Постанова
від 17.12.2010 по справі 2а-7756/10/1470
МИКОЛАЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Миколаївський окружний адміністративний суд вул. Заводська, 11, м. Миколаїв, 54055

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

. Миколаїв.

17.12.2010 р.

Справа № 2а-7756/10/1470

          Миколаївський окружний адміністративний суд у складі судді Мельника О. М. розглянувши адміністративну справу в порядку скороченого провадження

за позовом Управління ПФУ в Миколаївському р-ні Миколаївської обл., вул. Очаківська, 125а, м. Миколаїв,54036

до Дочірнього сільськогосподарського підприємства " Миколаївська птахофабрика " ЗАТ "Аваль-Еталон", вул. Центральна, 1а, Весняне, Миколаївський район, Миколаївська область, 57134

про стягнення заборгованості в сумі 97 145,81 грн.,

В С Т А Н О В И В:

Управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївському районні Миколаївської області пред'явлено позов до Дочірнього сільськогосподарського підприємства «Миколаївська птахофабрика»Закритого акціонерного товариства «Аваль-Еталон»про стягнення заборгованості в сумі 97145,81 грн. за несплату страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування та інших платежів.

Дочірнє сільськогосподарське підприємство «Миколаївська птахофабрика»Закритого акціонерного товариства «Аваль-Еталон»зареєстроване в управлінні Пенсійного фонду України в Миколаївському районі як платник внесків на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Згідно п. 6 ст. 17 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” № 1058-ІV страхувальник зобов'язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати в установлені строки та в повному обсязі страхові внески.

Відповідно до вимог п. 6 ст. 20 Закону України „Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування” № 1058-ІV страхувальники зобов'язані сплачувати страхові внески, нараховані за відповідний базовий звітний період, не пізніше ніж через 20 календарних днів із дня закінчення цього періоду.

За результатами господарської діяльності підприємства, всупереч вимог ст. 20 Закону №1058-ІV відповідач не сплатив до Пенсійного фонду страхові внески на обов'язкове державне пенсійне страхування за серпень 2010 року.

Таким чином, заборгованість відповідача по страховим внескам на обов'язкове державне пенсійне страхування за серпень 2010 року перед управлінням Пенсійного фонду України в Миколаївському районі Миколаївської області становить 97145,81 грн.

Згідно статті 25 Закону України "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування", в разі несплати страхувальником суми недоїмки, орган Пенсійного фонду має право звернутися до суду з позовом про стягнення недоїмки.

На час розгляду справи, відповідач у встановленому порядку вимогу позивача про сплату недоїмки не оскаржив, заборгованість у сумі 97 145,81 грн. не сплатив. За таких обставин позовні вимоги обґрунтовані та підлягають задоволенню.

Відповідно до ст. 4 Декрету Кабінету Міністрів України "Про державне мито" позивач звільнений від сплати державного мита.

Керуючись статтями 158, 160-163, 183-2 КАС України, адміністративний суд, -

П О С Т А Н О В И В:

1. Позов задовольнити.

2. Стягнути з Дочірнього сільськогосподарського підприємства «Миколаївська птахофабрика»Закритого акціонерного товариства «Аваль-Еталон»(код ЄДРПОУ 30124834) на користь Управління пенсійного фонду України в Миколаївському районі Миколаївської області (код ЄДРПОУ 20900467) 15563 грн. 75 коп. (п'ятнадцять тисяч п'ятсот шістдесят три грн. 75 коп.)

Відповідачу виконати постанову негайно.

Постанова прийнята у скороченому провадженні, крім випадків її оскарження в апеляційному порядку, є остаточною.

Постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного строку з дня проголошення/отримання постанови, якщо протягом цього часу не буде подано апеляційної скарги.

У разі подання апеляційної скарги постанова, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили постанови за наслідками апеляційного провадження.

Порядок та строки апеляційного оскарження визначені ст. 186 КАС України.

Апеляційна скарга подається до Одеського апеляційного адміністративного суду через Миколаївський окружний адміністративний суд. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до Одеського апеляційного адміністративного суду.

Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом десяти днів з дня її проголошення. У разі застосування судом частини третьої статті 160 цього Кодексу, а також прийняття постанови у письмовому провадженні апеляційна скарга подається протягом десяти днів з дня отримання копії постанови.

Якщо суб'єкта владних повноважень у випадках та порядку, передбачених частиною четвертою статті 167 цього Кодексу, було повідомлено про можливість отримання копії постанови суду безпосередньо в суді, то десятиденний строк на апеляційне оскарження постанови суду обчислюється з наступного дня після закінчення п'ятиденного строку з моменту отримання суб'єктом владних повноважень повідомлення про можливість отримання копії постанови суду.

Апеляційна скарга, подана після закінчення встановлених строків залишається без розгляду, якщо суд апеляційної інстанції за заявою особи, яка її подала, не знайде підстав для поновлення строку.

Суддя                                                                                           О.М. Мельник

СудМиколаївський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.12.2010
Оприлюднено10.09.2015
Номер документу49701312
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-7756/10/1470

Постанова від 17.12.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

Ухвала від 08.11.2010

Адміністративне

Миколаївський окружний адміністративний суд

Мельник О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні