Постанова
від 31.08.2015 по справі 803/2064/15
ВОЛИНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

31 серпня 2015 року Справа № 803/2064/15

Волинський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Лозовського О.А.,

розглянувши в місті Луцьку в порядку скороченого провадження адміністративну справу за позовом Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області до Приватного підприємства «Рекламне агентство «Волинь інфо» про припинення юридичної особи,

ВСТАНОВИВ:

Луцька об'єднана державна податкова інспекція Головного управління ДФС у Волинській області звернулася з позовом до Приватного підприємства «Рекламне агентство «Волинь інфо» про припинення юридичної особи.

Позовні вимоги обґрунтовані тим, що відповідач як платник податків більше одного року не подає до Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області документи податкової звітності. На момент звернення до суду у відповідача податковий борг відсутній. Позивач просить припинити діяльність юридичної особи - Приватного підприємства «Рекламне агентство «Волинь інфо».

Відповідно до статті 183-2 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) судовий розгляд справи здійснювався в порядку скороченого провадження.

Відповідач заперечень проти позову не подав. Ухвала про відкриття скороченого провадження в адміністративній справі, надіслана відповідачу, повернулася до суду з відміткою відділення поштового зв'язку - «за закінченням терміну зберігання», тобто не вручена адресату з незалежних від суду причин, а тому відповідно до частини одинадцятої статті 35 Кодексу адміністративного судочинства України (КАС України) вважається, що останній належним чином був повідомлений про розгляд справи в порядку скороченого провадження. Тому суд вважає можливим вирішення справи на підставі наявних в ній доказів.

Дослідивши письмові докази, суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає до задоволення повністю з таких підстав.

Судом встановлено, що 08.07.2011 Приватне підприємство «Рекламне агентство «Волинь інфо» зареєстроване як юридична особа, що підтверджується відомостями з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців.

Згідно довідки Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області про взяття на облік платника податків від 25.06.2015 №1503181401752, Приватне підприємство «Рекламне агентство «Волинь інфо» взяте на облік як платник податків з 11.07.2011 за №37719.

Приватного підприємства «Рекламне агентство «Волинь інфо» більше року не подає документів податкової звітності, заборгованість по платежам до бюджету відсутня, що підтверджується довідкою Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області №318 від 02.06.2015.

Підпункт 16.1.3 пункту 16.1 статті 16 Податкового кодексу України (чинного з 01.01.2011 року) встановлює, що платник податків зобов'язаний подавати до контролюючих органів у порядку, встановленому податковим та митним законодавством, декларації, звітність та інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків та зборів.

Пунктом 67.2 статті 67 ПК України передбачено право контролюючих органів в установленому законом порядку звертатися до суду про винесення судового рішення щодо припинення юридичних осіб або підприємницької діяльності фізичних осіб - підприємців.

Відповідно до частини другої статті 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців» підставами для постановлення судового рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язано з банкрутством юридичної особи, є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності відповідно до закону.

Частиною першою статті 38 цього Закону визначено, що суд, який постановив рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, у день набрання таким рішенням законної сили направляє його копію державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення. Статтею 38 цього Закону також передбачено обов'язок державного реєстратора внести до Єдиного державного реєстру запис щодо цього судового рішення та вчинити ряд дій, спрямованих на припинення юридичної особи.

Таким чином, оскільки відповідач не подавав більше одного року до Луцької об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Волинській області документи податкової звітності, тому суд дійшов висновку, що адміністративний позов підлягає до задоволення.

Керуючись статтею 183-2 КАС України, на підставі статей 38, 49 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців», суд

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити повністю.

Припинити юридичну особу - Приватного підприємства «Рекламне агентство «Волинь інфо» (43000, АДРЕСА_1, код ЄДРПОУ 37751603).

Копію постанови в день набрання нею законної сили направити державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців запису про судове рішення щодо припинення юридичної особи Приватного підприємства «Рекламне агентство «Волинь інфо» та вчинення інших дій, передбачених статтею 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців».

Постанова набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, встановленого статтею 186 КАС України, якщо таку апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Постанова може бути оскаржена в апеляційному порядку повністю або частково шляхом подання апеляційної скарги до Львівського апеляційного адміністративного суду через Волинський окружний адміністративний суд. Апеляційна скарга на постанову суду подається протягом десяти днів з моменту отримання копії постанови. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Львівського апеляційного адміністративного суду.

Головуючий О.А. Лозовський

Дата ухвалення рішення31.08.2015
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49643898
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —803/2064/15

Постанова від 31.08.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Лозовський Олександр Анатолійович

Ухвала від 10.08.2015

Адміністративне

Волинський окружний адміністративний суд

Лозовський Олександр Анатолійович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні