Постанова
від 20.03.2007 по справі 9/925-а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

9/925-А

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

29000, м. Хмельницький, Майдан Незалежності, 1 тел. 71-81-84, факс 71-81-98

          


ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

"20" березня 2007 р.                                                            Справа №9/925-А

за позовом  Старокостянтинівського міжрайонного прокурора в інтересах держави в особі Старокостянтинівського міськрайонного центру зайнятості - робочого органу виконавчої дирекції Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття м. Старокостянтині  

до Товариства з обмеженою віповідальністю "Іршки-Агрокомплекс" с. Іршки Старокостянтинівського району

про стягнення 6388,00 грн.заборгованості

Суддя  Олійник Ю.П.                    Секретар судового засідання Римар Н.М.

Представники сторін:

Від позивача  -   Гаєвська Н.М. –за дор. від 9.02.07,

Від відповідача –   не з'явився        

Від прокуратури області –Шкадько В.В.

 

Прокурор в інтересах позивача у позовній  заяві  та  їх представники   у  судовому  засіданні просять стягнути з відповідача суму 6388,00грн. недоїмки по сплаті страхових внесків до фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування  на  випадок  безробіття  відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття ”.  

Відповідач , повідомлений належним чином про розгляд справи .  в судове засідання не з'явився, представника  для участі у судовому засіданні не направив, заперечень на позов не подав.  

Розглядом наявних матеріалів справи встановлено  наступне.

  У  відповідача станом на 01.01.07 виникла заборгованість по сплаті страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в сумі 6388 грн., що підтверджується розрахунком суми позову та розрахунковою відомістю про нарахування та  перерахування страхових внесків до Фонду за 2006р.

У зв'язку з несплатою відповідачем у добровільному порядку заборгованості  позивачем  подано позов.

                                                          

Досліджуючи  надані  докази,  оцінюючи  їх  в  сукупності, судом приймається до уваги  наступне.

Відповідно до Основ законодавства України про загальнообов'язкове державне соціальне страхування  від 14.01.98р. та п. 1 ст. 1  Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття ” від 11.01.01р. загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття –це система прав, обов'язків і гарантій, яка передбачає матеріальне забезпечення на випадок безробіття з незалежних від них обставин та надання соціальних послуг за рахунок коштів Фонду загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття.

            Відповідно до Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” відповідач, як роботодавець, являється платником внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

  Відповідно до п. 3 ст. 17 цього Закону роботодавці та застраховані особи сплачують страхові внески один раз на місяць в день одержання роботодавцями в установах банків коштів на оплату праці, а згідно п.2 ст.35 цього Закону, роботодавець, як страхувальник, зобов'язаний своєчасно та повністю сплачувати в установленому порядку страхові внески, розмір яких передбачений Законом України “Про розмір внесків на деякі види загальнообов'язкового державного соціального страхування”.

 Згідно п.1 ст.38 Закону у разі   несвоєчасної     сплати     страхових      внесків страхувальниками або неповної їх сплати страхувальники сплачують суму донарахованих контролюючим органом страхових внесків (недоїмки), штраф та пеню. Пеня обчислюється виходячи з 120 відсотків облікової ставки Національного банку України, що діяла на момент сплати, нарахованої на повну суму недоїмки (без урахування штрафів) за весь її строк.

Згідно ст.12 Закону України "Про загальнообов'язкове державне  соціальне страхування на випадок безробіття", виконавча дирекція Фонду загальнообов'язкового державного  соціального  страхування  на випадок безробіття  є виконавчим органом правління Фонду, який забезпечує виконання рішень правління. Виконавча дирекція Фонду та її poбoчi органи ведуть реєстр платників страхових внесків, проводять збір страхових  внесків,  контролюють  правильність  нарахування, своєчасність сплати   страхових   внесків,   а  також   витрат  за  страхування   на  випадок безробіття, представляють інтереси Фонду в судових та інших органах. Функції робочих органів виконавчої дирекції Фонду покладаються, зокрема на міські, районні, міськрайонні, міські та районні у містах центри зайнятості.

Як встановлено абз. 11 ч. 2 ст. 19 Закону України "Про зайнятість населення", державна служба зайнятості має право стягувати з  підприємств, установ i організацій, незалежно від форм власності, суми прихованих або занижених обов'язкових зборів та недоїмок до державного фонду сприяння зайнятості населення.

           Внаслідок невиконання вищезазначених норм чинного законодавства  у відповідача склалась заборгованість по сплаті страхових внесків та пеня, що підтверджується наявними в матеріалах справи доказами, на спростування яких відповідачем не подано жодних доказів, тому позовні вимоги відповідають визнаються обґрунтованими, відповідають чинному законодавству та підлягають задоволенню.

    Керуючись ст.ст.4, 14, 69-71, 86,  104,  158-163, 167, 254-255, п.6 Розділу 7 „Прикінцеві та перехідні положення” Кодексу адміністративного судочинства України , СУД  

ПОСТАНОВИВ:

   ПОЗОВ СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКОГО МІЖРАЙОННОГО ПРОКУРОРА В ІНТЕРЕСАХ ДЕРЖАВИ В ОСОБІ СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ –РОБОЧОГО ОРГАНУ  ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ ЗАГАЛЬНООБОВ'ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ НА ВИПАДОК БЕЗРОБІТТЯ М. СТАРОКОСТЯНТИНІВ ДО ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ „ІРШИКИ-АГРОКОМПЛЕКС” С. ІРШИКИ СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКОГО РАЙОНУ ПРО СТЯГНЕННЯ 6388,00 ГРН. ЗАБОРГОВАНОСТІ  ЗАДОВОЛЬНИТИ.

СТЯГНУТИ З ТОВАРИСТВА З ОБМЕЖЕНОЮ ВІДПОВІДАЛЬНІСТЮ „ІРШИКИ-АГРОКОМПЛЕКС” С. ІРШИКИ СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКОГО РАЙОНУ, код 3837790 НА КОРИСТЬ СТАРОКОСТЯНТИНІВСЬКОГО МІСЬКРАЙОННОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ –РОБОЧОГО ОРГАНУ  ВИКОНАВЧОЇ ДИРЕКЦІЇ ФОНДУ ЗАГАЛЬНООБОВ'ЯЗКОВОГО ДЕРЖАВНОГО СОЦІАЛЬНОГО СТРАХУВАННЯ НА ВИПАДОК БЕЗРОБІТТЯ М. СТАРОКОСТЯНТИНІВ /ВУЛ. КРАСОВСЬКОГО, 4, КОД 22986839/ ЗАБОРГОВАНІСТЬ В СУМІ  6388,00 ГРН. (ШІСТЬ ТИСЯЧ ТРИСТА ВІСІМДЕСЯТ ВІСІМ ГРИВЕНЬ 00 КОП.).

   

Згідно ст.ст. 185-186 КАС УКРАЇНИ сторони та інші особи, які беруть участь у справі мають право оскаржити в апеляційному порядку Постанову повністю або частково. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня проголошення, апеляційна скарга подається протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Подаються до  апеляційного  суду через суд першої інстанції.

Згідно ст. 254 КАС УКРАЇНИ Постанова, якщо інше не встановлено КАС УКРАЇНИ набирає законної сили після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження, якщо таку заяву не було подано. Якщо було подано заяву про апеляційне оскарження, але апеляційна скарга не була подана у строк, постанова або ухвала суду першої інстанції набирає законної сили після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя                                                                      Ю.П. Олійник

Віддрук. 5 примір.:

1 - до справи,

2 - позивачу,

3 - відповідачу,

4-5- прокуратурі обл. і р-ну

Дата ухвалення рішення20.03.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу496676
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —9/925-а

Постанова від 20.03.2007

Господарське

Господарський суд Хмельницької області

Олійник Ю.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні