Постанова
від 20.03.2007 по справі 16/1248а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

16/1248а

                          ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ПОСТАНОВА            

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

                                                      Справа №  16/1248а

"20" березня 2007 р.,  14 год.  55 хв.                                               м. Черкаси

Господарський суд Черкаської області в складі:  головуючого - судді Спаських Н.М.

при секретарі: Волна С.В. ,  за участю представників сторін:

прокурора: Горюнова І.В.

позивача:  Чорноіваненко О.М. за  довіреністю

відповідача: не з'явився

розглянувши у відкритому судовому засіданні  в м. Черкаси справу за позовом прокурора Лисянського району в інтересах Лисянського районного центру зайнятості населення до Товариства з обмеженою відповідальністю "Калиновий кущ"  про стягнення  1 639,80 грн.

                          ВСТАНОВИВ:

Заявлено позов про стягнення  з відповідача заборгованості по страхових внесках до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття в розмірі             1 639,80 грн. на підставі розрахункової відомості відповідача за 2005 рік. Позовні вимоги в судовому засіданні представник позивача та прокурор підтримали.

          Відповідач, будучи повідомленим про час і місце розгляду справи рекомендованим листом, свого представника в судове засідання не направив,  причин його неявки не повідомив. Заперечень проти позову відповідач суду не надав. Відповідач також не заявив клопотання про відкладення розгляду справи.

            Суд вважає за можливе розгляд справи провести за відсутності представника відповідача по справі на підставі наявних документів згідно ст. 128 КАС України, оскільки клопотання про відкладення розгляду справи від представника відповідача не надходило.

         Заслухавши доводи та пояснення представника позивача та прокурора, дослідивши наявні в справі матеріали, суд вважає, що позов підлягає до повного задоволення, виходячи з наступного:

         Відповідач по справі є платником страхових внесків до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття і зареєстрований у Фонді.

         У відповідності до пп. 2. п. 2 ст. 35 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” відповідач, як роботодавець, зобов'язаний своєчасно та в повному розмірі сплачувати страхові внески, які встановлюються на календарний рік у відсотках до сум фактичних витрат на оплату праці найманих працівників. Внески до Фонду сплачуються щомісячно в день отримання заробітної плати.

     Розрахунковою відомістю про нарахування і перерахування страхових внесків до фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття за 2005 рік відповідач підтверджує наявність недоїмки по внесках в розмірі  1 639,80 грн.

             Докази про сплату відповідачем боргу в цій сумі в справі відсутні.

          У відповідності до положень ст. 34 Закону України “ Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття”  не сплачені в строк страхові внески стягуються в доход Фонду. У відповідності до п. 2 ст. 34 Закону України “Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття” строки давності на стягнення внесків до Фонду не поширюються.

              Заперечень проти доводів та  розрахунків позивача відповідач суду не надав.

      Вимога про стягнення з відповідача заборгованості по сплаті страхових внесків  до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в розмірі 1 639,80 грн. відповідає положенням чинного законодавства, підтверджується складеною відповідачем розрахунковою відомістю за 2005 рік, яка є узгодженим зобов'язанням, а тому підлягає до повного  задоволення .

            На підставі статті 94 КАС України з відповідача на користь державного бюджету України  підлягає стягненню судовий збір в розмірі 16,40  грн.

             Керуючись статтями 94, 162,163 КАС України, суд, -

                                                                        ПОСТАНОВИВ :

1.  Позов задовольнити повністю.

          2. Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "Калиновий Кущ", ідентифікаційний код 32449133, Черкаська область, Лисянський район. с. Хижинці:

-          на користь Лисянського районного центру зайнятості, ідентифікаційний код 21368431, Черкаська область, смт. Лисянка, вул. Київська, 5, на рахунок № 37177004000511 в УДК в Черкаській області,  МФО 854018, код виду платежу 50040100 - заборгованість по страхових внесках до Фонду загальнообов'язкового державного соціального страхування на випадок безробіття в розмірі               1 639,80 грн.  

-          в доход Державного бюджету  України через місцеві органи ДПІ – 16.40 грн. судового збору;

Виконавчий документ видати.

           Постанова набуває чинності після закінчення строку подання заяви про апеляційне оскарження. Заява про оскарження подається в порядку ст.. 186 КАС України.

          Постанову може бути оскаржено до Київського міжобласного апеляційного господарського суду.

          СУДДЯ                                                                                                      Н.М. Спаських

СудГосподарський суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення20.03.2007
Оприлюднено28.08.2007
Номер документу496875
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —16/1248а

Постанова від 20.03.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Спаських Н.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні