазначена адреса розташування офісних приміщень ТОВ «ІСТ Термінал» підтверджується показами директора ТОВ «ІСТ Термінал» ОСОБА_11 , якого було допитано як свідка підчас проведення зазначеного досудового розслідування.

Враховуючи викладене і приймаючи те, що проведення обшуку необхідно з метою відшукання предметів та документів, які мають значення для проведення досудового розслідування, оскільки наявні достатні підстави вважати, що вони знаходяться у офісному приміщенні, яке використовується ТОВ «ІСТ Термінал» за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район м. Вишневе вул. Київська, 6В, добровільно не будуть видані та у подальшому можуть бути знищені, слідчий просить надати дозвіл на проведення обшуку у зазначеному приміщенні.

Відповідно до ст. 107 КПК України фіксування за допомогою технічних засобів не здійснювалось.

Слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Згідно ч. 1 ст. 131 КПК України, заходи забезпечення кримінального провадження застосовуються з метою досягнення дієвості цього провадження.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно ч. 2 ст. 234 КПК України обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

В ч. 5 ст. 234 КПК України зазначено, що слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1) було вчинено кримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

З матеріалів, доданих до клопотання встановлено, що ТОВ «ІСТ Термінал» використовує у своїй діяльності орендоване ДП «ІСТ Вишневе» (код ЄДРПОУ 33987252) офісне та складське приміщення за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район м. Вишневе вул. Київська, 6В.

Заслухавши слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується клопотання, слідчий суддя вважає, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що в складському та офісному приміщеннях за адресою: Київська обл., Києво-Святошинський район м. Вишневе вул. Київська, 6В, які використовуються ТОВ «ІСТ Термінал» можуть знаходитися первинні документи ТОВ «ІСТ Термінал», які мають значення для встановлення обставин вчинення кримінального правопорушення, а також існує реальна загроза зміни або знищення оригіналів документів.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 233, 234, 235, 309, 372 КПК України, суд,

у х в а л и в:

Клопотання задовольнити.

Надати старшому слідчому з ОВС СУ ФР ГУ Міндоходів у Київській області ОСОБА_3 дозвіл на проведення обшуку у нежилих приміщеннях, які використовуються ТОВ «ІСТ Термінал» (код ЄДРПОУ 25406401) та розташовані за адресою Київська обл., Києво-Святошинський район м. Вишневе вул. Київська, 6В, що належить на підставі права власності ДП «ІСТ Вишневе» (код ЄДРПОУ 33987252) з метою відшукання та вилучення предметів та документів щодо взаємовідносин ТОВ «ІСТ Термінал» з ТОВ «Атласс компані» (код ЄДРПОУ 37200392) та ТОВ «Континент-стиль» (код ЄДРПОУ 34763925), що містять відомості про обставини вчинення даного кримінального правопорушення, знарядь кримінального правопорушення та майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, зокрема: платіжних доручень, виписок по рахунках, договорів з додатками та додатковими угодами, рахунків фактур, товарних накладних, податкових накладних, актів прийому передачі товару (робіт, послуг), товарно транспортних накладних, книг (реєстрів) обліку придбання та реалізації товару (робіт, послуг), книг (реєстрів) реєстрації доручень, книг (реєстрів) складського обліку, векселів та документів щодо їх руху, актів звірок придбаних (реалізованих) товарів, отриманих (наданих) робіт, послуг, актів звірок взаєморозрахунків, листування, щодо виконання умов договорів, наказів про призначення та посадових інструкцій службових осіб ТОВ «ІСТ Термінал», документів податкової звітності, реєстраційних документів, магнітних та електронних засобів зберігання та передачі інформації, засобів мобільного телефонного зв`язку, чорнових записів, коштів здобутих злочинним шляхом, документів з відтисками печаток підприємств з ознаками «фіктивності», комп`ютерної техніки, за допомогою якої складалися вищеперераховані документи та пристроїв, на яких ці документи роздруковувалися, що мають значення для встановлення істини у кримінальному провадженні.

Ухвала діє протягом одного місяця з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудСолом'янський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення16.12.2014
Оприлюднено13.01.2023
Номер документу49643138
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —760/27205/14-к

Ухвала від 16.12.2014

Кримінальне

Солом'янський районний суд міста Києва

Демидовська А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні